Dagboek van een Christmaholic: hoofdstuk #4

5

Lief dagboek, september was een geweldige maand! Het was de maand waarin ik eindelijk de kersttrends met alle Christmaholics mocht delen. Maar ook de maand waarin het herfst werd, de blaadjes aan de bomen langzaam verkleurden en waarin de eerste kerstevenementen plaatsvonden. De aanloop naar Kerst is begonnen en ik ben een gelukkig mens.

Lief Dagboek…

Ik vertel je in dit lange, vierde hoofdstuk van mijn dagboek graag hoe het was om bij de perspresentatie te zijn van RTL The Christmas Show. Ik mocht daar zelfs de cast interviewen, heel bijzonder was dat. Ook heb ik de afgelopen week mijn eerste twee kerstshows van het jaar bezocht. Hieronder lees je hoe ik die bezoekjes heb ervaren. En echt, ik geniet weer volop! Wat is de aanloop naar Kerst toch fantastisch… *slaakt een tevreden zucht*

Perspresentatie The Christmas Show

Maandag 25 september was ik uitgenodigd om de perspresentatie van The Christmas Show in Amsterdam bij te wonen. Ik ging samen met gastblogger Aisha naar het superchique hotel The Grand om de bekendmaking van de cast mee te maken. Er was heel veel serieuze pers uitgenodigd, met grote TV-camera’s en microfoons. Stond ik daar met mijn kleine vlogcameraatje. We waren volgens mij de enige bloggers. Dat was best een beetje gek!

Aisha en ik werden om 13:00 uur ontvangen met een hapje en een drankje. Eerst interviewde presentator Ruben Nicolai het creatieve team achter de familieshow. Carlo Boszhard en Maurice Wijnen vertelden over de samenwerking en hoe de show tot stand is gekomen. Leuk om dat uit eerste hand te horen!

‘A Christmas Carol’ in een modern jasje

Het verhaal van de show dit jaar lijkt me echt hartstikke leuk. The Christmas Show vertelt een moderne versie van het klassieke kerstverhaal ‘A Christmas Carol’. Met natuurlijk veel dans, muziek, lichtshows en spektakel. Buddy Vedder speelt de verwende en verwaande popster Justin Scrooge die zijn team met Kerst keihard laat werken. Maar op kerstavond krijgt hij bezoek van drie geesten: de geest van toen, de geest van nu en de geest van straks. Schuilt er in Justin stiekem toch een kerstfan? Meer over het verhaal van de kerstshow lees je hier.

Een topcast vol BN’ers

Weer even terug naar de perspresentatie. Want dat was best een beetje spektakel! De cast kwam aanrijden in een koets, getrokken door prachtige Friese paarden en vergezeld door de enige echte kerstman (waar ik uiteraard even mee op de foto moest, haha, zie de foto boven deze blog).

Popster Justin was natuurlijk lekker ‘fashionably late’ en kwam aansjezen in zijn dure rode Ferrari, mét chauffeur. And the crowd went wiiiiild! Het was echt super leuk om bekende Nederlanders als Yolanthe Cabau, Buddy Vedder, Glennis Grace en Danny de Munk in het echt te zien. In het filmpje hieronder zie je wat Aisha en ik hebben meegemaakt op deze zonnige maandagmiddag in Amsterdam.

Kaartjes winnen voor The Christmas Show

Na de presentatie mocht ik de cast interviewen. Ik vroeg ze stuk voor stuk wat Kerst voor hen betekent en waar ze nou echt een kerstgevoel van krijgen. Ik wilde de antwoorden eigenlijk in dit dagboek delen, maar dat werd echt een veeeel te lang verhaal. Dus ik ga het binnenkort in een apart blogje met jullie delen!

Had je trouwens al gezien dat je kaartjes kunt winnen voor The Christmas Show? De familieshow vindt op 23 en 24 december plaats in de Ziggo Dome te Amsterdam. En nog tot en met woensdag 4 oktober maak je kans op tickets om naar deze show te gaan, inclusief een exclusieve backstage tour! Meedoen met deze winactie? Lees dan deze blog!

Besloten opening Kerstshow Tuincentrum Leurs

De eerste kerstafdeling van het seizoen bezoeken, dat heeft altijd iets super speciaals! Vorige week woensdagavond vond de besloten opening van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs plaats, waar Arvid en ik bij mochten zijn. We hadden al weken kerstkriebels en waren superblij dat het eindelijk zover was. Bepakt en bezakt met camera’s en telefoons togen we naar Venlo voor een gezellige kerstavond.

Gisteren las je het verslag van mijn bezoek al en deelde ik de foto’s die ik er maakte. Natuurlijk heb ik ook nog wat achter-de-schermen-fotootjes gemaakt. Als je urenlang bezig bent met rondkijken en foto’s maken en fragmentjes filmen, dan word je een beetje melig. Dan ga je kerstbomen knuffelen enzo. Dat zie je wel op de foto’s hieronder haha.

Ook hebben Arvid en ik een leuk videootje in elkaar gedraaid. Zo krijg je echt een goede indruk van de prachtige decoraties die er te vinden zijn. Natuurlijk geven we lang niet alles weg in het filmpje, er valt nog genoeg zelf te ontdekken en te zien. Don’t worry! We hebben vooral de details en decoraties gefilmd. Het videootje kun je hieronder bekijken.

