Gezond kerstdessert: bananenyoghurt met rozijnen en kaneel

0

Voor de meesten van ons is Kerst één groot feest. Toch willen we steeds vaker ook bewuster eten tijdens de feestdagen. Hoewel de kilo’s er eerder aankomen tussen oud & nieuw en sinterklaas en niét op de twee kerstdagen, zijn we toch bewuster bezig met onze voeding dan een aantal jaar geleden.

Lekker én gezond met Kerst

Gezelligheid, eten en een wijntje? Dat moet kunnen. Maar als we lekker kunnen eten en tevens gezond, dan doen we dat graag. Dit nagerecht is perfect wanneer je wél dat toetje op tafel wilt zetten, maar geen caloriebom wilt verorberen als dessert.

Deze bananenyoghurt is ideaal om je gasten mee te verrassen na de kerstwandeling die je tussen alle gangen door maakt. De warme banaan in combinatie met de kaneel zorgt voor een instant warm feeling. Een heel simpel nagerecht, maar succes gegarandeerd!

gezond kerstdessert, bananenyoghurtWat heb je nodig voor dit gezonde kerstdessert?

Voor deze banaanyoghurt met rozijnen heb je de volgende ingrediënten nodig (4 personen):

  • 1 literpak volle yoghurt
  • 4 handjes rozijnen
  • 4 theelepels kaneel
  • 3 bananen
  • Extra optie: wat partjes mandarijn of stukjes pruim toevoegen.

Gebruik 4 schaaltjes om het dessert in te serveren.

Aan de slag! Zo maak je het dessert

Voor dit nagerecht behoef je echt geen keukenprins(es) te zijn. Zelfs de kinderen kunnen mee de keuken in om dit gerecht op tafel te zetten. Doe de yoghurt in een grote bak. Prak twee bananen en warm deze op in een steelpannetje. Wanneer de banaan warm is, haal je het pannetje van het vuur en verdeel de banaan over de grote bak met yoghurt. Voeg vast wat rozijnen en een snufje kaneel toe. Hierna verdeel je de yoghurt over 4 schaaltjes. De derde banaan snijd je in plakjes. Deze verdeel je net als de overige rozijnen en kaneel over de schaaltjes.

Extra optie: snijd twee pruimen klein en verdeel de kleine stukjes over de schaaltjes. Je kunt ook een mandarijn pellen en de mandarijnpartjes verdelen. Smakelijk en gezonde Kerst!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Kerststukjes maken, een kerstboom uitzoeken en optuigen en kerstkoekjes bakken. Pure nostalgie als je het Anouk vraagt. Ze studeert, schrijft, fotografeert en reist de wereld over. Zonder familie, haar liefste lief en chocola wordt het niks en ze wordt ook wel een real Christmaholic genoemd. Lees meer verhalen van Anouk op haar Blog of volg haar via Instagram.

Reageer!