Kersttrend #3: Klassieke Kerst in het Grand Café

17

Oké, eigenlijk is dit niet echt een trend. We gaan het hebben over de klassieke Kerst! Want het leuke is: superklassiek en traditioneel mag weer in 2017. Rood, groen, goud… veel allure en chique versieringen. In deze derde trendblog (hier vind je de andere), laat ik je zien hoe de echte traditionele klassieke kerst er dit jaar uit gaat zien!

Grand café: allure & kerstsfeer van vroeger

Alle foto’s en de video hieronder zijn gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. De trendkamer voor de traditionele klassieke kerstdecoratie was werkelijk prachtig ingericht. Het thema is ‘Grand Café’. Denk daarbij aan een wat ouder, maar goed onderhouden en gezellig chique café.

Een café waar de barmannen nog in smoking achter de bar staan en de koffie en taartjes altijd naar meer smaken. Whiskey in glazen karaffen en barstoelen met zacht velours bekleed. Franse stoeltjes aan gezellige tafeltjes. Een combinatie van het klassieke Britse en Amerikaanse kerstsfeertje met de allure van Frankrijk, zo zie ik het althans. Kijk maar naar de foto hierboven! Daar wil je toch zo binnenwandelen?

Rood, groen en goud

De belangrijkste kleuren binnen deze klassieke kerststijl zijn twee tinten rood – kerstrood én een wat warmer ossenbloedrood. De mix wordt afgemaakt met wat kerstgroen, warm goud en suèdebruin. Voor de frisheid mag er ook een beetje wit in, maar het hoeft niet. Zoals ik al zei: aan deze stijl is natuurlijk weinig nieuws. Het is de typische klassieke Kerst, zoals we die al decennia kennen. Het fijne is dat klassiek in 2017 dus weer helemaal terug is. Oud = hip!

Notenkrakers, treintjes en traditionele figuren

Wat voor decoraties geven jou nou echt dat nostalgische kerstgevoel? Voor velen is het de notenkraker. Vorig jaar schreef ik een blog waarin ik alles vertelde over de historie en het gebruik van dit typische kerstsymbool. Dit jaar kunnen we ze weer – in allerlei soorten en maten – in de winkels verwachten. Hou jij van notenkrakers, of zijn ze niet echt jouw ding?

klassieke kerst 2017

Naast notenkrakers zijn ook de klassieke oude treintjes onder de boom, knuffelberen en nostalgische kerstfiguren (beeldjes van de kerstman bijvoorbeeld) een goede match bij deze stijl.

klassieke kerst 2017

Traditionele kerstversiering: een video!

Ook bij deze kersttrend voor 2017 heb ik een video-impressie gemaakt. Ik heet je van harte welkom in het Grand Café en laat je zien hoe jouw kerstboom en interieur er in nostalgische kerststijl uit zou kunnen zien. Leuk filmpje? Als je geen video meer wil missen (plus als eerste een seintje krijgen als er een nieuwe video live staat), abonneer je dan snel op het YouTube-kanaal van Christmaholic!

Wat vind jij van de klassieke Kerst?

Vorige week liet ik je een heel moderne kerststijl zien: botanisch en natuurlijk. Deze week zitten we juist helemaal in klassieke, nostalgische sferen. Wat vind je mooier? Welke van de kersttrends voor 2017 die je tot nu toe hebt gezien spreekt je het meest aan? Ben je wel een traditioneel type en kan kerstversiering nooit klassiek genoeg voor je zijn? Of ga je toch voor het moderne? Jullie reacties hieronder doen me altijd veel plezier! Oh, en wil je nog meer foto’s zien bij deze trend? Check dan mijn Instagram (en ook mijn story, die

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

 1. Altijd goed dat mooie klassieke met de kleuren groen, rood en goud!
  Gezellig en sfeervol; deze kleuren horen voor mij bij de Kerst. Heb wel eens iets anders geprobeerd qua kleur maar kom hier steeds weer op terug. Knus deze kerstbomen .. nu alleen nog met de Kerst een dik pak sneeuw…

 2. Dit is toch het allermooiste voor de Kerst , verveeld nooit en komt steeds weer terug. Al die hippe kleuren ben je toch zo weer zat.

 3. De notenkraker…als ik die uit de doos haal om neer te zetten als decoratie denk ik altijd aan 1 van mijn dochters. Toen zij op de balletacademie in Amsterdam zat, 10 jaar geleden,danste zij mee met het nationaal ballet in De Notenkraker.
  De notenkraker heeft voor mij en mijn kids dus een speciale betekenis 🙂

 4. De botanische vond ik erg mooi, maar ik hou ook van scandinavisch rood/wit rustig.En als ik dit dan zie: ik word er instant happy vrolijk en kerstig van.Heerlijk om zo te zien, en igg kan je ook wel een mix van stijlen maken: een beetje van dit en dat, leef je uit.

 5. Wat leuk dat kerstrood weer helemaal terug is.
  Ik heb toevallig afgelopen week een notenkraker gekocht bij de Action. Kan niet wachten om hem neer te zetten.

 6. Dit is het helemaal, past perfect bij mijn Dickens huisjes en het nostalgisch kerstgevoel, heerlijk !!
  We gaan dit jaar maar eens lekker uit ons dak, dat is er al een paar jaar niet echt van gekomen.

 7. Joke Neathey-ten Bohmer op

  Ja ik hou het meeste van de traditionele kleuren en decoratie. Ik verander mijn serre altijd in een Winter Wonderland met zilver en wit maar de huiskamer is altijd traditioneel. Nou maar hopen dat het een keertje sneeuwt op Kerstdag dan zou mijn geluk niet op kunnen. Helaas woon in dicht bij London en is sneeuw een zeldzaam iets. Ik ga altijd naar Intratuin in NL in November want dat is zo mooi!