Hartige kersthapjes in rood & groen

1

Rood, groen en wit zijn niet alleen de kleuren van Italië, het zijn ook de kleuren die ons aan Kerst doen denken! Ik vind het superleuk om met de kerstborrel hapjes op tafel te zetten waarin die drie kleuren een hoofdrol spelen. Zo krijg je alleen van het kijken naar de snack al een kerstgevoel! In deze blog deel ik een aantal heerlijke hartige kersthapjes ter inspiratie.

Caprese op een prikkertje

Zo simpel en zo lekker. Bijna iedereen lust het. Halveer cherrytomaatjes en leg ze met de gesneden kant naar beneden. Prik er een prikkertje in. Doe daarbovenop een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella en je capresestokjes zijn klaar. Rood-wit-groen, feestelijk en lekker! Je kunt er eventueel ook nog een opgerold plakje salami of een stukje rauwe ham tussen doen voor extra smaak.

caprese-op-een-stokje-kersthapjesCranberry’s en brie op een toastje

Ik bedoel, kijk nou naar dit hapje. Ziet het er niet watertandend lekker uit? Het recept is van de superleuke receptensite Yummy Mummy Kitchen en totaal niet moeilijk om te maken. Verse cranberries kunnen ieder moment weer in de supermarkt verschijnen, en ze doen me zó aan Kerst denken! In het recept wordt trouwens maple syrup gebruikt, maar mocht je daar nou niet aan kunnen komen dan werkt honing of appelstroop eventueel ook.

Pestotaartjes met tomaat

Gosh, dit ziet er ook al zo lekker uit. De basis is een taartje van bladerdeeg en daarop ligt een heerlijke zelfgemaakte pesto, een schijfje tomaat en nog wat verse basilicum. Het complete recept vind je op Kitchentreaty.com. Lekker smullen maar!

Holly Christmousse met mozzarella en tomaat

Dit hapje heb ik zelf ooit bedacht voor een kerstborrel. Hij is heerlijk! Het is een net iets chiquere en complexere versie van de caprese-prikker hierboven. Je maakt een mousse van room en mozzarella en topt dat met mini-tomaatjes en blaadjes basilicum. Het kan in een krokant bakje, maar natuurlijk ook op een toastje geserveerd worden. Het complete recept vind je hier.

holly christmousse - kerstamuses kersthapjesMini kerstpizza’s

Kijk nou hoe schattig deze kerstsokjes met tomatenpuree zijn. Ze hebben een bontrandje van gesmolten kaas en zijn versierd met groene kruiden. En die kerstboompjes met groene pesto en een sterretje van paprika dan? Ook zo leuk! Voor deze mini kerstpizzaatjes kun je je fantasie de vrije loop laten. Eentje met tomatenpuree, spinazie, zongedroogde tomaatjes en feta lijkt me bijvoorbeeld ook heerlijk!

Wraps met rode pesto, kipfilet en spinazie

Last but not least: heerlijke wraps! Ik heb helaas geen foto van dit hapje gemaakt, maar toen ik het tijdens de Christmaholic kick-off serveerde, was iedereen er erg enthousiast over. Je belegt een wrap met een laag rode pesto, legt er plakjes kipfilet op (boterhambeleg) en daaroverheen gaat knapperige groene babyspinazie. Rol de wrap stevig op en draai hem in plastic folie. Leg een paar uur (het liefst een nacht) in de koelkast. De volgende dag haal je de koude wrap uit de koelkast, verwijder je de folie en snijd je de wrap in heerlijke plakjes. Mmmm!

Welke van deze kersthapjes met kerstkleuren ga jij maken?

En, zat er wat lekkers voor je bij? Een lekker kersthapje in traditionele kerstkleuren die jij gaat maken als amuse of als hapje voor de kerstborrel op het werk, op school of bij jou thuis? Ik ben erg benieuwd! Laat zeker een reactie achter hieronder als je zelf nog een leuk hapje weet waarin de kerstkleuren lekker opvallen. Je kunt ook een foto bijvoegen als je wil.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Hey wat zijn die kerstsokpizzatjes leuk! en de hartige pestotaartjes zullen er bij ons ook vlot ingaan. De kinderen kunnen volop meehelpen, echt leuk deze

    Kunnen de kerstsokjes ook op voorhand gemaakt worden en dan in de vriezer denk je?