Christmas Home Tour: dit is mijn kersthuisje

41

Een tijdje geleden vroeg ik op Facebook en Instagram wat jullie nou altijd al eens van mij wilden weten. De meest gestelde vraag was: “Hoe ziet jouw huis er uit met Kerst?”. Eigenlijk heb ik dat altijd een beetje voor mezelf gehouden, gek hè? Heb je een blog over Kerst, deel je je eigen versiering niet eens…

Hoe ziet het kersthuis van Christmaholic eruit?

Toch was het vooral ook omdat ik vaak pas de laatste week voor Kerst – nu dus – pas een beetje aan versieren toe kom. En dan heb ik eigenlijk niet zo veel tijd meer om het heel uitgebreid te decoreren, er foto’s van te maken en een blog bij te schrijven. Maar omdat jullie het zó graag wilden zien, heb ik de afgelopen paar dagen een paar ruimtes van mijn kleine huis voor jullie op de foto gezet! En hieronder vind je het resultaat.

Ingetogen kerstversiering

Vaak denken lezers, en ook journalisten, dat mijn huis er uit moet zien als dat van dat Duitse koppel dat laatst op tv was. Met 100+ kerstbomen, een groot kerstdorp en in elk hoekje decoratie. Want: ik ben toch een Christmaholic!? Maar helaas pindakaas: de werkelijkheid is anders. Ik hou van versiering, maar wel redelijk ingetogen en smaakvol. Dat zie je denk ik ook wel op de foto’s in deze blog.

Gedekte kersttafel

Afgelopen weekend kwamen vrienden van ons eten voor een pre xmas dinner. Daarvoor heb ik de tafel uitgebreid gedekt en gedecoreerd. Dat vind ik zo leuk om te doen! Hét moment om hem ook even op de foto te zetten natuurlijk.

Uiteraard staat de tafel er niet de hele tijd zo bij als op deze foto’s, maar ik vind het huis wel op haar allergezelligst als de tafel versierd is. Daar krijg ik echt een kerstgevoel van! Oh, en als je goed kijkt op de tweede foto hieronder, zie je dat één van de kerstmutsjes van het glas gevallen was *oops*. Ik had met m’n onhandige voeten tegen de tafel gestoten en zag het achteraf pas.

Slaapkamer in kerstsferen

Mijn favoriete ruimte in huis dit jaar is de slaapkamer. De dikke guirlande met twinkelende lampjes boven het bed, de kerstballen aan onze kroonluchter en het uitzicht op de ijspegelverlichting die aan het ‘plafond’ van ons balkon hangt… Love it! Elke avond ga ik met een glimlach op mijn gezicht slapen.

Aan de kapstok heb ik mijn rode kerstjurk gehangen, waar ik verliefd op ben geworden tijdens onze trip naar Newcastle. Om het bed nog wat gezelliger te maken, heb ik een mandje met kerstthee en lekkere kerstchocolaatjes erop gezet. En wat vinden jullie van Roberts kerstsloffen op de foto hieronder en het kleine kerstboompje op mijn nachtkastje?

Klein, maar fijn

Normaal is mijn decoratie wel geïnspireerd op de kersttrends. Dit jaar ben ik – zoals jullie goed hebben kunnen zien – voor traditioneel rood gegaan, omdat we daar allebei enorm veel behoefte aan hadden. Vanwege een stukje nostalgie en omdat we een kersthuisje wilden dat als een warme deken zou aanvoelen. En dat doet het voor ons!

Hierboven zie je nog een foto van ons boompje. Een nepperd, omdat ik allergisch ben. En het komt wel goed uit, omdat ik de boom al in november op zet! Ik zou stiekem best wel meerdere bomen willen, maar ik woon in een klein appartement en dat past gewoon niet. Onze woonkamer is – inclusief keuken – 22 vierkante meter, dus zoveel kun je daar niet kwijt.

Een home ‘tour’ is eigenlijk ook een best gekke benaming, omdat er weinig te touren valt haha. Tien stappen en je bent rond! Maar: elke ruimte in huis krijgt wel een kleine xmas make-over. Zelfs het toilet, en dat heb ik dit jaar wat moderner versierd met rustige kleuren. Zie de foto hierboven.

Christmas Home Tour: wat vonden jullie ervan?

Nou, dat was ‘m dan. Mijn allereerste mini-sized Christmas Home Tour. Ik ben echt heel zenuwachtig voor jullie reacties, gek hè? Ik geef het hele kerstseizoen lang tips en inspiratie over Kerst, en dat vind ik heerlijk om te doen. Maar als je dan je eigen huis laat zien, ligt je hoofd toch een beetje op het hakblok. En dan word je een tikkie nerveus…

Ik weet dat smaken verschillen, maar de verwachtingen zijn natuurlijk hoog wanneer je jezelf een Christmaholic noemt en een kerstblog hebt. Afijn, ik hoor jullie oordeel wel in de reacties hieronder! Wees een beetje lief voor me hè, *durft eigenlijk niet te kijken*.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

41 reacties