De leukste boeken om met Kerst cadeau te doen

0

Zoveel mensen, zoveel wensen! Met een boek kun je haast de mist niet in gaan: een persoonlijk cadeau waarmee je iemand ook nog eens een momentje voor zichzelf gunt. Hartstikke leuk om uit te kiezen, maar welk boek geef je nou cadeau? Kruip op de bank en hou je vast: in deze blog licht ik 4 boeken uit die ík de moeite van het lezen meer dan waard vind. Van roman tot zelfhulpboek. Er zit vast een mooi cadeau tussen!

Harry Potter and the Cursed Child

herstboeken-harry-potter

Harry Potter is misschien wel de meest populaire (kinder)boekenserie uit de geschiedenis. Harry’s avonturen met studievrienden Ron en Hermelien op tovenaarsschool Zweinstein maakten schrijfster J.K. Rowling in één klap beroemd en geliefd. Wie Harry al die tijd gemist heeft, kan nu zijn of haar hart ophalen!

Nu, bijna 20 (!) jaar na de uitgave van het eerste boek, is er namelijk een vervolg. In alweer het achtste boek ‘Harry Potter and the Cursed Child’ volgen we de (inmiddels volwassen) Harry bij zijn drukke baan op het Ministerie van Toverkunst. Helaas achtervolgt het verleden hem nog steeds. Ook zijn gezin baart hem zorgen. Kan Harry de duisternis van zich afschudden?

Dit boek is een must-read voor iedere Harry Potter-fan. Wel kan het verhaal even wennen zijn ten opzichte van de rest van de boekenserie: het boek is namelijk in scriptvorm voor een toneelstuk geschreven.

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Auteur: J.K. Rowling
Categorie: Roman
Prijs: 15,99 euro
ISBN: 9780751565355

The Life-Changing Magic of not Giving a F*ck

kerstboeken-not-giving-fuck

Er is al zoveel in het leven om je druk om te maken. Waarom zou de mening van anderen daar ook nog bij moeten horen? Toegegeven: soms is het fijn als een vriend of vriendin je vertelt dat een bepaalde trui je niet flatteert. Of je laat toch maar je gezicht zien bij dat kerstdiner met familie, terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt. Maar in veel andere situaties zou je volgens auteur Sarah Knight twee keer moeten nadenken voordat je een ‘f*ck geeft’.

Je hebt het waarschijnlijk al door: de harde en sarcastische schrijfstijl moet je liggen. De ‘f*cks’ vliegen je namelijk om de oren. Maar als de ontvanger daar tegen kan, is dit het ultieme kerstcadeau voor een relaxter leven. Knight beschrijft volop herkenbare situaties. Ze vertelt met een flinke dosis humor hoe je ze naar je hand zet én de voor jou juiste beslissingen maakt.

Titel: The Life-Changing Magic of not Giving a F*ck
Auteur: Sarah Knight
Categorie: Zelfhulp (met een knipoog)
Prijs: 15,50 euro
ISBN: 9780316270724

A Man Called Ove

kerstboeken-ove

Stel je voor dat je je iedere dag druk maakt om de tuin van je buurman. Dat je bij je ochtendwandeling checkt of de parkeergarage er wel goed bij staat. En dat je je niet zou kunnen voorstellen dat je ooit in een andere auto dan een Saab rijdt. Ove is zo’n man. In het boek ‘A man called Ove’ word je meegenomen in zijn (kleine) wereld vol routines, eigenaardigheden en rechtlijnigheid. Ove is kortgeleden weggestuurd bij zijn baan en woont ineens alleen in zijn grote eengezinswoning. Er is niemand meer die hij blij kan maken met iets als het ophangen van een schilderij, dan hemzelf. Waar leef je dan nog voor?

Maar natuurlijk is het leven van Ove niet wat het lijkt: in het boek wordt zijn kleine wereld, namelijk die van het dorp waarin hij woont, een stukje groter. We leren zijn buurtgenoten kennen. Lachen mee om zijn strijd om een parkeerplaats, maar pinken ook een traantje weg als Ove het niet meer ziet zitten. Vanaf de eerste bladzijden kun je niet anders dan een klein beetje van deze ‘grumpy old man’ gaan houden.

Titel: A Man Called Ove
Auteur: Fredrik Backman
Categorie: Roman
Prijs: 39,16 euro
ISBN: 9781410472922

Hygge, de Deense kunst van het leven

kerstboeken-hygge

Met je vrienden thuis een gezelschapsspel doen. Tegen je partner aan kruipen op de bank, met een stel warme sokken aan. ‘Gezellig’ is misschien wel het meest gebruikte Nederlandse woord! Maar de Denen kunnen er ook wat van. Zij hebben hun eigen woord voor dat knusse, warme en dus ‘gezellige’ gevoel: hygge. En daar kunnen we hier wat van leren, want het land voert al 3 jaar het World Happiness Report aan.

Wat is dat Deense ‘hygge’ precies? Hoe kun je je huis en werkplek nog knusser maken? Kortom: hoe word je meer ‘hygge’ en uiteindelijk gelukkiger? Met de praktische tips, recepten en voorbeelden uit dit fraai vormgegeven boek proef je van die Deense levensstijl. Geef deze gids in combinatie met een fijn thee- of koffiepakket en de ontvanger geniet gegarandeerd van een hygge (kerst)moment op de bank!

Titel: Hygge, de Deense kunst van het leven
Auteur: Meik Wiking
Categorie: Non-fictie
Prijs: 19,99 euro
ISBN: 9789400508187

Nog meer cadeautips?

Of je nu je partner, vriend, vriendin, collega of oma wilt verwennen: tussen deze 4 pareltjes zit vast een geschikt kerstcadeau! Ik ben benieuwd welk boek van de afgelopen tijd jíj onder de boom zou leggen. Welk boek moet iedereen eens gelezen hebben? Laat het me hieronder weten in een reactie! Meer cadeautips? Check dan de andere blogs.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Esther Settels houdt van kneuterige gezelligheid en eten, of dat nou zelf koken is of buiten de deur. Belangrijke zaken vindt zij warme chocolademelk, kerstkransjes en geurkaarsen (en chocoladepepernoten).

Reageer!