Win 4 x 2 kaartjes voor het Nederlands Ijsbeelden Festival (2016)

138

Dikke winterjas aan, sjaal om, handschoenen aan en muts op, want brrr.. wat is het koud! Of dat buiten het geval is, moeten we nog maar even afwachten. Maar bij het indoor Nederlands Ijsbeelden Festival 2016 is het gegarandeerd ijs- en ijskoud. En net als vorig jaar, mag ik 4 x 2 kaartjes weggeven voor dit bijzondere winterevenement. Lees je mee?

Prachtige ijssculpturen en sneeuwbeelden

Het Nederlands IJsbeelden Festival is een must see in de wintermaanden. Het festival pakt dit jaar extra groots uit: ruim 3.000 m² wintervertier voor de hele familie. Na het succes van het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle van de afgelopen 5 jaar, slaat het evenement dit jaar zijn vleugels uit naar de Arena Boulevard in Amsterdam.

collage ijsbeelden festival 2015De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Amsterdam. In een 1.500 m2 grote vrieshal (waar het continu -10 graden is) gaan ze aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Er worden meer dan 100 prachtige sneeuw- en ijssculpturen gemaakt die tot wel 6 meter hoog zijn. Licht, muziek en special effects maken de ijskoude beleving helemaal af.

Muziek inspireert

Het thema van dit jaar is ‘music inspires’. Of je nu houdt van klassiek of modern, musical of punk, Hollandse hits of wereldmuziek, Michael Jackson of Justin Bieber… het komt allemaal langs tijdens de grootste editie ooit van het Nederlands IJsbeelden Festival.

ijsbeelden-festival-2016Muziek Museum & gezellige horeca

Nieuw dit jaar is het Muziek Museum in de enorme toegangshal van het festival. Daar worden bezoekers uitgenodigd een indrukwekkende ontdekkingsreis te maken langs muziekstijlen, muziekculturen en de geschiedenis van muziek. Natuurlijk is er ook een grote horecagelegenheid. waar je kunt genieten van een warm drankje (glühwein, koffie, thee, warme choco) en een heerlijke lunch of een lekker gebakje (apfelstrudel!).

ijsbeelden festival 2015 draaimolenBelangrijke informatie en 20% korting op tickets!

Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt plaats van 10 december 2016 tot en met 5 februari 2017 op de Arena Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Het evenement is alle dagen geopend van 10:00 tot 19:00 uur.

Heb je geen kaartjes gewonnen, maar wil je toch naar dit speciale evenement? Via Christmaholic krijg je 20% korting als je code CHRI2016 invult bij het bestellen van je tickets. Kaartjes voor volwassenen kosten dan geen dan geen €16,50 maar €13,20 per stuk. Tickets bestellen doe je op de website bij ‘Tickets’ (Let op: kies ‘ik heb een code’).

Win 4 x 2 tickets – hoe maak je kans op deze prijs?

Zoals gezegd mag ik van het festival 4 x 2 kaartjes weggeven! Wil jij samen met iemand anders naar dit bijzondere festival? Laat dan hieronder uiterlijk 30 november een reactie achter en vertel me wat jij zo mooi en bijzonder vindt aan ijssculpturen.

ijsbeeldenklaas-jelmersixma0032De winnaars ontvangen na 30 november via e-mail bericht en krijgen de kaartjes ook digitaal toegestuurd. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 16 jaar of ouder moet zijn om mee te kunnen doen en dat je in Nederland of België moet wonen.

De winnaars van deze winactie zijn geworden: Pauline Witte, Ria (achternaam onbekend), Dirk Hols en Vera Limpens.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

138 reacties

 1. Ik hou helemaal niet van de kou maar om zoiets te zien trotseer ik de kou want ik vind het echt een vak apart om het een keer te mogen aanschouwen….superrrr

 2. Wauw,lijkt me prachtig.Ik heb wel eens zandsculpturen gezien maar nog nooit ijssculpturen Dus zou er heel graag naar toe willen.

 3. De combinatie ijs met licht en kleur maakt het geweldig om te zien. Ik zou dit graag als dagje uit met mijn man. Tijd voor ons, even zonder de kinderen weg

 4. Beste Saskia,

  Dit zien is …… echt zoiets bijzonders!
  Ik ben enkele jaren geleden helemaal naar Zwolle geweest om daar eindelijk een keertje de prachtige ijssculpturen in het echt te kunnen mogen bewonderen! Helaas was het niet echt goed rolstoeltoegankelijk. Ik heb chronische CRPS aan beide benen en kom hierdoor helaas niet vaak meer buitenshuis, daarnaast ga ik ook ook nooit met vakantie of dagjes uit, dit o.a. vanwege de 24/7 zenuwpijnklachten.

  Ik zou heel graag mijn mantelzorger willen verrassen met deze zeer bijzondere prijs! Hij is namelijk een echte muziekfreak! 😉

  En ja……dit magische moois is echt een ………. MUST TO SEE!!!

