Maak een Kerst-goodiebag: perfect als Sinterklaascadeau

6

Terwijl ik de goodiebags voor de jaarlijkse kick-off bijeenkomst (voor de bloggers en partners van Christmaholic) aan het voorbereiden was, bedacht ik me hoe leuk goodiebags eigenlijk zijn. Ze zijn onwijs tof om samen te stellen. En de Christmaholic goodieboxen die ik regelmatig verloot (binnenkort weer een keertje) zijn ieder jaar ontzettend populair. Kortom: een kerst goodiebag is gewoon een geweldig cadeau-idee!

De kerstgoodiebag

Als ik goodiebags uitdeel, kunnen mensen niet wáchten met checken wat er in hun tasjes zit. Niet gek, want het is ook zo leuk om zo’n tas vol verrassingen uit te pakken. Het is net als met een Kinder Surprise; het kind komt in je naar boven! Daarom bedacht ik dat zo’n Christmas Goodiebag misschien best wel eens een tof Sinterklaascadeau zou kunnen zijn voor jullie om te maken en geven aan iemand waar je van houdt.

Wat stop je in zo’n goodiebag vol kerstverrassingen?

Een christmas goodiebag (of goodiebox) stop je boordevol kleinigheidjes waar de ontvanger helemaal mee in de kerststemming komt. Hartstikke leuk voor je zus, je moeder, je beste vriendin, maar ook voor je vriend of man. Je kunt hem immers helemaal customizen voor de ontvanger. Ain’t that awesome? In deze blog deel ik een hele hoop ideetjes voor kleine en goedkope cadeautjes die je in de goodiebag kunt stoppen. En nog een paar handige shoptips! Lees je mee?

Iets om je vingers bij af te likken

In een kerstige goodiebag hoort uiteraard altijd iets lekkers. Als je hier op Christmaholic een goodiebox of goodiebag wint, zal er altijd iets van kerstkoekjes, -snoep of chocola in zitten. Candy canes zijn bij uitstek geschikt. En marshmallows en een zakje instant chocolademelk ook. Houdt de ontvanger van Baileys of Whiskey? Doe er een miniflesje van in de goodiebag om de chocolademelk nog specialer te maken. Een doosje kerstthee of speciale kerstkoffie past eveneens heel goed! En je kunt natuurlijk ook altijd zelf iets lekkers bakken.

Iets wat naar Kerst ruikt

Prikkel de zintuigen! De geur van Kerst brengt je direct in de sferen. Smeltwax of een geurkaars die naar de winter of zelfs echt naar Kerst ruikt. Stop het in je tasje! Ook leuk: maak zelf glühwein of ga zelf aan de slag met het maken van een geurkaars.

Iets van papier

Ik ben gek op stationary. En dan natuurlijk in het bijzonder papieren kerstproducten! Stop leuke kadolabels in je goodiebag, waar de ontvanger straks haar kerstcadeautjes mee kan versieren. Of mooie stickers om de kerstkaarten mee dicht te plakken. Misschien heb je nog wel iets in de kast liggen dat je kunt geven? Wat je ook kunt doen: de Christmaholic Kerstplanner aanschaffen, zelf uitprinten en in een mooie klapper of met een mooi touwtje er doorheen in de goodiebag stoppen!

Iets om jezelf feestelijk te maken

Meestal stop ik ook iets van een verzorgingsproduct in het goodiebagtasje of -doosje. Denk aan een flesje glitternagellak of een heerlijk geurende handcrème. Het is natuurlijk helemaal perfect als het verzorgingsproduct een feestelijk of kerstig tintje heeft. De HEMA heeft vaak leuke producten in de winter, en de Etos ook. Kijk ook eens bij winkels als de Primark en Action voor kerstige verzorgingsproducten.

