10 last-minute kerstcadeaus waar (bijna) iedereen blij mee is

3

Whaaa, nog maar een paar dagen en dan moeten ze ingepakt en wel onder de boom liggen: de kerstcadeaus! En hoewel je de meeste pakjes waarschijnlijk al in huis hebt, zijn er vast nog een paar mensen waar je nog niets voor hebt. Daarom in deze blog: 10 last-minute kerstcadeaus waar je bijna iedereen wel blij mee maakt. En die je heel makkelijk kunt vinden (en waar je dus geen stad & land voor hoeft af te zoeken).

1. Een leuk plantje

Nog even en de kerstboom gaat de deur weer uit. Ik mis dan altijd direct het groen in huis. En iedereen wordt beter en gelukkiger van een plantje in huis (want: luchtzuiverend & zuurstof!). Het past trouwens ook helemaal in de botanische woontrend. Heeft de ontvanger geen groene vingers? Geef dan een vetplantje of cactusje cadeau. Die hebben amper aandacht nodig. Je kunt ook een mini-terrarium maken zoals op de foto hieronder. Hartstikke leuk!

2. Een Google Play of iTunes cadeaukaart

Of het nou apps, muziek of Pokémon Go-tegoed is: bijna iedereen kan wel iets bedenken dat hij of zij zou kopen van Google Play of iTunes tegoed. Deze tegoedkaarten hangen in de meeste supermarkten en boekhandels. Check even wat voor soort telefoon de ontvanger heeft, zodat je het juiste shoptegoed koopt.

3. Extra (lange) oplaadkabel voor telefoon

Oh HEMA, wat ben je toch fijn. En waar zouden we zonder jouw extra lange oplaadkabels voor onze telefoons zijn? Juist: nergens! En iedereen kan wel een extra oplader of extra lange kabel gebruiken. Je koopt ze bij HEMA al vanaf 4 euro. Echt een blijmaker.

4. Een leuk tijdschrift (of zelfs een stapeltje)

De meeste mensen hebben na Kerst een paar dagen vrij om te relaxen. Dan komt een leuk tijdschrift natuurlijk goed van pas. Er zijn zóveel magazines. Over paarden, honden, auto’s, sport, computers, koken, mode, vrouw-zijn, wonen, knutselen en ga zo maar door. Zoek iets uit dat past bij de ontvanger (en check even of hij/zij er niet toevallig al een abonnement op heeft).

5. Foto’s (in een lijstje)

Wist je dat je bij HEMA #mobileprint hele leuke mini-fotootjes kunt laten afdrukken van iemand’s social media account? Geef een stapeltje van zijn of haar meest gelikete Instagram pictures. Dit kost je slechts €7,50. Let op: de levertijd is wel 3 werkdagen. Of laat een mooie foto van jullie samen afdrukken met de snelservice en doe hem in een mooi lijstje. Cadeautje binnen 2 uur!

6. Netflix-tegoed

Als de kerstvakantie ergens goed voor is, dan is het wel: Netflix en chill! Koop bij de supermarkt of boekhandel (of online) een Netflix-cadeaubon: daar maak je bijna iedereen wel blij mee.

7. Cadeaubon van lievelingsrestaurant

Tegoedbonnen zijn gewoon heel er handig als je niet veel tijd meer hebt. Ken je het favoriete restaurant van de ontvanger? Koop dan een cadeaubon van dat restaurant. Zeker weten dat degene die dit cadeautje krijgt super blij is. Ik zou er in ieder geval mega happy mee zijn!

8. Favoriete drankje

We blijven nog even bij de favorieten. Geef mij een goede fles cider, en ik ben een tevreden mens. En zo heeft iedereen wel zijn of haar favoriete drankje. Of het nu cola, thee (koop wat bijzondere soorten en doe ze in een pakketje) of koffie is. Of misschien liever rum, whiskey of gin. Met het lievelingsdrankje van de ontvanger maak je hem of haar zeker blij.

9. Lievelingssnoep of -snack

En van drinken is de stap naar eten natuurlijk makkelijk gemaakt. Houdt de ontvanger van chocola? Geef dan heerlijke chocolade, of een cadeaubon van Chocstar waarmee hij/zij zelf chocolade kan samenstellen. Is hij of zij meer van de zoutjes? Koop dan een mooie verpakking met nootjes of andere zoute knabbels. Altijd goed!

10. Een lekker verzorgingsproduct

Een lekkere douchegel of shampoo of een heerlijke dikke bodylotion voor de droge winterhuid. En wat te denken van een goeie fles lekker ruikende deodorant of een fijne scrub of zo’n heerlijke dikke doucheschuim van Rituals.

De supermarkt en drogist staan vol met heerlijke producten om jezelf mee te verwennen. En of je nou een cadeau zoekt voor een vrouw (we love beauty gifts) of een man (die geven daar zelf vaak amper geld aan uit): een verzorgingsproduct is vrijwel altijd een schot in de roos!

Bonustip: zelfgemaakt cadeau

Je hoeft natuurlijk niet naar de winkel om een cadeau te kopen, je kunt het ook zelf maken. Denk aan een zeepje, een gepersonaliseerde kerstbal of zelfgemaakte Limoncello. Hier vind je nog meer suggesties! Weet jij nou nog andere last-minute kerstcadeaus waar eigenlijk iedereen wel blij van wordt? Deel je idee dan zeker hieronder, want ik kan ook nog wel wat inspiratie gebruiken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties