Kerstshoppen in Leiden: dit zijn de hotspots

0

Het is alweer bijna tijd om je kerstinkopen te gaan doen. In welke stad ga jij kerstshoppen? In dit artikel vertellen we je welke winkels wat ons betreft echt de moeite waard zijn als je voor Leiden kiest als kerstshopstad. De grote ketens laten we even links liggen, en we vertellen je alles over de minder bekende hotspots.

Faas est.2016

Voor Christmaholics is dit echt de place to be in Leiden. Deze bloemenwinkel is in de mooiste tijd van het jaar geheel omgetoverd tot een kerstwalhalla: de meest originele kerstballen hangen in rijk versierde bomen.

Al bij binnenkomst in dit schitterende oude pand zie je in de gang een bonte combinatie van planten en kerstbomen. Heerlijk om hier lang rond te snuffelen en een bijzondere aankoop te doen.

Waar? Breestraat 119

Pomino Italiaanse Deli

Voor een culinair kadootje kan je uitstekend terecht in de Italiaanse delicatessenzaak Pomino. In deze strak ingerichte winkel vind je allerhande Mediterrane producten.

Sommige verpakkingen nodigen uit om direct te willen kopen! Wil je nog een maaltijd meenemen voor na het shoppen: ook dat kan hier. En ben je nog iets vergeten? De webshop staat voor je klaar.

Waar? Breestraat 173

Pop-up Warenhuis Leiden

Toen ik hoorde dat in het oude pand van V&D een aantal pop-up stores waren geopend onder de naam Pop-up Warenhuis Leiden was ik vreselijk nieuwsgierig hoe dit gerealiseerd was en hoe de sfeer er was. Ik moet zeggen dat ik het goed georganiseerd vind: ondernemers van diverse pluimage staan hier in een naar mijn idee soort “markthal” die goed gevuld is. En mede door de uitstraling van het oude pand doet het zeer gezellig aan!

Mijn oog werd het meest getrokken naar de shop van een aantal samenwerkende Leidse winkeleigenaren met Kerst-uitstalling. Eduard (conceptstore), Kastvanklaas (antiek/vintage/meubelwinkel) en De Bloemenboot De Watertuin (bloemenzaak) laten hier zien hoe mooi een huis gestyled kan worden in kerstsferen.

Waar? Aalmarkt 22, het oude V&D pand

Wonderful Nature

Voor de natuurliefhebber met een gedurfde smaak is deze shop zeer de moeite waard. Hier tref je namelijk niet alleen een keur aan natuurlijke objecten zoals stenen, schelpen en veren aan maar ook – op een verantwoorde manier verkregen en opgezette – dieren.

De woonaccessoires zijn uniek en heel mooi uitgestald en doen het goed in een modern eigentijds interieur. Je moet hier zeker gaan kijken voor een exclusief kadootje.

Waar? Breestraat 114 c

De Winkel in Leiden

In de knusse steegjes van het Pieterskwartier kwam ik De winkel in Leiden tegen. Kadootjes van allerlei aard zoals papierwaren, servies, sieraden, te veel om op te noemen. En in de lieflijkste kleuren: warm en cosy! Voor elke portemonnee geschikt.

Waar? Pieterskerk Choorsteeg 19

Kerst- en wintervenementen in Leiden

Naast leuke winkels, telt Leiden dit najaar ook een aantal bijzondere evenementen. Ik vertel je er hieronder graag wat meer over!

Handwerk Studio Leiden

de-hand-werk-studioOp zaterdag 26 en zondag 27 november is de Handwerk Studio i.s.m. Etsy Leiden omgetoverd in een gezellige overdekte wintermarkt vol kraampjes met handgemaakte en vintage producten. Op beide dagen zullen er rond de 17 makers/verkopers staan met een gevarieerd aanbod waar je terecht kan voor een uniek cadeau voor de decembe-maand! Maar ook voor jezelf (of je kinderen) kan je hier slagen voor iets moois. Hier vind je een overzicht van alle deelnemers.

De Wintermarkt vind plaats in het laatste weekend van november, een weekend waarin het in het centrum van Leiden bruist van activiteit. Aangezien de markt binnen in de studio plaats vindt is het er sowieso knus en droog!

Openingstijden
Zaterdag 26 november 2016: 11.00 – 17.00 uur
Zondag 27 november 2016: 11.00 -17.00 uur

Waar? Vollersgracht 14

Drijvende Kerstmarkt

Een evenement dat je niet mag missen is de drijvende Kerstmarkt op de Nieuw Rijn in hartje Leiden. Maar liefst 70 kraampjes vol kadootjes en lekkernijen én een drijvende schaatsbaan vormen deze unieke markt. Kerstmarkt Leiden vindt plaats van vrijdag 16 tot en met woensdag 28 december 2016. Alleen op Eerste Kerstdag zal de kerstmarkt gesloten zijn.

kerstmarkt-leiden-7

Openingstijden
Vrijdag 16 december: 17.00 – 21.00 uur
Zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 december: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag 24 december: 12.00 – 18.00 uur
Zondag 25 december: gesloten
Maandag 26 december: 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag 27 december: 12.00 – 21.00 uur
Woensdag 28 december: 12.00 – 18.00 uur

Waar? Op de Nieuwe Rijn

Ga jij kerstshoppen in Leiden?

Kortom: ik vind Leiden een heel leuke stad om te shoppen. Met zijn historische panden, prachtige grachten, veel vintage winkeltjes en gezellige horeca straalt het centrum van Leiden veel gezelligheid uit. Dwaal eens door de straatjes en geniet van de heerlijke kerstsfeer. Ga jij een bezoek brengen aan Leiden om je kerstinkopen te doen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!