Tuincentrum Coppelmans: super knusse & sfeervolle kerstshow

13

Eén van mijn favoriete kerstshows is weer open! De kerstafdelingen van alle vestigingen van Tuincentrum Coppelmans zijn deze week geopend voor het publiek. Mijn favoriet is die bij het tuincentrum hier vlakbij in Nuenen. In dit fotoverslag krijg je een indruk van deze knusse en sfeervolle kerstshow in het Brabantse dorp.

Kerstshow Tuincentrum Coppelmans 2017

Zondag 1 oktober toog ik met man & camera naar Nuenen om uitgebreid rond te kijken en te snuffelen in de kerstshow van Tuincentrum Coppelmans. Uiteraard heb ik direct al wat inkopen gedaan. Ik kan het gewoon niet laten! De kerstshow in Nuenen is altijd lekker knus en gezellig. In tegenstelling tot veel andere tuincentra heeft deze winkel lage plafonds en is de kerstshow opgezet in relatief kleine, prachtig gedecoreerde kerstkamers.

Qua sfeer zijn ze hier altijd echt ontzettend goed, en ik kom er daarom meerdere keren per jaar terug om inspiratie op te doen en te winkelen. Prachtige presentaties, gezellige hoekjes, uitbundig versierde kerstbomen. Omdat het er overal lekker knus en donker is, zit de kerstsfeer er direct in.

Botanische overdaad, in één woord prachtig!

De eerste kamer – in feite de entree van de kerstshow – staat bij mij met stip op één als favoriet. Overal waar je kijkt zie je groen! Groene ballen, groene boompjes, kunsttakken, vazen, kerstdecoraties en ga zo maar door. Er staat ook een superleuk houten huisje in deze kamer. Wat hebben ze dit mooi en sfeervol gedaan! Ik heb er zeker een half uur rondgeneusd en sfeer geproefd.

Klassiek kerstrood

De kamer die volgt is klassiek en traditioneel rood. Een gezellig zitje, leuke kerstkussens en diverse feestelijk gedecoreerde rode kerstbomen maken deze kamer af. Highlight voor mij is de prachtige grote kerstkrans aan het plafond. Op de foto hieronder zie je een detail ervan (voor het geheel zul je echt even naar de winkel moeten ;-)). Als ik wat groter woonde, zou ik zoiets ook willen thuis!

Industrieel met zwart en warm goud

Via een kamer vol zachte kussens, throws, kerstsokken, kleden en ander textiel wandelen we door naar een stoere kamer. De industriële trend! We zien veel stoere vazen en materialen als draadstaal, metaal, glas, beton en ruig hout.

Qua kleuren is het hier vooral zwart, bruin en warm goud dat de toon slaat. En de versieringen zijn ook lekker stoer. Kortom; we zijn aangekomen in het kerstatelier! Heel mooi detail in deze ruimte is de glazen tafel. Tussen de twee platen glas liggen mos, kerstballen, kerstlampjes en andere decoraties. Hoe komen ze erop?

The golden room

Wie van goud houdt, komt bij Coppelmans helemaal aan zijn of haar trekken. Het goud straalt je tegemoet in ‘the golden room’. Het lijkt wel alsof de zon hier schijnt, zoveel schitterende geel- en goudtinten overal. Er staan zelfs palmbomen (!) in deze met goud overgoten kerstkamer. Dát had ik niet verwacht haha.

Warme herfsttinten

Van goud is de stap naar warme herfsttinten snel gemaakt. In de volgende ruimte staan aan weerszijden gezellige huisjes tegen de muur. De kleuren in deze kamer stralen najaar uit. Oranje, geel, donkergroen, brons, donkerbruin… In deze kamer vind je daarnaast ook kunstige kerstballen en allerlei dieren, zoals kippen, vogels en uiltjes.

Scandinavisch met rood, wit & blauw

Dan is het de beurt aan de Scandinavische, vrolijke en speelse kersttrend. We zien hier vooral veel rood, wit en ‘a splash of blue’. Midden in deze kerstkamer staat een grote rode auto, bepakt en bezakt met kerstversiering en cadeautjes. Fotomomentje! Deze kamer is 100% selfie proof.

Winters & landelijk

Om het hoekje zien we een prachtig gedecoreerde huiskamer in winterse sferen. Veel wit, grijs, maar ook wat groen maken deze kamer zowel landelijk als trendy. Kijk maar naar de foto hieronder! Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze kamer vinden. Ook is er een ruimte met – naast wit – blauw, lila en paars. Helemaal in de stijl van de winterse kersttrend van dit jaar dus.

De circuskamer met lekker veel zoete pastels

En we zijn er nog niet! Tijd voor de ‘circus’kamer! En mijn hemel, wat een explosie van pastels zie je hier. Er staat een gigagrote draaimolen met paarden en cadeaus en decoraties. Een prachtige klassieke kast met zwanen en kerstboompjes erin. Kerstbomen en kerstkransen met de zoetste kleurtjes en versieringen. Je weet echt niet waar je moet kijken hier. Er zitten duidelijk honderden uren werk in deze ruimte. Het is niet mijn persoonlijke smaak, maar wow, I am impressed.

