Het is Kerstkaarten D-Day!

0

Samenwerking – Het wordt kouder en de avonden worden steeds korter. Een mooi moment om je op de feestdagen te richten. En dat is precies wat dit weekend gaat gebeuren! Dan is het namelijk Kerstkaarten D-Day Weekend, het weekend wanneer het grootste deel van de jaarlijkse verstuurde kerstkaarten (130 miljoen) in Nederland op de post wordt gedaan.

Traditionele kerstkaarten & uitnodigingen voor kerstdiners

Dit jaar zijn vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december de dagen waar Nederland massaal in de kerstkaarten duikt. Ook worden – naast traditionele kerstkaarten – steeds vaker uitnodigingen voor kerstdiners (en Oud & Nieuwfeestjes) via de post verstuurd. Een originele en attente manier iemand uit te nodigen. Kortom: hard werken dus voor alle postbezorgers die komende week met volle zakken op pad gaan om de kaarten te bezorgen.

kerstkaartLeuke teksten voor op je kerstkaart

Maar ook van alle schrijvers van de kaartjes wordt de nodige inspanningen gevraagd. Want hoe maak je van elke kaart weer iets unieks? Speciaal voor hen verzamelde Greetz ter inspiratie voor alle verzenders van kerstkaarten op hun website een aantal kerstkaart teksten. Hieronder vind je alvast een paar lieve en praktische teksten die dit jaar en vorig jaar al zijn langsgekomen, maar op de site staan er dus nog veel meer!

‘Geniet van de kerstdagen en maak er een onvergetelijk 2017 van!’
‘Geniet van alle warme momenten in deze donkere maand’
‘All I want for Christmas is You!’
‘Kom je tweede kerstdag Engels voetbal bij ons kijken?’
‘Warm jezelf lekker op met een goede film, chocolademelk en een fleece deken’
‘Groeten van de Kerstman!’
‘Ik heb trek in een lekker uitgebreid kerstmenu. Jij kookt!’
‘Home Alone is weer op TV en ik kijk graag met jou mee’

De meeste kerstkaarten ter wereld

Leuk weetje: de meeste kerstkaarten ter wereld worden verstuurd in de Verenigde Staten. Jaarlijks worden er daar maar liefst 2 miljard kerstkaarten op de post gedaan. Een enorm aantal, maar wist je dat er in Nederland per inwoner meer kaartjes verstuurd worden?

In de Verenigde staten wonen 318 miljoen mensen, dit betekent 6,2 kaartjes per persoon. In Nederland wonen 16,8 miljoen mensen. Dit betekent 7,7 kaartjes per persoon! Het verschil komt doordat er in de Verenigde Staten relatief veel e-cards verstuurd worden (half miljard). In Nederland worden verhoudingsgewijs minder digitale kaarten verstuurd.

Heb jij je kerstkaartjes al verstuurd?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!