Kerstrecept: zoete meringue kerstkransjes

1

Je bent in de supermarkt vast wel eens een verpakking met meringue kerstkransjes tegengekomen. Van die heerlijke zoete schuimpjes! Soms zie je zelfs verpakkingen waar lintjes bij zitten, zodat je ze in de boom op kunt hangen. Een heel leuk idee natuurlijk, maar nog leuker is om deze kransjes zelf te maken…

Over Laura’s Bakery

En dat gaan we vandaag doen! In deze blog deel ik een heerlijk zoet kerstrecept van blogger en auteur Laura Kieft. Op haar site Laura’s Bakery deelt ze de heerlijkste bakrecepten, ook voor de feestmaand natuurlijk. Onlangs verscheen trouwens Laura’s eerste kookboek: het Basis Bakboek. In dit boek staat, zoals de titel al verklapt, de basis van het bakken centraal. Je ontdekt de ongeschreven bakregels, maar ook hoe je de allerlekkerste taarten, koekjes en andere baksels maakt!

meringue kerstkransjesMeringue kerstkransjes zelf maken

Terug naar de kerstkransjes. Zelf maken is volgens Laura niet alleen leuker, maar ook nog veel lekkerder. En je kunt helemaal zelf bepalen hoe ze eruit zien. Je kunt er kransjes van maken, zoals in dit recept, maar niemand houdt je tegen om vierkanten of driehoeken te maken. Aan jou de keus!

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor de Meringue Kerstkransjes (ongeveer 20 stuks)?

  • 4 eiwitten (ongeveer 125 gram)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • spuitzak
  • ronde gladde spuitmond
  • lintjes
  • sprinkles

Bereiding

Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Het gaat het makkelijkst als je met je spatel achtjes maakt, dan worden de droge ingrediënten snel opgenomen. Doe de ronde spuitmond in de zak en vul hem met de meringue.

Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je de kransjes. Ik spoot ze zelf uit de losse pols, maar als je het handig vindt kun je met potlood de figuren op het papier tekenen. Draai dit dan even om zodat de betekende kant naar beneden ligt op de bakplaat. De kransjes maak je door kleine toefjes in de vorm van een cirkel naast elkaar te zetten. Je kunt deze natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Strooi (kerst)sprinkles naar keuze over de kerstkransjes en bak ze dan in 1,5-2 uur op 100 graden (boven- en onderwarmte).

meringue kerstkransjesWanneer ze zijn afgekoeld, kun je de lintjes bevestigen aan de kransjes. Nu kun je ze in de kerstboom hangen. Of gewoon in een trommel bewaren natuurlijk. Geniet ervan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Dag laura. Kan ik de klare meringuepoeder van IRCA gebruiken en deze kleuren met de tubes kleurgel? En dat 2,5u op 100°?