De 10 allermooiste kerstreclames van 2016

8

Ik hóu van kerstreclames. Het zijn altijd de mooiste, liefste, leukste, meest bijzondere reclames van het jaar. En vooral de Britten kunnen er wat van zeg. De Britse warenhuizen doen ieder jaar weer hun best om er iets heel speciaals van te maken. En dit jaar zijn een aantal van de merken er weer ontzettend goed in geslaagd. In deze blog vind je de allermooiste kerstreclames van 2016.

1. Marks & Spencer

Wat mij betreft is dit de allermooiste kerstcommercial van dit jaar. Misschien wel de allermooiste kerstreclame aller tijden! In deze reclame (al kun je het beter een minifilm noemen) van Marks & Spencer gaat de kerstman op reis om alle cadeaus te bezorgen. Maar terwijl Santa denkt dat zijn vrouw thuis op de bank een romannetje zit te lezen, maakt Mrs. Claus ondertussen stiekem de kerstdromen van kleine jongetjes waar. Kijk en geniet (en pink – net als ik – een traantje weg). Ook leuk om te kijken: de behind the scenes van deze reclame.

2. Sainsbury’s

De reclame van de Britse supermarkt Sainsbury’s is een mooi gemaakte stop motion animatie. Het verhaal gaat over een man die zo graag zijn familie blij wil maken met prachtige cadeaus, maar hij heeft het zo druk op het werk, en het is overal zo druk in de winkels. Dikke vette kerststress all over. Dus hoe lost hij dat op? Vooral het liedje in deze reclame is erg aanstekelijk!

3. John Lewis

In de commercial van warenhuisketen John Lewis heeft Buster de Boxer een hoofdrol. Maar ook zijn andere dierenvriendjes zijn van de partij! Hoewel ik de reclame van vorig jaar van het merk mooier vond, kreeg ik ook van deze weer een kerstgevoel! Met name door de mooie muziek.

4. Burberry

De reclame van Burberry ziet er eigenlijk meer uit als een trailer voor een prachtige historische film. De commercial vertelt het verhaal van oprichter Thomas Burberry. Niemand minder dan Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West en Lily James spelen een glansrol in deze 10 miljoen kostende commercial. Even kijken!

5. Aldi

Ken jij Kevin de Wortel? Nou, die heeft me toch een belangrijke rol! Hij zorgt er mede voor dat alle cadeautjes door de kerstman op tijd worden bezorgd. In deze reclame van Aldi ontdek je precies hoe dat zit.

6. Harrods

Een fairytale? Nee, een bearytale! In de kerstreclame van Harrods vertellen vilten versieringen een klein kerstverhaaltje. Dat overigens duidelijk geïnspireerd is op de film Frozen! Alles is bevroren, dus vraagt het beertje hulp aan de vilten kerstman en zijn rendieren. Zou het goedkomen?

7. Waitrose

De reclame van Waitrose doet me een beetje denken aan Planet Earth van de BBC. Prachtige natuurbeelden en een klein vogeltje dat vele gevaren moet trotseren om thuis te komen voor Kerstmis.

8. Target

De Amerikaanse keten target brengt dit jaar weer een serie kortere reclames uit waarin een jong meisje samen met haar hond en een hele hoop speelgoed de voorbereidingen voor Kerst treffen. Hieronder vind je er twee. Ik zal het YouTube-kanaal in de gaten houden om te zien of er nog meer video’s volgen!

9. Barbour

Een prachtige tekenfilm (nog echt getekend, net als vroeger) over een jongetje en zijn sneeuwhond. En over vliegende sneeuwpoppen haha!

10. Macy’s

De kerstreclame van het Amerikaanse warenhuis Macy’s gaat over een jongen en man die ieder jaar naar de Thanksgiving Parade komt om naar de kerstmanballon te kijken. Als kleine jongen en als volwassen man. Maar dit jaar is de oude man nergens te bekennen achter de hekken. Wat nu?

Kerstreclames 2016: welke vind jij het mooiste?

Op het moment dat ik deze blog schrijf is het pas eind november, het kan dus best dat er nog veel meer mooie reclames uitkomen, bijvoorbeeld van Nederlandse bedrijven (die komen meestal pas na Sinterklaas). Mocht jij nog een bijzondere nieuwe kerstreclame uit 2016 gezien hebben, deel hem dan zeker hieronder! En natuurlijk ben ik ook benieuwd welke van bovenstaande kerstreclames jouw favoriet is. Laat je het weten? Nog meer mooie kerstreclames zien? Bekijk dan onze favoriete kerstcommercials van vorig jaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Geweldig!!! Alleen die van Target vind ik niks, maar de rest…Moest er wel m’n kerstmuziek uit m’n koptelefoon net voor op pauze zetten, grinnik.

  2. Ik vind de reclame van de Duitse supermarktketen Edaka ook weer fantastisch. Ik ga straks deze ook eens kijken. Een aantal kende ik er al. Maar die van M&S nog niet.