Pastels ♥ Kerstmis: brocante & nostalgische kerststijl

6

Pasteltintjes raken echt nóóit uit de mode. Ook dit jaar zul je ze weer gaan zien in de kerstshows en kerstafdelingen. In deze blog laat ik je zien hoe je zachte pastels kunt combineren met nostalgische (kermis)elementen en versieringen die perfect passen bij een brocante kerst. Ik kan je één ding zeggen: Pastels ♥ Kerstmis!

Brocante kerst & zachte pastels

Liefhebbers van brocante vinden deze kerststijl waarschijnlijk heel mooi! Dit pastelthema is namelijk niet alleen hartstikke romantisch en zacht, het bevat allerlei knipogen naar het begin van de vorige eeuw. Ouderwetse poederdozen en ornamenten met veel parels en oude fotootjes erin. Kerstversieringen van tule, zoals pompoms, passen ook heel goed bij deze stijl. Kortom: nostalgische pastels en decoraties voor een echte brocante kerst.

Roze & eucalyptus

De kleuren die centraal staan in deze stijl zijn uiteraard diverse pasteltinten. Met name zacht roze en wat donkerder poederroze. Ook de trendkleur van vorig jaar, eucalyptus, past er perfect bij. Je maakt de mix af met wat licht goud, eventueel wat zilver en poederwit. Uiteraard kun je ook andere pastels zoals lila en blauw gebruiken in voor je kerstboom in dit thema.

Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien, zijn de decoraties heel klassiek. Je ziet bijvoorbeeld tassels (kwastjes) in de boom hangen, aan een prachtig geweven koord. Ook kerstballen met pareltjes en kant doen het goed. Veertjes, boa’s, fluwelen linten en vleugels geven de kerstboom nog wat extra zachtheid. Nostalgisch is het zeker, toch?

Een vleugje kermis en circus

Naast nostalgie zien we in deze stijl ook een vleugje kermis en circus terug. In de showroom van Kaemingk, waar deze foto’s gemaakt zijn, was dat heel mooi gedaan. De entree was versierd met een soort draaimolen met paarden en kerstcadeautjes. Een variant van deze draaimolen kun je nu trouwens aanschouwen in de kerstshow van Tuincentrum Coppelmans!

Krans vol ker(st)missnoepjes

Erg leuk vind ik de ‘snoepjesachtige’ decoraties in de krans op de foto hieronder. De zuurstokken en candy canes bijvoorbeeld. Maar ook de rood wit gedraaide ballen, het zijn net aardbeien-vanille-snoepjes. Sowieso ziet deze hele krans eruit om op te vreten haha. Zoiets zou ik wel boven mijn bed willen!

Je kerstcadeautjes inpakken in pasteltinten

Natuurlijk kun je de kerstcadeautjes onder de boom helemaal in stijl inpakken. Het begint met zachte kleurtjes kerstcadeaupapier (en rood natuurlijk, want dat is altijd goed). En wat te denken van cadeautasjes met retro-engelenprintjes erop? Versier de pakjes ook eens met kanten linten of glitterende kettingen. Ook mooi chique touw over een groot cadeau of een ronde cadeaudoos past er goed bij.

Nostalgische pastels: is deze kerststijl iets voor jou?

Lieve pastels en nostalgische decoraties zorgen voor een zoete, brocante kerststijl. Het is niet mijn smaak, en zou het ook niet zo snel thuis in de boom hangen, maar ik vind het wel heel smaakvol om te zien. Hoe zit dat bij jou? Ben jij wel een brocante kersttypetje? Laat het weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Mooi om naar te kijken, zoals in een hotel maar niet voor mezelf in huis. De rood/wit gedraaide ballen vind ik keigaaf, en rood/witte candy cane’s voor een krans aan de voordeur die rood is.

    (ik heb trouwens echt moeite om niet toch stiekum bij je blog van gister te kijken, maar ik doe het niet hihihi)

  2. Oh nee, dat is echt niets voor mij. Totaal niet mijn smaak en dat terwijl in mijn bonte, traditionele boom toch ook zachte pastelkleurige tussen zitten.

  3. AnnemarieTeppema-Mulder op

    Niet echt mijn stijl….te veel, te vol en te zoetig…wel altijd weer leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is en dat iereen er weer een eigen draai aan geeft.

  4. Heel mooi. Ik kan mij vinden in verschillende stijlen hoor. Maar liefst wel een mooie volle boom, met veel decoratie. Probeer wel altijd wat de trends te volgen met wat eigen inbreng.