Binnenkort de eerste YouTube winactie

Volg jij me trouwens ook al op YouTube? Als je nog geen abonnee bent, doe dat dan zeker even. Het is gratis en je ontvang als eerste een seintje als de nieuwe filmpjes online staan. Dat is vaak een paar dagen voordat ik ze deel hier op de blog of op Facebook. En… binnenkort gaat ook de eerste YouTube winactie plaatsvinden. Die wil je niet missen :). Direct abonneren doe je hier!

Bezoek aan Coppelmans in Nuenen

Nog een kerstshow! Gisteren gingen de kerstshows van Tuincentrum Coppelmans open, alle acht. Ik ga altijd naar de vestiging in Nuenen, want dat is hier vlakbij. Het is altijd één van mijn favoriete kerstshows, omdat het zo lekker knus is. De plafonds zijn er laag en de kamers staan proppievol prachtige kerstdecoratie. Je wandelt van kamer naar kamer en wordt als het ware omarmd en geknuffeld door alle versieringen.

Het is voor het allerlaatst dat de kerstshow in dit gebouw gaat plaatsvinden, want Coppelmans Nuenen krijgt een supergaaf groot nieuw gebouw! Hoewel ik reuze benieuwd ben naar hoe dat volgend jaar allemaal zal zijn, ben ik stiekem ook wel een beetje verdrietig. Het is toch the end of an era, zoals ze dat zeggen. Ik ga het knusse, oude tuincentrum missen. Al zal het prachtige nieuwe gebouw dat gemis vast goedmaken. Ben je benieuwd naar het verslag van deze kerstshow? Ik ga het later deze week publiceren! Hou de site goed in de gaten…

Lezersvraag: waar komt die passie voor Kerst vandaan?

Toen ik het vorige hoofdstuk van mijn dagboek op Facebook deelde, nodigde ik jullie uit om mij een vraag te stellen. Ik heb er één uitgekozen om hieronder te beantwoorden. Het is de vraag van Michelle Macquiné geworden. Zij vroeg waar mijn passie voor Kerst en het schrijven over Kerst vandaan is gekomen. Wat een goede vraag!

Ik denk dat het allemaal is begonnen toen ik klein was. Ik ben op 3 december jarig en had dus altijd concurrentie van Sinterklaas. Een feestje geven als ik ook echt jarig was ging haast nooit, want alle andere kinderen vierden dan Sinterklaas. Alle andere kinderen kregen trouwens ook cadeautjes, terwijl ik jarig was! Als kind vond ik dat maar ingewikkeld.

Mijn zusje en ik een paar jaar geleden

Het Sinterklaasfeest heb ik – misschien mede daarom – eigenlijk nooit echt leuk gevonden. Maar Kerst des te meer! Na mijn verjaardag kwam de kerstboom in huis, mochten we het alles versieren en hing mijn moeder overal kerstlampjes op. Ik ben ook gek op lekker eten en drinken, gezellig met zijn allen aan tafel. Mijn moeder en ik versieren ieder jaar samen de kersttafel en mijn vader kookt heerlijke dingen in de keuken. Ik heb de Kerstperiode altijd een geweldige tijd gevonden en heb er zulke warme herinneringen aan.

Zo zag de allereerste versie van Christmaholic.nl eruit!

Zo zag de allereerste versie van Christmaholic.nl er uit!

Het schrijven over Kerst begon in 2010. Ik studeerde toen communicatie en besloot om mijn passie voor Kerst te combineren met die passie voor schrijven. Ik had helemaal niet verwacht dat er nog zoveel meer Christmaholics zouden rondlopen in Nederland. Laat staan dat ik er echt mijn werk van zou kunnen maken. Het is zo leuk om jullie reacties te zien en te lezen. Die liefde voor kerst en dat kerstgevoel met jullie delen, daar doe ik het voor!

Wat kun je verwachten in mijn volgende dagboekblog?

Heb jij nou ook een vraag voor mij? Stel hem in een reactie hieronder, en wie weet beantwoord ik hem in de volgende dagboekblog! Verder zal ik sowieso achter-de-schermen fotootjes delen van mijn bezoek aan de kerstafdeling van Intratuin Duiven. En wat er verder nog allemaal in komt te staan… geen idee! Ik moet het de komende maand eerst nog mee gaan maken….

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Ik vi d het heerlijk om steeds je verhalen te lezen en filmojes te zien.. volop genieten en voorpret voor de kerst zonder dat je er je huis voor uit hoef.
    Dank jewel daarvoor.

  2. Fantastisch al jouw blogs te lezen en filmpjes te zien, heerlijk met de juiste muziek erbij…De voorpret wordt hier dan toch echt wel nog meer aangewakkerd hoor! Doe hier veel leuke tips op zonder er voor de deur uit te hoeven. Helaas zijn schijnbaar de meeste mooie kerstshows helemaal aan de andere kant van het land, haha. Maar drukt de pret niet hoor! Bedankt voor al je inzet en enthousiasme, werkt aanstekelijk en ik kan weer genieten de laatste maanden van het jaar.

  3. Wat leuk weer om te lezen, en zo komen we weer meer te weten over elkaar.Ik ben op 1 – 12 jarig en deel jouw mening, want ook dan was het al sinterkriebels.Dus ben ik echt een kerstvrouwtje(gek) das dan mijn tweede naam: kerstgek.Gelukkig kan ik aankomend weekend los: ze gaan open joehoeeeeee.
    Leuk dat je bij de perspresentatie aanwezig mocht zijn, dat is toch wel bijzonder.