Kersttrends Intratuin: ga mee op reis langs de prachtigste kerstthema’s

25

Het is weer volop Kerst bij Intratuin! Zoals ieder jaar krijg je hier op Christmaholic als allereerste de kersttrends van Intratuin te zien. Dit jaar zijn de kerstthema’s geïnspireerd op de meest prachtige plekken op aarde, én daarbuiten. We gaan naar Parijs, de Toendra, naar Noorwegen en zelfs naar het heelal. Ga mee op reis en ontdek de Intratuin kersttrends 2017!

Landelijke kersttrend: de toendratocht

Het eerste thema van Intratuin dat ik je wil laten zien, is de landelijke kersttrend. Deze trend heet ‘toendratocht’. De toendra is een enorme, kale, lege vlakte, waar het behoorlijk koud is. Het is één van de droogste gebieden op aarde en wordt ook wel de koude woestijn genoemd. De ondergrond van de toendra is al duizenden jaren bevroren, maar op de bovenste laag groeit van alles; grassen, mossen en dwergstruikjes.

Buiten is het spierwit van de sneeuw. Mensen wonen er in houten hutten, beschermd tegen de kou en gevaar. Binnen is de open haard aan. Het ruikt naar vuur en naar het eten dat op het fornuis staat. Kaarsen zorgen voor gezellig licht, (namaak) dierenhuiden en dikke plaids voor warmte. De themakleuren zijn bruin, spargroen, ossenbloedrood, goud en paars. Met de kerstdecoraties in dit landelijke kerstthema van Intratuin voor kerst 2017 creëer je een ruige, natuurlijke en landelijke look in huis.

Romantische kersttrend: een dagje Parijs

Huist er een romanticus in je? Dan is de tweede kersttrend van Intratuin misschien wel iets voor jou! Deze trend neemt je mee naar het winterse Parijs; de meest romantische stad die we kennen. Overal waar je loopt word je getroffen door de elegante architectuur, mooie terrasjes, magische monumenten en prachtige musea. En natuurlijk zorgen al die vele kerstlampjes in de winter voor de meest overweldigende romantische kerstsfeer. De kleuren die je in deze trend vooral ziet terugkomen, zijn koper, blushroze, wolkenwit en taupe.

De decoraties in deze romantische kersttrend ademen luxe uit. Ze zijn prachtig versierd, gedecoreerd, glanzend en elegant van vorm. De dessins doen denken aan de Art Nouveau periode. Verwacht satijn, goud, koper, brons en langharige materialen in combinatie met ronde en elegante vormen. De ornamenten zijn sierlijk gedecoreerd met pailletten en glitters.

Stoere kersttrend: op naar het Heelal

Van Parijs nemen we de eerste de beste raket naar het Heelal! Deze kosmische kersttrend is stoer en eigentijds. Doe je ogen dicht en denk aan de sterren en het heelal, want het universum staat centraal in dit kerstthema. Alles is erop geïnspireerd. Sterren, twinkelende lichtjes, draaiingen en versnellingen horen daarbij.

Intratuin kersttrends 2017Blauw is echt een trendkleur dit jaar. En dat zie je dubbel en dwars terug in deze stijl. Diverse kleuren blauw, zilver, zwart en steengrijs voeren de boventoon in de kleurmix. Materialen als gerookt glas, marmer, natuursteen, koper, brons en beton maken deze kersttrend stoer en modern. Combinaties van grafische lijnen en driehoeksvormen passen er ook helemaal bij.

Vrolijke kersttrend: boothuis in de Fjorden

Van het heelal gaan we naar de Fjorden in het verre Noorden van Noorwegen. De winters zijn hier koud en lang, en witter dan wit. De mensen hebben geleerd om het weinige daglicht dat ze krijgen te koesteren. Rustige kleuren en veel mooie kerstlichtjes reflecteren de koude natuur buiten. Een winterse, maar wel speelse Scandinavische kersttrend dus!

Intratuin kersttrends 2017Dit vrolijke kerstthema van Intratuin voor 2017 is heel ingetogen. Het bevat lieve pastels, zoals mintgroen en pioenroze. Maar ook sneeuwwit, ijsblauw en goud. Wollige stoffen en (kunstmatige) dierenhuiden zorgen voor een warme en aangename sfeer binnen. Strakke vormen, speelse decoraties, natuurlijke materialen en een beetje glans zijn typerend voor deze winterse stijl. Het lijkt wel een beetje op het dagje Parijs, als je het mij vraagt. Volgens mij kun je die twee trends heel goed mixen.

Intratuin kersttrends 2017Traditionele kersttrend: in de snoepwinkel

Na een lange reis over de wereld (en zelfs naar het heelal), is niets fijner dan thuiskomen. De traditionele kersttrend van Intratuin straalt precies dat uit: thuiskomen! Traditie, nostalgie, échte kerstsfeer. De voorbereidingen voor Kerst zijn inmiddels in volle gang, de boom staat en je gaat nog even langs die ene nostalgische snoepwinkel om wat kerstkoekjes en kerstsnoepjes in te slaan.

