Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #2

6

Lieve Christmaholics, daar ben ik weer! In dit tweede hoofdstuk van mijn ‘Dagboek van een Christmaholic‘ vertel ik wat meer over mijn huwelijksreis. Je ziet foto’s van de prachtige winterse natuur in Canada en de kerstwinkel die we bezochten. Daarnaast lees je wat meer over de voorbereidingen voor het aankomende kerstseizoen, waar ik nu druk mee bezig ben. Here we go!

Nog even terug: huwelijksreis naar Canada

Een paar dagen na onze bruiloft eind mei gingen we op huwelijksreis naar Canada. We vlogen op Vancouver en verbleven daar een paar regenachtige dagen. Daarna reden we via het wijngebied (Okanagan Lake) naar de wereldberoemde Jasper en Banff National Parks. En die nationale parken zijn echt fántastisch. We sliepen een aantal keer in een echte cabin in the woods. Bucket list item, check! 🙂

Waanzinnige natuur met een winters randje

We reden over de schitterende Icefields Parkway, vernoemd naar de vele gletsjers die er langs liggen. We zagen de nodige bergen met besneeuwde toppen & wilde dieren zoals beren en berggeiten. Maar ook prachtige gletsjers, watervallen, zonnige ijsblauwe meren (door een gletsjermineraal worden ze prachtig blauw). Helemaal happy werd ik van de ook besneeuwde bossen en het bevroren meer dat we tegenkwamen.

Bezoek aan de kerstwinkel in Banff

In het stadje Banff – midden in het Banff National Park – bezochten we een kerstwinkel die het gehele jaar open is. The Spirit of Christmas heet deze winkel. Daar werd ik uiteraard hartstikke blij van, as you can imagine. Er was zelfs een hele wand vol kerstdecoraties die met wijn, eten en drinken te maken hebben. Geweldig! Natuurlijk kochten we ook wat Canadese kerstversieringen om thuis in de boom te hangen. Kerstversieringen blijven toch de allerbeste souvenirs.

Ik zou dolgraag nog een keer teruggaan naar dit gebied in de winter. Volgens mij is het hier nog veel mooier wanneer alles bevoren, besneeuwd en spierwit is. Een heus winter wonderland! Wel lijkt het me doodeng om er te rijden dan, want er is veel risico op lawines. We zagen langs de weg overal bordjes met lawinewaarschuwingen staan. Dat is nog eens wat anders dan beren tegenkomen op de weg!

Juli: voorbereidingen voor het nieuwe kerstseizoen

In de zomer is natuurlijk bijna niemand nog met Kerst bezig. Maar deze Christmaholic wel, haha! Ik ben op dit moment vooral bezig met de voorbereidingen treffen voor het aankomende kerstseizoen. De afgelopen weken ben ik druk geweest met het organiseren van de feestelijke kick-offbijeenkomst op 27 augustus. Ieder jaar organiseer ik een brainstorm & borrel voor de partners en gastbloggers van Christmaholic.

De foto’s hierboven zijn van de kick-off van vorig jaar. Dit jaar gaan we gezellig brainstormen, doen we een miniworkshop handlettering en bedenken we nieuwe ideetjes voor artikelen op de site. Natuurlijk sluiten we de middag af met een hapje en een drankje. En iedereen gaat naar huis met een leuke goodiebag. Wil je lid worden van dit gezellige team? We zijn altijd op zoek naar nieuwe creatieve schrijvers en hobbyfotografen! Hier lees je meer.

Upcoming: de najaarscollecties van diverse woonmerken

De eerste blogs over de kerstcollectie van IKEA zijn al gepubliceerd. Maar er komt uiteraard nog veel meer aan! Ik ben druk bezig met het schrijven van een aantal blogjes die deze en volgende maand op de site zullen verschijnen. Waaronder de artikelen over de kersttrends voor 2017! Maar ook wat stukjes over de najaarscollecties van merken als Riverdale en Rivièra Maison bijvoorbeeld.

Sneak peek Rivièra Maison najaarscollectie

Zodra ik persberichten en fotomateriaal binnen krijg van een woonmerk en ik vind het interessant genoeg, bereid ik een blog voor. En dan is het wachten tot het gepubliceerd mag worden! Het artikel over Rivièra Maison mag ik bijvoorbeeld pas half augustus online zetten, er zit een embargo op zoals dat heet. Maar ik heb gevraagd of ik alvast één fotootje mag delen. En dat mocht! Je vindt de ‘m hierboven.

