Cadeautjes versieren met kerstkransjes van echt groen

0

Ik heb wit cadeaupapier ontdekt! Het is echt een blank canvas en je kunt er zoveel leuke en mooie dingen mee doen. In deze blog vormt het witte papier een blanco achtergrond waarop de echte kerstkransjes stralen. Zij zijn de showstoppers! Ik ga je laten zien hoe simpel het is om deze mini-kerstkransjes te maken en je kerstcadeautjes ermee te versieren.

kerst cadeaus inpakken met kerstkransWat heb je nodig om de cadeautjes met kerstkransjes te maken?

Haal in huis:

  • een paar takjes Parviflora
  • een takje Cornifeer
  • groen buigbaar ijzerdraad (bloemendraad)
  • dun binddraad
  • een tang om alles mee te knippen
  • wit cadeaupapier (ander effen gekleurd papier werkt natuurlijk ook)
  • lint en/of touw

benodigdhedenDe cadeautjes met kerstkransjes maken

Begin met het eenvoudigste: het inpakken van je cadeautjes met je effen cadeaupapier. Het werkt voor deze DIY het beste als je pakjes een platte bovenzijde hebben. Pakje klaar? Dan begin je met het bloemendraad. Schat in hoe groot het kerstkransje moet worden (hij moet natuurlijk wel op het pakje passen) en knip zo nodig wat van het bloemendraad af.

parviflora-en-bloemendraad

Maak je kransjes rond

Bind, nu de draad nog recht is, met de binddraad takjes Parviflora op diverse plekken vast aan je bloemdraad. Klaar? Pak iets ronds en buig je bloemdraad met Parviflora eromheen. Zo wordt je kransje mooi rond. Nu kun je de krans dichtmaken met binddraad. Voeg hier en daar nog een takje Cornifeer toe als je dat leuk vindt. Maak dat vast met de dunne binddraad.

kransje-rondBevestig het kransje op je kerstcadeautje

Je kransje is klaar! 🙂 Nu hoef je de kerstkrans alleen nog maar op het kerstcadeautje te bevestigen. Dat kan op meerdere manieren. Bind aan één kant touw of lint vast en wikkel het touw/lint onder het pakje door. Aan de andere zijde maak je het lint/touw weer vast

kerstcadeautje-wit-inpakpapierWil je helemaal geen lint of touw? Gebruik dan lijm uit een lijmpistool om het kransje op het papier te plakken. Je ingepakte kerstcadeautje met kerstkrans van écht groen is nu helemaal klaar!

kerst cadeaus inpakken met kerstkransVariatietips

In plaats van Parviflora en Cornifeer kun je natuurlijk ook kerstgroen gebruiken. Zoals Nobilis of Pinus. Ook leuk is het Zilverstruikje. De grijze kleur van deze plant is juist weer heel mooi op een gekleurd pakje. Als ik de foto hieronder goed bekijk, dan had ik er eigenlijk nog wat meer groen op moeten doen. Want je ziet het bloemendraad nog iets te goed. Het fijne is: dat kan ook nog als je kransje al vast zit op je cadeautje.

kerstkrans-op-rood-ingepakt-kerstcadeautjeEn verder zou je de kerstkransjes natuurlijk ook prima op de muur kunnen hangen op verschillende hoogtes. Maak er dan een mooi lint aan vast met een strikje. Misschien zou je zelfs nog wat minilichtjes op batterijtjes erin kunnen verwerken.

Ga jij deze kransjes maken om je kerstcadeautjes te versieren?

Ik heb ontzettend mijn best gedaan op deze DIY. Het was superleuk om te doen en de cadeautjes zijn er zo bijzonder van geworden. Natuurlijk wil ik erg graag weten of jij geïnspireerd bent door deze blog. Ga je de kransjes ook maken om je kerstcadeautjes mee te versieren? Dan wens ik je superveel knutselplezier! En natuurlijk ontvang ik heel graag een foto van het eindresultaat. Die kun je bij je reactie hieronder uploaden!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!