My favourite things: dit is het állerleukste aan Kerst!

14

“Dat jij na al die jaren over Kerst schrijven nog steeds inspiratie hebt!” Nou, aan inspiratie geen gebrek hoor, eerder aan tijd om het uit te werken. Ik loop altijd over van ideeën, omdat ik Kerst gewoon te gek vind! Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo leuk aan deze periode? Wat vind ik het allerfantastischt (I know, dat is geen woord). Kortom: wat zijn ‘my favourite things’ about Christmas?

‘These are a few of my favourite things’

Laat ik beginnen met zeggen dat ik eigenlijk ALLES aan Kerst leuk vind haha. De sfeer, de lichtjes, de cadeautjes, de liedjes, de versiering. Alles. Maar toch zijn er wel een paar dingen waar ik het allermeest een kerstgevoel van krijg. Mijn 10 favoriete kerst-dingetjes heb ik hieronder op een rij gezet! In willekeurige volgorde, want kiezen was al moeilijk genoeg…

1. Kerstinspiratie delen met anderen

Sja, als ik dát niet leuk vond, dan had ik natuurlijk ook geen kerstblog! Ik word intens gelukkig van het fotograferen en filmen en schrijven over Kerst. Zoals ik al zei: ik heb ideeën genoeg. Vaak loopt mijn hoofd ervan over. Niks is leuker dan vervolgens al die inspiratie met jullie delen. Het allerblijst maken jullie me met reacties onder mijn blogjes en op Facebook en Instagram. Daar doe ik het uiteindelijk voor!

2. Mijn huis in kerstsferen brengen

In de herfst begint het al: dennenappeltjes in huis, herfstdecoratie op de vensterbank. Vazen met takken op tafel. Kaarsjes aan. Eind november zet ik al wat kerstversiering neer. Hier en daar wat nepsneeuw, een kersthanger op het toilet. Lampjes in de slaapkamer. En begin december mag dan eindelijk de Kerstboom opgetuigd worden. Zo happy word ik daarvan!

De hele maand december ben ik bezig ons kleine appartementje steeds verder te versieren. Mijn huis ziet er gewoon op zijn allermooist uit in de periode rond Kerst. En dat geldt ongetwijfeld ook voor jouw huis! Hier vind je trouwens mijn Christmas Home Tour van vorig jaar, voor als je nieuwsgierig bent.

3. Kerstkoken en uitgebreid dineren

Ik ben – naast een enorme Christmaholic – ook gek op koken en dinertjes geven. Ik mag graag in de aanloop naar Kerst ‘pre christmas dinners’ organiseren voor vrienden en familie. Meerdere gangen, uitgebreid koken en samen genieten van al dat lekkers aan een sfeervol gedekte tafel.

https://www.instagram.com/p/BOJ13UbhnGv/?taken-by=writeaholic

De tafel dekken en versieren vind ik ook bijzonder leuk om te doen. Ik heb er inmiddels zoveel over geschreven hier op Christmaholic, dat het een aparte categorie is geworden. Hier lees je alles over de kersttafel versieren! En dit jaar komt er zeker weten nog vanalles bij :).

4. Kerstshows en kerstevents bezoeken

Ik ben weer zó benieuwd hoe de kerstafdelingen van mijn favoriete tuincentra er dit jaar uit zullen zien. Hebben ze de versiering van vorig jaar overtroffen? Is het nog mooier? En hoe zouden de kersttrends 2017 eruit zien in de verschillende winkels?

Niet alleen kerstshows zijn geweldig, ook kerstmarkten, beurzen en andere events. Vorig jaar mocht ik ook een tripje maken om te kerstshoppen in Newcastle. Ik zou het geweldig vinden als ik dit jaar weer zo’n persreis mag maken!

5. Kadootjes kopen en inpakken

Ik kan inténs gelukkig worden van kadootjes kopen. Ik hou gedurende het hele jaar een lijstje bij in mijn telefoon met cadeau-ideetjes voor mijn geliefden en familie. Zo fijn! En het inpakken, oh I love it so! Ik ga dit jaar zeker weer wat leuke blogjes schrijven met inpakinspiratie. Voor nu vind je de leukste hier.

6. Die speciale kersttradities

Kerst is een periode van nostalgie en van tradities. Misschien heb jij ze thuis ook wel? Ik kan nu al uitkijken naar Kerstavond. In kersttrui op de bank met mijn man samen kijken naar de All You Need is Love kerstspecial. En dan in de reclames kerstcadeautjes aan elkaar geven die al weken onder de boom liggen te stralen. Love it!

7. De versiering buiten

Buiten is het donker, guur en koud. Maar toch ziet het er zo gezellig uit! Dat komt voor een groot deel door al die twinkelende kerstlampjes aan de gevels van huizen en in de winkelstraten! Echt, van mij mogen ze het hele jaar aan zijn. Hoewel, dan zou het misschien niet meer zo speciaal zijn. Anyway, ik hou er zo van!

kerstlampjes buiten8. De voorpret

Kerst zelf is fijn, maar de aanloop naar Kerst is het geweldigst. Toch? Zodra de R in de maand zit begint het al. De eerste kerstshows die open gaan, de eerste versiering in de winkelstraten, de eerste cadeautjes die ik koop. Kerst vier je niet twee dagen in december, maar – in mijn geval – wel 100 dagen lang!

9. De decembermaand is één groot feest

December is de leukste, vrolijkste, fijnste maand van het jaar. Ik ben op 3 december jarig, mijn zusje op de 12e. We vieren Sinterklaas, Kerst én Oud & Nieuw. Er zijn borrels, feestjes, verjaardagen, etentjes. Het is gewoon één maand lang continu feest. En als ik iets leuk vind, dan is het wel het leven vieren.