 5. IJssculpturen hebben naar mijn idee echt iets magisch, je kunt er mooi doorheen kijken en toch zien wat het voorsteld. Ik vind het altijd ontzettend knap dat mensen er zulke mooie beelden uit kunnen krijgen. Dat zou mij echt niet lukken!

 6. Ik ben sowieso al dol op de winter en ik wil graag mijn kleindochter de magie van de prachtige ijsbeelden laten zien. Zij is helemaal dol op de film Frozen en wil graag Elsa zijn en dit soort beelden uit haar mouw kunnen toveren. Lijkt me een geweldig uitje voor haar en mij! 🙂

 7. Ik heb ze helaas nog niet in het echt mogen bewonderen, maar wat ik vooral zo speciaal vind is de kunstenaars die zoveel oog voor detail hebben! Aan alle kleine dingen wordt gedacht, prachtig!

 8. Ik zou graag op pad gaan om de kou te trotseren met mijn camera
  al deze mooie sculpturen op de foto zetten!
  en dat wordt afzien, want fotograferen gaat alleen zonder handschoenen 🙂
  maar dat heb ik er graag voor over! lijkt mij superleuk

 9. Hallo Saskia, het lijkt mij geweldig om nu eindelijk eens een keer naar de het Nederlands IJsfestival te mogen, al jaren roep ik tegen mijn kinderen dat we daar eens heen moeten maar het is er nog niet eerder van gekomen. Als ik nu twee kaartjes win hoef ik nog maar twee kaartjes erbij te kopen (scheelt weer hihi).
  Ik ga duimen!!

 10. Brigitte Huijsman op

  Ik zou graag met mijn zus gaan omdat onze broer vroeger ook ijssculpturen maakte , dat is een mooie herrrinering die we graag nog een keer willen meemaken.

 11. Ik woon in de buurt, maar met een gezin is het best prijzig. Het lijkt me schitterend mooi, maar ben dus nog nooit echt gaan kijken.

 12. Het bijzondere eraan vind ik dat als je erin hakt, dat het dan niet in één keer in tweeën splitst of breekt. Dat je zulke mooie dingen kan maken, terwijl het zo breekbaar is!

 13. Nog nooit bij een ijssculpturen festival geweest….altijd al willen doen…..maar nooit gedaan?! en waarom vraag ik me af!
  hopelijk word dit jaar me eerste keer!!!
  En wie weet daarna elk jaar weer..
  duimen maar!!

 14. We gaan tot nu toe elk jaar,
  Mijn dochter van nu 3,5 vond het vorig jaar helemaal geweldig, alles waar je aan mocht al helemaal! Het lijkt ons super leuk om dit jaar weer samen met haar te gaan, we houden ontzettend van muziek en het ijs met daarbij de mooie kleuren van de lampen zijn helemaal geniaal!
  Als je bij die prachtige sculpturen bent vergeet je dat het zo koud om je heen is, zo mooi is het. Ik duim dat we deze kaartje winnen

 15. Naar een moeilijk jaar te hebben gehad zou het toch nog een heel mooi verlicht einde van het jaar kunnen zijn als ik met mijn zoontje naar het sprookjesachtige meesterlijke ijssculpturen van het IJsfestival zouden kunnen gaan om samen te kunnen weg dromen in alle prachtige IJSwereld.

 16. froukje bruinsma op

  respect voor de mensen die ze maken. Geweldig, wat een pracht en praal. Echter nog nooit heb ik ze in het heel groot gezien. Dit lijkt mij prachtig om mee te maken.

 17. Marijke van Ravenhorst op

  Het alles, alles, allerfijnste aan de ijssculpturen vind ik, naast het feit dat het fantastische kunst is waar ik veel bewondering voor heb, de temperatuur! Ik zit namelijk midden in de overgang en je wilt niet weten hoe verschrikkelijk heet de opvliegers voelen,pfff ! Dus waarom ik heel graag deze vrijkaarten wil winnen is omdat het de ijssculpturen om meerdere redenen COOL is

 18. Was al een hele tijd aan het ijsberen
  Niet wetend waar ik mijn vrouw op kon trakteren
  Er is zelfs een ijssculptuur van “Justin Bibber”
  Samen met haar dat wordt een mooi avontuur
  Na afloop pikken we nog een diner mee
  Daarop zegt ze vast geen nee!

 19. Ik vind het er altijd zo geweldig mooi uitzien. Zo bijzonder dat dit uit ijs bestaat.
  Helaas heb ik nog nooit een ijsbeeld in het echt gezien, ik ben daarom heel erg benieuwd

 20. Op de valreep, geld in de nacht van 30november nog?
  Ik weet pas net van het bestaan van deze site en deze geweldige actie 🙂
  Zou graag mee doen en de kaartjes aan mijn exman en zijn vriendin gunnen 🙂