Iets om af te tellen tot aan Kerst

Een adventkalender met chocolaatjes of een kraslot adventkalender is altijd een hit. Of maak zelf een hele kleine adventskalender. Stop bijvoorbeeld 24 mini envelopjes met een lieve boodschap in één grote envelop. Of geef de ontvanger 4 envelopjes – één voor elke week van de advent – met een leuke kerstachtige activiteit die jullie samen kunnen ondernemen in die week. Zoals kerstkoekjes bakken. Of gaan schaatsen. Of een kerstfilm kijken. Of samen naar een kerstshow. Hier vind je nog meer ideetjes.

Iets kerstigs om jezelf te vermaken

Stop iets in de goodiebag waarmee de ontvanger zichzelf kan vermaken. Denk aan wen kerstige kleurplaat, een gouwe ouwe kerstcd die je voor een prikkie bij de Action scoort of een dvd van een leuke kerstfilm die je bij de Blokker uit de grabbelbak hebt gevist. Ik zeg doen, doen, doen! Ook een leuk kerstpuzzelboekje of kleurboek voor volwassenen past perfect. Een kerstroman of een winters boek is helemaal een schot in de roos als je het mij vraagt.

Iets van kerstversiering

Natuurlijk: kerstversiering mag niet ontbreken in de tas! Draadverlichting koop je voor een paar euro bij de Action, HEMA of Xenos. Maar een klein ornament of een doos met kerstballen in een nieuwe trendkleur zijn ook hartstikke leuke ideetjes. Wil je volgend jaar leuke goodiebags geven? Ga dan ná de Kerst naar de tuincentra en koop daar met 50% korting of meer wat leuke frutsels in! Dat doe ik altijd. Het jaar erop stop ik ze in de goodiebags. Je kunt ook zelf aan de slag en bijvoorbeeld deze winterse mutsjes maken of sneeuwvlokjes van wasknijpers.

Een persoonlijk cadeautje om je goodiebag af te maken

Last but not least: een kerstige goodiebag is pas af met een persoonlijk cadeautje. Geef iets dat past bij de band die jij hebt met degene voor wie je de goodiebag samenstelt. Dat maakt het toch helemaal af? Voor een vriendin van mij zou er een kerstige mini flamingo in gaan. Voor een andere vriendin misschien een mini flesje gin. Je kunt er ook een briefje of kaartje in doen waarop je je vriendin, moeder of man uitnodigt om samen met jou naar een bepaald kerstevenement te gaan, samen te gaan kerstshoppen of een kerstshow in een tuincentrum te bezoeken. As long as it’s personal, it’s good(ie bag)!

Je kerst goodiebag personaliseren en decoreren

Om de goodiebag af te maken zou ik het tasje of doosje altijd versieren met een mooi cadeaulabel en misschien ook een klein beetje kerstversiering aan de buitenzijde.  En uiteraard mag een kerstkaart met persoonlijke boodschap echt niet ontbreken. Dikke kans dat je de eerste bent van wie de ontvanger een kerstkaartje krijgt. Leuk toch?

Wat zou jij in een christmas goodiebag doen?

De christmas goodiebag is natuurlijk ideaal als Sinterklaascadeau, maar ik vind ‘m ook heel leuk als zomaar-omdat-ik-je-lief-vind-en-zo-gek-op-kerst-ben cadeau. Of als verjaardagscadeau voor familieleden of vrienden die in oktober, november of begin december jarig zijn. Natuurlijk ben ik onwijs benieuwd of jullie dit een leuk cadeau-ideetje vinden. En zoja: wat je zelf in de kerst goodiebag zou stoppen!? Heb jij nog cadeau-ideetjes die niet in deze blog staan? Deel ze dan hieronder in de reacties. Dan kunnen we elkaar weer inspireren!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Ja ik ga mijn vrienden een goodiebag geven en ik doe er een cupcake in voor vogels dus een mini vogeltaart in kerststijl gedecoreerd
    Normaal geef ik altijd tijdens de decembermaand een vogeltaart cadeau leuk in kerststijl opgemaakt ook aan de postbodes en pakketdienst ,vuilnisman ,krantejongen ,aan een ieder die vaker in het jaar aan de deur komt

  2. Wat een ontzettend leuk idee. Wij doen nog altijd aan Sinterklaas en dan is dit een hele leuk extraatje voor mijn schoondochter.