Een kerstdiner voor je hond (ja, echt!)

1

Ook de hond is gek op eten en gezelligheid met Kerst! Iedereen is thuis tijdens de feestdagen en de baasjes staan uren in de keuken waar de lekkerste geurtjes uit komen. Grote kans dat er ook een lange wandeling op het programma staat. En wat te denken van die reuze interessante boom in de woonkamer?

Kerstdiner voor je hond

Lijkt het je leuk om je hond dit jaar te betrekken bij het kerstdiner? Dat is heel goed mogelijk. We geven je een aantal tips zodat de hond op een verantwoorde manier ‘met de pot mee kan eten’. Naast eten is er ook speciaal drinken te koop voor hondjes, bijvoorbeeld kwispelbier.

Denk natuurlijk wel zelf na: heeft je hond een allergie, een dieet of is hij erg gevoelig voor bepaald eten? Dan kun je beter geen kerstdiner voor hem maken maar bijvoorbeeld zijn brokken of vleesvoer in een paar kleine porties serveren op mooie kerstborden. Kan hij toch gezellig mee-eten!

Voorgerecht: soep

kerstdiner-hondJe kunt zelf een soep maken op basis van kipbouillon. Een van mijn favorieten met kerst is de kipbouillon met venkel en rozemarijn. Houd, voordat je kruiden en groenten toevoegt, een klein beetje bouillon met eventueel een paar stukjes kip apart, dit is voor je hond. Eet je vegetarisch, dan kun je een groentebouillon maken.

Hoofdgerecht: Rijst met kip en wortel

Een feestelijk kerstgerecht is deze kipstoof met bloemkool en babyspinazie. Ga je liever voor een exotisch diner? Probeer dan een Indiase curry of ga eens voor sushi. Leg wat stukjes kip of kalkoen (zonder kruiden of marinade) en een handjevol gekookte rijst apart voor je hond. De worteltjes kun je het beste even koken zodat ze lekker zacht zijn voor je trouwe viervoeter.

Nagerecht: Dogmuffin

dogmuffinJe kunt het kerstdiner afsluiten met gebak zoals een cranberrycakekruidkoektaart of pindakaastaart. Met kleine porties (circa één eetlepel van elk ingrediënt) bouw je snel een muffin of cupcake voor je hond. Je kunt er stukjes appel, cranberries, pindakaas en rijst in verwerken. En een heel klein beetje bakpoeder om er voor te zorgen dat je baksel mooi uit de oven komt.

Dan is het een kwestie van goed mixen, er een geheel van vormen in een cakevormpje of muffinblik en ongeveer een kwartiertje bakken op 175 graden. Als je papieren vormpjes gebruikt, vergeet dan niet het papier er af te halen voor serveren want je hond eet het gewoon op als hij de kans krijgt.

Kerstcadeaus voor je hond

kerstcadeau hondBij dierenspeciaalzaken, tuincentra en de meeste warenhuizen zijn natuurlijk ook de leukste kerstcadeautjes speciaal voor huisdieren verkrijgbaar. Wel zo leuk om je hond of kat ook te betrekken bij het uitpakken van cadeaus, niet waar? Besteed jij deze kerst extra aandacht aan je hond? Wij zijn benieuwd!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!

1 reactie

  1. Wat leuk dit! Wij geven onze hondjes elk jaar met kerst een cadeautje en natuurlijk krijgen ze ook een taartje van gekookt vlees dat ik voor ze maak. Mijn hondjes horen bij het gezin en daarom mogen ze natuurlijk ook mee kerst vieren.