Mini pumpkin spice maple taartjes

2

Pumpkin spice and all things nice… de herfst is hier en dat betekent dat ik zin krijg in pumpkin spice everything! Ik vind de smaak van pumpkin spice taart heerlijk, maar hou niet zo van grote porties. Daarom zijn deze mini taartjes (je hebt ze in 3 happen op) echt ideaal!

Recept voor mini pumpkin spice taartjes met maple syrup

Het leek me heerlijk om zelf pumpkin spice taartjes te maken, maar alle Amerikaanse recepten gebruiken kant-en-klare pie crusts. Die kon ik hier in Eindhoven nergens vinden. Dus ben ik aan de slag gegaan met het bedenken van een eigen recept. Ik heb bijna geen bakervaring, dus was nogal verbaasd dat ze in één keer lukten!

Waar koop je kant-en-klare pumpkin puree en pumpkin spice?

In pumpkin spice tarts hoort natuurlijk pumpkin puree. Die kun je zelf maken, maar het is echt veel makkelijker om de puree kant-en-klaar te kopen. Ook de pumpkin pie spice kruidenmix is kant-en-klaar te koop. Ik vond beide ingrediënten in de superfijne Amerikaanse webshop USgroceries. Daar vind je, naast de pompoenpuree en pompoenkruidenmix, nog veel meer Amerikaanse bakproducten en lekkernijen.

pumpkin puree pumpkin spice kopenDe maple syrup hebben we meegenomen van onze huwelijksreis in Canada. En oh my lordy lord wat is dat spul lekker. In Nederland vind je het gewoon in de supermarkt (zoals bij de Albert Heijn). Het wordt hier ook wel ‘ahornsiroop’ of ‘esdoornsiroop’ genoemd.

Ingrediënten voor de mini pumpkin spice maple syrup taartjes

Voor het deeg:

 • 225 gram patentbloem
 • 50 gram suiker
 • 110 gram roomboter
 • mespuntje pumpkin spice mix
 • 1 ei (maat M)
 • snufje zout
 • Ook nodig: siliconen muffinvorm voor 12 muffins, ongekookte rijst (of blindbakbonen) en bakpapier.

Voor de pumpkin spice maple vulling

 • 1 ei (M)
 • 120 gram pumpkin puree
 • 0,5 theelepel pumpkin spice mix
 • 125 ml slagroom
 • 100 gram maple syrup

Voor de maple cream

 • 250 ml slagroom
 • 3 eetlepels maple syrup
 • spuitzak

pumpkin spice taartjesBereiding van de pumpkin spice taartjes

1. We beginnen met het deeg. Meng de boter en de suiker met je handen. Klop het ei iets los en voeg toe aan het botermengsel. Roer dit goed door en voeg tot slot de bloem toe. Kneed dit tot een bal. Wikkel in plasticfolie en laat een half uur in de koelkast rusten.

2. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht). Vet de muffinvorm in met boter of bakspray. Knip 12 vierkantjes van het bakpapier, ze moeten net iets groter zijn dan je muffinvormpjes. Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte. Gebruik een glas dat ongeveer 1,5 tot 2 cm groter is dan je muffinvormpjes om 12 rondjes uit het deeg te snijden. Doe het deeg in de muffinvormpjes en prik er met een vork enkele gaatjes in.

3. Nu gaan we het deeg blind bakken. Doe in elk deegbakje een vierkantje bakpapier en vul dit met wat ongekookte rijst. De rijst zorgt ervoor dat de bodem plat blijft. Je kunt hiervoor natuurlijk ook keramische bonen gebruiken, maar die had ik niet in huis. Bak de vormpjes gedurende 8 minuten.

4. In de tussentijd gaan we aan de slag met de vulling. Klop de eieren samen met de pompoenpuree en de maple syrup met een garde. Voeg nu de pumpkin spice mix en de slagroom toe. Klopt tot een glad geheel.

5. Haal de taartbodempjes uit de oven. Verwijder de rijst en het bakpapier en bak nog vijf minuten zodat de vormpjes een beetje kleur krijgen. Vul de bodems nu tot net iets onder de rand met het pompoenmengsel. Bak ongeveer 12 – 15 minuten (tot het mengsel net stijf is).

6. Klop de slagroom stijf met 3 eetlepels maple syrup en doe in een spuitzak. Mocht je van zoet houden, doe er dan ook nog een eetlepel suiker bij. Bewaar in de koelkast. Laat de taartjes wat afkoelen voordat je de slagroom erop spuit. Serveer direct. Lekker met een kopje thee of natuurlijk met een pumpkin spice latte!

Recept pumpkin spice taartjes: wat vind jij ervan?

Voor iemand die bar weinig bakervaring heeft, was het best wel flinke mazzel dat dit zelfbedachte recept zo goed uitpakte. Ga jij ermee aan de slag? Dan ben ik heel benieuwd hoe ze bij jou gelukt zijn! Vond je ze lekker? Let me know! En heb jij nog een ander lekker recept voor pompoenpuree en pumpkin spice mix, dan hoor ik het graag. Ik heb nog een paar potjes pompoenpuree staan en weet nog niet wat ik er mee ga doen. Wat ik wel weet, is dat we al die lekkere taartjes veel te snel hebben opgegeten haha. Tastes likes autumn!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

 1. ik hou hier zo van,,kan niet wachten om aan de gang te gaan..wat een heerlijke tijd..verheug me op de geuren
  door het huis <3

 2. Fijn dat je in verschillende stadia laat zien hoe het eruit ziet.
  Zo te lezen moeten we eens op zoek naar lekkere maple syrup
  en dan het leifst die uit Canada hihi