Kerstcollectie IKEA: geïnspireerd op de schoonheid van Ijsland

18

Het is pas juli, en toch kan ik jullie al de winter- en kerstcollectie van IKEA laten zien! Ain’t that cool? Dit jaar is de wintercollectie geïnspireerd op de overweldigende en robuuste schoonheid van het prachtige Ijsland. Opvallend is dat we dit jaar vooral rustige natuurtinten zien. Kleur is er alleen in accenten. Nieuwsgierig? In deze blog ontdek je de IKEA kerstcollectie 2017!

Kerstcollectie IKEA 2017

In de winter- en kerstcollectie van de Zweedse woongigant staat de natuur van Ijsland centraal. Dat zie je terug in het kleurgebruik – vooral warme, zachte natuurtinten, maar ook in de materialen waar voor gekozen is.

Kerst IKEA 2017

Kerstservies IKEA 2017: gemaakt van een kabeltrui?

Het VINTER-servies uit de 2017 serie lijkt wel gemaakt van een kabeltrui!! Ik vind het echt te gek. Het is subtiel en koel, maar ook warm en stijlvol tegelijk. De ‘gebreide’ textuur van het bord voegt echt iets extra’s toe aan de beleving wanneer je eet. Zelfs een simpele maaltijd wordt bijzonder als je het serveert op deze stijlvolle borden.

Bovendien is het gebreide motief ook superfijn wanneer je wat variatie en textuur wil aanbrengen op je feestelijk gedekte kersttafel. Dit servies is feestelijk en winters, maar simpel genoeg om ook de rest van het jaar van te eten. Kortom: ik ben fan!

Kussens en dekens voor warmte in huis

Natuurlijk mogen in de winter warme kussens en fijne dekens of throws niet ontbreken op je bank, bed en stoelen. Er is weer genoeg prachtigs om je huis mee in winterse sferen te brengen. Het deken van wol op de foto hieronder (in groen en grijs) komt zekersteweten op mijn verlanglijstje!

Kerstverlichting en sfeerverlichting

Licht in huis, het is zó sfeervol als de dagen weer korter en kouder worden. IKEA heeft voor deze winter diverse nieuwe lichtvormen ontworpen. Waaronder nieuwe papieren sterren, maar ook lichtgevende sneeuwvlokken en winterlandschapjes voor op je vensterbank.

Hoe leuk is deze kerstboom gemaakt van kerstlampjes op een houten plaat? Niet zo praktisch misschien achter in de kast (want die hangt vol met kleding dus dan zie je de kerstboom niet). Als je goed kijkt zie je trouwens ook nog een witte kerstman onderin de kast staan. Die is gemaakt van klei en is zo’n 43 cm hoog!

Kerstkabouters

Hoe leuk zijn deze traditionele Scandinavische kerstkabouters?  Ze zijn er in klein formaat, om in de boom of een kersttak te hangen. Maar ook in grote formaten, om los op de bank te leggen of op een plankje of kast te zetten. Hier lees je trouwens alles over de traditie achter Scandinavische kerstkabouters.

Kroonluchters en lichtgevende kerstbomen

Hoe gaaf zijn deze ‘instant chandeliers’, of tewel kant-en-klare kroonluchters? Direct sfeer voor een kerstfeestje of met Oud en Nieuw? Ze zijn gemaakt van plastic en kosten €6,99 per stuk.

De lichtgevende kerstbomen op het tafeltje staan trouwens ook op mijn boodschappenlijst! Leuk als ze aan zijn (bijvoorbeeld om je kersttafel mee te versieren) maar uit zijn ze ook al super! Ook deze zijn gemaakt van kunststof en ze kosten €7,99.

Kerstshoppen bij IKEA: zit er iets voor jou bij?

IKEA heeft teveel leuke winter- en kerstspulletjes om in één blog te laten zien. Binnenkort zal ik ook de foto’s van de inpakspulletjes en koekjesbakcollectie delen in een apart artikel. Hou de site in de gaten! De VINTER collectie ligt trouwens vanaf oktober 2017 in de IKEA-winkels. Heb jij iets gezien voor op je verlanglijst? Let me know in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

  1. Hmm…ik wacht het inpakpapier af, want wat ik nu hier vooralsnog zie, trekt niet mijn aandacht. Eigenelijk grijs en wit de hoofdtoon. Maar ja, ben en blijf waarschijnlijk meer van de traditionele kleuren, grinnik. Wel vind ik het servies mooi. Ik zie alleen dat de bekers/kommen van binnen gewoon glad zijn, maar de borden dus ‘gebreid’ en niet glad. Lijkt mij dan dat uiteindelijke met al die ribbels het glazuur door bestek (messen) aangetast kan gaan raken? Of ligt het motief dieper onder het glazuur? Maar de kerstkriebels krijg ik nu toch al wel! Dus kom maar op met die blogs, yeah!

  2. Bedankt voor het leuke vehaal over de Scandinavische kerstkabouter! Erg leuk om te lezen waar dit soort tradities vandaan komen.

  3. Ik wil de kroonluchters! Alleen niet voor kerst, maar alvast aanschaffen om de tuin en feesttent voor het communiefeest van mijn dochter volgend jaar mee te versieren 🙂

  4. Cool! Ben zelf meer van de traditionele versiering. Vind de lichtgevende kerstboompjes wel heel tof! Verlanglijst item 1 check!

  5. Ohh die winterdingetjes voor op je vensterbank 😀 <3 Ik vind ze allemaal geweldig, hoe moet ik straks gaan kiezen aahh…

  6. Dat servies van Ikea is echt super! Ook prima te gebruiken buiten het kerstseizoen om. Enig idee wat de prijs hiervan kan zijn? Ik vind dat namelijk niet zo snel terug.

  7. Ik ben ook nieuwsgierig naar de kerstlijn van Sostrene Grene, vorig jaar na kerst pas achter gekomen en die hadden gave items voor kerst man man.
    Het servies vind ik gewoon top, maar heb dan ook een serviezentic