Intratuin kersttrends 2017Het monumentale pandje straalt een fijne vertrouwelijke sfeer uit, de bel rinkelt vrolijk als je binnenkomt. Meteen ruik je de geur van vers gebakken koekjes, zoete glühwein, warme chocolade en het herkenbare aroma van die heerlijke candy canes. Natuurlijk zien we in dit thema vooral veel kerstrood, spargroen, goud, zilver en wit terug. Met velours en fluweel en ornamenten met Noorse brei- en borduurmotieven maak je deze traditionele kersttrend helemaal van nu.

Intratuin kersttrends 2017Intratuin kersttrends 2017Intratuin kersttrends 2017: wat is jouw favoriete stijl?

Heb jij ook zo genoten van deze prachtige foto’s van de Intratuin kersttrends 2017? Ik in ieder geval wel. En ik kan dit jaar eerlijk zeggen dat ik alle thema’s mooi vind. Ik kan echt niet kiezen welke mijn favoriet is. Jij wel? Stem op jouw lievelingstrend door hieronder een reactie te plaatsen. Heel benieuwd welke trend als winner uit de bus komt!

Fotocredits: ©Intratuin/Louis Lemaire/Rob van der Vet

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

25 reacties

 1. Ik ga voor de fjorden. Zo mooi, rustig en sfeervol. Past mooi hier in huis waar we veel hout gebruiken. En de lampjes ❤❤ Heelal vind ik ook mooi, maar dat komt vooral door de lampjes. Voor mij is Londen de meest romantische en mooiste stad ter wereld trouwens 😉

 2. Ik lan niet wachten tot alle kerstshows open gaan en ik weer overal mijn ogen kan uitkijken. Al die gezellige warme lampjes en mooie versierde bomen. En nieuwe ideeen opdoen voor mijn eigen huisje. Begint nu echt wel te kriebelen hoor. De eerste versieringen beginnen al in huis te komen 😉

 3. Michelle Kamerbeek op

  Ik vind de boothuis in de Fjorden trend heel lieflijk en vredig overkomen. Ook past deze trend echt in ons huis want wij hebben ook al want van dat groen in het huis. Maar ik kan maar niet genoeg krijgen van het echte traditionele!! Ik ben normaal niet gek van de kleur rood maar als het gaat om kerst geeft rood mij het echte kerstgevoel, altijd! en de leuke kerstmannetjes en de sneeuwpoppetjes en al deze kleine dingen er bij toegevoegd zijn zo leuk! I just love it.

 4. Traditionele kersttrend: in de snoepwinkel blijft voor mij toch nummer 1, maar de sfeer van het Heelal en de romantische lichtjes van Parijs *zwijmel* passen beter in het interieur bij mij binnen.Maarrrrrr aan de voorkant buiten lijkt het traditioneel vanwege mijn knalrode voordeur (ik hou er wel van om een bepaalde sfeer weer te geven buiten, en bij binnenkomst zie je ze echt kijken *huh* maar zeer verrassend..ik hou er zo van 🙂

 5. Roxanne Derksen op

  De romantische kersttrend vind ik hier nu het mooist. Toch hou ik erg van traditioneel. Moeilijk… Maar dit jaar ga ik voor romantisch goud. Vorig jaar zeer mooie kerstballen gescoord bij intratuin, dit jaar nog wat mooie gouden ballen erbij kopen.

 6. Astrid Hoogers op

  Mijn absolute favoriet (al jarenlang is de traditionele kerst. Met rood, goud, brons, houten versieringen en vooral heul veul kaarsjes overal. Niet in de boom, wegens veiligheid. Maar verder overal kaarsjes. Ook de bijbehorende geuren zijn belangrijk. Nu al zin in!

 7. Ankie Manders op

  Alles is mooi. Maar ik hoef gelukkig niet te kiezen want ik houd het bij zilverkleurige ballen en de oude zilverkleurige kerstversiering (kerkjes, vogeltje, kerstman, trompet etc) van mij schoonmoeder. En af en toe een jaar waarin ik het meng met rode hartjes en paddestoelen.

 8. Voor mij is het de toendratocht en op naar het heelal…ik heb al jaren lang diverse blauw,brons,zwart en paars/grijs tinten in mijn kersthuis

 9. Helmie Daniëls op

  Doe mij de traditionele kersttrend! Heerlijk knus.
  En wat een verademing je ziet ook nog gewoon de kerstboom zelf.
  Vind het altijd zo zonde die overvolle kerstbomen.
  Mooi. Op naar Intratuin

 10. Allemaal mooie ik wel een kleine voorkeur voor de romantische kerstend. Ik ben ongeduldig om te gaan wandelen in kerstshow zo veel kerstdecoratie zien aanraken. Dan voel is mij zo gelukkig persis al de tijd trager gaat om alles te kunnen zien.