10. Sneeuw met Kerst!

Het aller-aller-allerhappiest word ik als het sneeuwt tijdens de kerstvoorpret of met Kerst zelf. In 2010 en 2011 was de wereld wit in december. En dat was zó bijzonder. Weet jij het nog? Robert en ik waren nog niet zo lang samen, we wandelden hand in hand door de sneeuw. Het was zó romantisch. Met mijn zusje maakten we een liggende sneeuwpop (want de sneeuw was zo droog dat ie niet goed plakte). Aaaahhh, happy memories.

Ik hoop dat we de komende jaren nog een keer gezegend worden met een White Christmas. Als het gebeurt, ben ik wel heel blij dat mijn man durft te rijden door de sneeuw. En dat er bussen rijden naar mijn kantoor. Want fietsen en autorijden is dan wel heeeeeeel eng haha.

En nu jij! Wat vind jij het leukste aan Kerstmis?

Ik heb je uitgebreid verteld waarom ík zo gek ben op Kerst en wat mijn ‘favourite things about Christmas’ zijn. Maar nu ben jij aan de beurt! Ik wil graag weten wat jouw lievelings is met Kerst? Als je één ding moest kiezen, wat zou het dan zijn? Wat vind jij het allerleukste aan deze periode? Laat het weten in een reactie hieronder! And let us all spread the Christmas Love…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

14 reacties

 1. Ik vind de voorpret het allerleukste aan kerst, en dat varieert van jouw/jullie blog tot alle tuincentra en alles eromheen.De eigenlijke twee kerstdagen vliegen zo aan je voorbij, dus voorpret is uber belangrijk.En ik begin vroeg hoor hihihi: eind oktober/begin november begin ik al met lichtjes voor de ramen.Simpel maar zo sfeervol, een streng lichtjes rondom de ramen,Zo komen wij de donkere maanden wel door, en hopelijk naar Duitsland voor een kerstmarkt: daar droom ik van.

 2. Ik hou zo van decoreren. Ik ben nu al aan het visualiseren waar, wat en hoe ik het dit jaar weer ga decoreren. En veel op interest en langs tuincentra’s gaan voor inspiratie. Zodat ik genoeg inspiratie heb om ook bij familie en vrienden te versieren.
  Op YouTube kan ik eindeloos genieten van de kerst serie van Robson design en live your style. Love the over the top american way of decorating!!!!

 3. Ik vind de voorpret en alle versiering overal het leukst. s’Avonds met de hond lopen en overal naar de versiering binnen en buiten kijken. Natuurlijk ook de versiering in het eigen huis, zo gezellig met die lichtjes en kaarsjes.

 4. yvonne Brouwers op

  ik vind de voorpret heerlijk, alvast bedenken hoe ik het huis ga inrichten (heb ontzettend veel!!!!), natuurlijk ook buiten, kerstshows in tuincentra bezoeken, kinderen en kleinkinderen die op bezoek komen, cadeautjes kopen. Ach eigenlijk vind ik alles leuk wat met Kerst te maken heeft!

 5. peremans linda op

  ik vind het een ontzettend fijne periode en die begint reeds half september bij mij de eerst aankoopjes zijn reeds gebeurd ,de champagne ligt al in de voorraad enkele geschenken zijn reeds aangekocht en net dat vind ik het aller aller leukst aan kerst het kiezen en geven van het gepaste geschenk die verwonderde snoetjes van de kleintjes en de blije gezichten van de groten daar krijg ik het warm van en daar draait kerst toch om het warme gevoel van samen gelukkig zijn

 6. De voorpret is het áller-állerleukst.
  Dat begint op 21 september als de herfst begint. Dan gaat mijn huis in “winterstand”.
  Ik ga álle tuincentra en kerstmarkten af zodra deze open zijn en eind november staat de boom en de verdere versieringen.
  Daar heb ik 3 dagen voor nodig.
  Maar dan ziet het er ook tóp en súpergezellig uit.

 7. De kriebels die al in augustus begin te krijgen, want eenmaal in juni voor de zomervakantie weggeweest, mag het van mij ter plekke herfst worden. Dan komt alles wat maar naar herfsterig is naar boven en tevoorschijn. Kaarsjes branden wij eigenlijk bijna het hele jaar door (behalve een maand of 2 niet en wanneer de mussen dood van het dak vallen, hi). Het is nu dan september, maar heb inmiddels al een tijdje de kussenhoezen omgewisseld, dennenappels her en der, alles in warmere kleuren, bezig met geknutsel. Kortom voorpret! en alles wat daarmee te maken heeft om dan met kerst helemaal volledig te genieten van niets moet en (bijna) alles mag, ha!

 8. Zo leuk om te lezen en ook zo herkenbaar!
  De voorpret, de gezelligheid, de tradities.. de dag na Sinterklaas zet ik de boom op en mijn man zegt dan altijd al: het is Martine’s mooiste dag van het jaar 😉
  Maar ook wat je zegt inderdaad dat eigenlijk de hele december periode een groot feest is.. samen het leven vieren
  I love it!!

 9. Heerlijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor Kerst! Het liefst al begin september… aanstaande donderdag 28 september begint hier in Venlo al de Kerstshow bij tuincentrum Leurs. Ontzettend mooie kerstshow met heel leuke en aparte dingen…
  Het mooiste aan de Kerst vind ik de aparte sfeer, de knusheid binnen en vooral een dik pak sneeuw..
  Ook heerlijk is het koken voor mijn familie … bezig met leuke recepten en het vooral gezellig maken. Dit jaar wil ik een mooie klassieke boom zetten met alles erop en eraan. Verheug me er mateloos op….