Winter Spices: kerstversiering in warme herfstkleuren

7

Een haardvuur of vuurkorf in de buitenlucht, kaarsen in herfstkleuren en heerlijk geurend eten… Word jij daar warm van? Alle blogs over de kersttrends van 2017 zijn inmiddels gepubliceerd, maar ik heb nog meer kerststijlen in de aanbieding! Om jullie éxtra te inspireren, heb ik dit jaar ook wat blogjes in bepaalde woon- en kleurstijlen gemaakt. Speciaal voor de echte kerstliefhebbers.

Warme kleuren en heel veel kerstsfeer

Hou jij van kleuren als groen, donkerrood en oranje? Lees dan zeker even verder! Deze stijl is namelijk herfstachtig en warm. Een beetje zoals de ‘Into the Woods‘-trend van vorig jaar. Ik heb wat prachtige plaatjes in deze warme herfsttinten van kerstdecoratieleverancier Kaemingk en van mezelf verzameld. De kleuren die centraal staan in deze post zijn okergoud, oranjerood, ossenbloedrood, donker chocoladebruin en olijfgroen.

Leave your dirty boots here…

Welkom in het rustieke boshuis! Hoe grappig is dit bord voor in je gang!? Sowieso krijg ik van de foto hieronder met de blauwe muur en de kapstok het gevoel dat ik een herfstachtig chalet betreed. Midden in het bos natuurlijk. Heel cute vind ik al die laarsjes tegen de houten wand aan. Echt een leuk idee. Het heeft iets stoers en mannelijks zo.

Winter Spices

Deze kerststijl heet natuurlijk niet voor niks ‘Winter spices’. De kleuren zijn geïnspireerd op specerijen. Maar die specerijen zelf, die passen er ook perfect bij. Denk aan een schaal met gedroogde sinaasappels, kruidnagel en kaneel om je huis een heerlijke geur te geven bijvoorbeeld. Op diezelfde schaal zouden heerlijke noten en winterse vruchten (zoals pompoenen!) ook niet misstaan. De namaak dierenhuiden en kaarsen in warme kleuren op de haard hieronder, maken het sfeertje af.

De kleurencombinatie roept – naast herfst – ook een associatie met Noord-Afrika bij me op! Het voelt een beetje Marokkaans om precies te zijn. De tajine’s en het aardewerk op de foto hieronder bevestigen dat beeld in mijn hoofd. En zie je die dromenvangers tegen de wand? Ook die passen perfect in deze stijl.

Uilen, eekhoorns en herfsttakken

Bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen is een kamer volledig in herfstachtige sferen gehuld. Ik zag er diverse bosdiertjes zoals uilen, vosjes en eekhoorns. Maar ook kunsttakken in warm oranje en geel, ook die doen het prima in de herfstachtige boom. Decoraties in de vorm van blaadjes en dennenappels vind ik er eveneens bij passen.

Wat vind jij van deze kerststijl?

Warme kleuren zoals oranje, donkerrood, geel en groen. Het is best wel leuk dat herfstige, toch? Maar krijg je er een kerstgevoel van? Dat is de grote vraag! It’s up to you to decide: is dit mooi of is dit totaal niet kerstig? Deel jouw mening hieronder in de reacties. Ik lees het weer graag…

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

  1. Ik vind het niet speciaal kerstig aan doen, maar krijg er zeker een heerlijk warm herfstgevoel bij.En dat is voor nu natuurlijk toepasselijk.

  2. Ik vind het prachtige kleuren. Krijg er een warm gevoel bij, beetje rozig eigenlijk. Alsof je na een lange boswandeling op een koude herfstdag thuis komt en daarna plaatsneemt op de bank bij de open haard.

  3. Ik vind dit allemaal prima passen bij alle herfstdecoratie die ik nu thuis heb staan. Voor de kerst vind ik dit niks, niet feestelijk genoeg. Bovendien hou ik erg van afwisseling in mijn interieur dus kunnen herfst en kerst niet op elkaar lijken.

  4. Ik vind het wel heel fijn er uit zien hoor. Ik zou hem wel als herfstboom doen en dan met ierst veranderen naar een kerstboom met veel goud en rood en glitters enz 🙂