Vacature Redactiemedewerker | Christmaholic zoekt een stagiair!

0

Christmaholic groeit! Afgelopen december kwamen er bijna een half miljoen unieke bezoekers op de site af. Dat zijn echt zooooo veel mensen! En ook zijn er steeds meer fans en volgers op social media. Kortom: ik kan het eigenlijk niet meer alleen af. Ik heb hulp nodig!

Stageopdracht of werkervaringsplek

En daarom ben ik op zoek naar een stagiair. Of iemand die in de zomer van 2017 klaar is met zijn of haar studie en een paar maanden werkervaring wil opdoen bij de leukste kerstsite van Nederland. Ben jij student communicatie of journalistiek (of nét afgestudeerd) en ben je gek op Kerst? Dan is deze opdracht echt iets voor jou!

Christmaholic.nl is met zo’n 500.000 unieke bezoekers in december de grootste kerstblog van Nederland en België. Elk jaar van augustus t/m december delen we de leukste inspiratie op het gebied van Kerst. Van recepten tot kersttrends en van decoratie-ideeën tot cadeautips.

Wat leer en doe je tijdens deze stage?

We zijn op zoek naar een stagiair voor de periode september t/m december 2017. Een kleine stagevergoeding is mogelijk. Je gaat aan de slag met:

 • het schrijven en redigeren van artikelen voor de blog
 • het bedenken en uitwerken van nieuwe rubrieken en contentconcepten
 • deskresearch
 • SEO-schrijven
 • werken met WordPress
 • beeldredactie
 • fotoshoots organiseren, foto’s maken en bewerken
 • vloggen, video’s maken en monteren
 • het maken van content voor de e-mailnieuwsbrief en social media
 • het schrijven van gesponsorde artikelen

Je bent aanwezig bij:

 • het bezoeken aan kerstshows van tuincentra door heel Nederland
 • kerstgerelateerde events (zoals concerten) om er verslag van te doen
 • interviews door andere media (krant, radio en tv)
 • het maken van leuke kerst DIY’s en fotoshoots voor de site

Wie zoeken we?

Een student journalistiek of communicatie of iemand die net is afgestudeerd. Je hebt de nodige schrijf- of blogervaring en bent bij voorkeur handig met fotografie en/of videografie. Affiniteit met (of nog beter: een grote liefde voor) de kerstperiode is een absolute must!

Het is handig als je binnen een uurtje reizen van Eindhoven woont en in het bezit bent van een week-ov. Je werkplek bevindt zich op het bruisende Strijp-S in Eindhoven, op loopafstand van bus en treinstation. Af en toe vanuit huis werken kan zeker.

Reageer op deze vacature!

Wil jij ervaring opdoen op het gebied van bloggen, social media, fotografie & vloggen in de leukste tijd van het jaar? Stuur dan vóór 1 juni 2017 een mailtje naar saskia@christmaholic.nl met daarin je CV, een motivatie en wat voorbeelden van jouw schrijfkunsten. We horen graag van je!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo