Kersttrend #5: Scandinavisch met rood, wit & blauw

6

Het is alweer tijd voor de vijfde en laatste blog over de kersttrends 2017. Misschien had je het al gelezen in de sneak preview, Scandinavisch is ook dit jaar nog altijd helemaal ‘hot’ met Kerst. Voorgaande jaren zagen we het rood en wit nog gecombineerd worden met oranje. Dit jaar zul je ook wat blauw terugzien in de kerstbomen. In deze blog ontdek je hoe die de Scandinavische kersttrend met  rood-wit-blauw er uitziet!

Scandinavische kerststijl blijft onveranderd populair

Kersttrends ontwikkelen zich langzaam. Meestal is ongeveer 50% hetzelfde als het voorgaande jaar en 50% is nieuw of net een beetje anders. Bepaalde woonstijlen, zoals de Scandinavische stijl, zijn al jaren populair. In de kerstinterieurs is het ook nog altijd niet weg te denken. En dat betekent dat er ieder jaar in de kerstperiode weer een nieuwe draai aan wordt gegeven. Dit keer is er gekozen voor blauwe accenten.

Rood, wit en blauw

De hoofdkleuren voor deze kersttrend zijn kerstrood, winterwit, zilver, parelmoer, ijsblauw en donker nachtblauw. De nordic charm zie je in deze stijl verder vooral terug in het gebruik van simpele vormen, licht hout en bijvoorbeeld ook Scandinavische printjes (zoals op de bekende Noorse truien). Verder is deze stijl lekker speels! Je ziet vrolijke kerstmannen, gingerbread poppetjes en andere kerstfiguren voor op tafel of in de boom. Maar ook megagrote sneeuwpoppen en candy canes bijvoorbeeld. Hou jij ervan?

Nordic Christmas

Deze trend straalt eht Nordic Christmas uit! Het geheel is typisch Scandinavisch, maar geeft tegelijkertijd ook een herkenbaar Hollands gevoel. Het zijn immers de kleuren van onze vlag die centraal staan in deze stijl. Datzelfde zouden de Britten en Amerikanen trouwens kunnen zeggen. Rood, wit, blauw is gewoon een populaire en bijzonder mooie kleurcombinatie.

Scandinavische kersttrendOptimaal comfort met Kerst

Deze stijl is vrolijk en gewoon hartstikke leuk! In tegenstelling tot de klassieke kersttrend (die juist warm en donker is) is deze stijl lekker licht, speels en fris. Het is een ode aan dat heerlijke familiegevoel en optimaal comfort. Textiel kan eigenlijk niet ontbreken als je zo’n comfortabel winters gevoel in je huis wil creeëren. Warme kussens, lekkere dikke dekens voor over de bank of (nep)bontjes voor over een stoel of op de grond. Het past er allemaal perfect bij.

Video: Scandinavische Kerst 2017

Uiteraard heb ik ook bij deze kersttrend voor 2017 een videootje gemaakt. Die zie je hieronder. Wil je echt geen video van Christmaholic meer missen – en ze bovendien als eerste te zien krijgen, want ik zet ze vaak al voordat de blogjes online komen live – abonneer je dan even op mijn YouTube-kanaal. Ik beloof je plechtig dat ik alleen maar leuke video’s zal delen :-).

Wat vind jij van de Scandinavische Kersttrend voor 2017?

Zoals altijd hoor ik heel graag van jou wat je van deze lichte, frisse Scandinavische kerststijl vindt. Vind je het mooi? Zou het in jouw interieur passen? Of kies je toch liever een andere stijl? Ik ben ook heel benieuwd welk van de 5 kersttrends voor 2017 jouw favoriet is. Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Deze trend is geweldig. Zo lekker warm en wat een gezelligheid. En die schalen voor in de keuken. Die wil ik Ja ik hou hiervan. En we komen steeds dichter bij kerst

  2. Geweldig…dit is precies de trend die ik ook in mijn kerstcollectie heb opgenomen. Winterse sferen, warm, gezellig en een tikkeltje stoer dat is dit jaar mijn thema.
    11 & 12 november kerstsfeerdagen bij Handig Gemaakt
    Voor meer info kun je mij volgen op mijn FB -pagina Handig Gemaakt

  3. Wendy Van Troyen op

    Prachtig en gezellig, en zo hoort het ook met kerst. Ik hoop dat niet alles van versiering weer zo duur is,want je hebt toch wel wat nodig he alles bij elkaar zo in heel je huis. Ik zou al willen beginnen,zo leuk! Prettige kerst alvast!