Eucalyptus en bosdiertjes

We wandelen de hoek om en zien nog een prachtige kleine ruimte met landelijke witte en zacht groene decoraties. Wie zijn Eucalyptus-versieringen van vorig jaar wil aanvullen, is hier dus aan het juiste adres! Ook is er een kamer met veel lieve bosdiertjes en kerststalletjes. Leuk, die heb ik hier nog niet eerder zo uitgebreid gezien.

De kerstdorpjesafdeling is helemaal vernieuwd

Last but nog least: de kerstdorpjes. Als je al eens eerder bij Tuincentrum Coppelmans bent geweest, dan weet je dat het voorheen één presentatie in een grote glazen bak was. Dat is dit jaar wel anders! Het team van Dutch Christmas Villages heeft de vele bijzondere presentaties helpen bouwen. Er is een wand met bomen, takken en een soort ‘grotten’ gemaakt, waar diverse huisjes in schuil gaan. Ook kronkelen er met mos overtrokken paadjes en dorpjes langs de muren omhoog en er zijn twee mooie dorpen op ooghoogte. Wat een verschil met voorgaande jaren!

Uitgebreid kerstinspiratie opdoen

Zoals je kunt zien, is er weer genoeg te beleven en ervaren in Nuenen. Wat mij betreft heeft Tuincentrum Coppelmans zichzelf wederom overtroffen. Toen ik er was, was de kerstshow nog niet eens helemaal klaar. Dus de komende weken zal het alleen nog maar mooier worden.

Het is het laatste jaar dat de kerstshow van Tuincentrum Coppelmans in dit gebouw zal plaatsvinden. Ze zijn op dit moment namelijk druk bezig met het bouwen van een compleet nieuw groot & luxe tuincentrum, inclusief restaurant! De eigenaar heeft me verzekerd dat ze bij de bouw en het ontwerp uitgebreid nagedacht hebben en rekening hebben gehouden met de kerstshow. Dus je snapt wel: ik kan niet wáchten om volgend jaar weer helemaal overdonderd te worden.

Ga jij dit jaar naar Tuincentrum Coppelmans?

Ik ben super curious wat je van deze foto’s vindt en of je geprikkeld bent om ook een kijkje te gaan nemen op deze kerstafdeling. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Naast de kerstshow in Nuenen, zijn er trouwens nog 7 andere vestigingen van Tuincentrum Coppelmans waar een prachtige kerstshow te zien is. Dus voor de Brabanders onder jullie; er is altijd wel iets te ontdekken bij jou in de buurt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Misschien toch ooit een keer naar Coppelmans gaan ook als is het nogal ver van ons vandaag, want oh wat een mooie kerstshowimpressie!!! Alles in dit blog vind ik mooi! Tis alleen dat mijn flat er ook niet groter op wordt, grinnik.

 2. Oooooh! Ik vind álles mooi. Vooral de winterse kamer is prachtig!!
  Zó jammer dat ik maar één kamer heb,
  Ik heb al stiekem een kerstautootje met een boom op zijn dak en onder de sneeuw neergezet.

 3. Wanneer worden de tuincentra’s in het noorden nou wakker.. Zo ontzettend jammer dat ze hier zo laat beginnen met de kerst opstellingen, als ze hier open gaan hebben menig huishoudens al hun boom staan.

 4. Michelle Kamerbeek op

  Ik ben daar dezelfde dag als jij geweest maar dan net voor jou haha! Erg toevallig. Maar wat was het daar prachtig.

 5. Jolanda Hendriks op

  Wat ontzettend gaaf!!! Ik wil er absoluut naar toe. Maar ik heb veel moeite met kiezen voor een stijl… botanisch, winter, herfst… ik vind alles mooi.

 6. Afgelopen zondag ben ik naar Coppelmans in Veldhoven geweest, aan de Sondervick (er zijn 2 Coppelmans in Veldhoven). Dit is de grote vestiging in Veldhoven en het was prachtig! Volgens mij zijn het 7 kamers, zeker de moeite waard.

 7. Wat heerlijk om te zien, of ik er zelf doorloop.Die rode auto is toch geweldig, maar de circuskamer is ook top. Vorig jaar bij ons waren de huisjes in grotten, dus ik ben benieuwd hoe dat dit jaar is. Kan alleen morgen niet naar de opening, ziek en zo niet leuk.Alles gaat hier in de buurt morgen open, dus volgende week ben ik druk: dat staat vast 🙂

 8. Marjolein Beurskens op

  Ik ga zeker naar Coppelmans in Nuenen! Ik heb er vorig jaar een prachtige kunstkerstboom gekocht, toen onze oude van 25!jaar instortte. Elk jaar doe ik daar inspiratie op voor onze kerstversieringen!

 9. Wat mooi allemaal, !!! kijk mijn ogen uit. alleen jammer dat ik helemaal in het zuiden woon. Wil graag eens komen kijken. maar hier ligt ook een tuincentrum ( in Geleen ) die zeker ook de moeite waard is, om een kijkje te gaan nemen. Groetjes