Leuk weetje: wie zijn de bezoekers van Christmaholic?

Om een beter beeld te krijgen over jullie – de lezers – ben ik de afgelopen weken in Google Analytics gedoken. Dat is een tool waarmee je kunt meten hoeveel bezoekers er op de site komen, welke pagina’s ze bezoeken en waar ze vandaan komen. Daaruit bleek dat ruim 80% van de bezoekers op de site een vrouw is! Kerst is denk ik dus echt een vrouwendingetje, haha.

Visual gemaakt door Marco Janssen

Verder zijn de meeste bezoekers tussen de 25 en 65 jaar oud. Als ik kijk naar interesses dan zijn veel dames geïnteresseerd in kerst (joh, wat een verrassing haha), in koken en bakken, in huisdecoratie en in winkelen. Herken jij je daarin? Misschien dat ik dit najaar weer eens een lezersonderzoek ga doen. Dan krijg ik nog meer inzicht in wie jullie, mijn vaste lezers, precies zijn.

Aftellen tot Kerst!

Je hebt ze vast wel zien langskomen, plaatjes op Facebook en Instagram met daarop ‘Nog xxx dagen tot Kerst!”. Ik vind het heerlijk om alvast te beginnen met aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. Jij ook? Die plaatjes maak ik meestal met een superfijn programma dat Canva heet. De afbeeldingen die ik gebruik zijn rechtenvrij en download ik van sites als Pexels en Unsplash.

Dat was ‘m weer, heb jij nog vragen?

De komende weken komen er al een paar blogjes online, maar vanaf september ga ik weer meerdere artikelen per week plaatsen. Heb er zó’n zin in en kan eigenlijk niet wachten! Ik moet er vanaf nu aan gaan denken om meer achter-de-schermen-foto’s enzo te maken, zodat ik in mijn volgende dagboekblog veel meer aan jullie kan laten zien.

Natuurlijk zal ik in hoofdstuk 3 ook wat foto’s plaatsen van de brainstormsessie die eind augustus plaatsvindt. Wil jij iets specifieks weten of lezen in de volgende dagboekblog? Dan hoor ik het heel graag van je! Stel je vraag in de reacties hieronder, en wie weet beantwoord ik jouw vraag volgende maand!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

6 reacties

 1. Wat een heerlijke blog weer om te lezen, het begint nu echt te kriebelen hier. Opeens ben je wel klaar met de zon, en mag het van mij overgaan in de herfst. Zodra tuincentrum de driesprong gaat beginnen, kan ik me maar moeilijk bedwingen om niet stiekum te kijken 🙂
  Aftellen naar kerst ben ik GEK op, en daar ik weet dat een heleboel dat niks vinden plaats ik zoiets graag op facebook: meteen in het nieuwe jaar is voor mij traditie geloof ik en dan ergens begin zomer 😀 hoezo maf
  Google Analytics slaat op mij, en qua leeftijd ga ik richting het nieuwe 40 zoals ook Willem Alexander zei 🙂

  En ik kan niet wachten tot het oktober is: ikea here i come

 2. Wat een super huwelijksreis hebben jullie gemaakt.
  Prachtig daar in Canada…
  En dan nog een kerstwinkel ……
  Kan me voorstellen dat je nog wel een keer terug wil.
  Super ……
  Groetjes

 3. Wat leuk om dit weer te lezen.Zeker op een wat frissere dag als vandaag krijg ik al de kriebels hoor.Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt en ja dat kerst winkeltje is natuurlijk wel heel speciaal op zo’n plek.
  Ik zie uit naar alle trents en blogs!

 4. Wat een super winkel was dat, een snoepjes winkel. Jullie zijn in een hele mooie omgeving geweest zeg. Ook leuk om te lezen dat dames van alle leeftijden houden van kerst.
  Ik kijk nu al weer uit naar jouw volgende berichtjes op fb en bloggen

 5. Wij zijn vorig jaar in augustus ook naar Canada geweest en hebben een prachtige trip gemaakt. En ook wij hebben de kerstwinkel gevonden. Daar wordt je heel hebberig van en hebben ook het een en ander meegenomen. Fantastisch!!!! Ik wou dat in Nederland zo’n winkel was. Kwijlend loop je daar dan rond. Wel eeen beetje in de stijl van Canada dan hoor!daar kan Nederland nog wat van leren!!!