Kerstkaarten versturen én een goed doel steunen met Fairmail

1

Samenwerking – Ben je dit jaar weer van plan om kerstkaarten te versturen en wil je tegelijkertijd ook iets extra’s betekenen voor iemand anders? Dan zijn de Fairmail kerstkaarten misschien wel iets voor jou. Hiermee verras je namelijk niet alleen de ontvanger van de kaart, maar steun je ook de maker van de kaart.

Wat is fairmail precies?

Fairmail is een non-profit organisatie die zich inzet voor kansarme jongeren in India en Peru. Bij het project worden tieners uitgedaagd om zelf een zo leuk mogelijke kaart te maken. Gewapend met camera en creatieve ideeën hebben deze jongeren bijzondere foto’s gemaakt, die zijn verwerkt tot 24 verrassende en inspirerende kerstkaarten.

Van iedere verkochte kaart gaat een gedeelte van de opbrengst naar de jongere die de foto heeft gemaakt. Dit bedrag wordt besteed aan het onderwijs van de jongere, die met een diploma op zak een mooie toekomst kan opbouwen. Op de website van Greetz staan de verschillende kerstkaarten van Fairmail. Aan de binnenkant van de kaarten staat informatie over de maker van de kaart en de vergoeding die hij/zij krijgt per verkocht kaartje. Een mooi initiatief, waarbij de kerstgedachte ‘voor elkaar zorgen’ natuurlijk perfect past.

Ook leuk bij Greetz

De Fairmail kaarten zijn niet de enige reden om Greetz te bezoeken in de kerstperiode. Greetz heeft namelijk een grote collectie kerstkaarten, maar je kunt ook bijvoorbeeld je eigen kerstkaarten ontwerpen. Leuk is ook dat je nu veel populaire ‘emoji’s’ kunt toevoegen. Iedereen is wel bekend met de emoji’s op de mobiele telefoon. Even snel een grappig icoontje meesturen bij een WhatsApp-je of SMS-je, waarvan de ‘Smiley’ het meest bekende icoontje is.

Je kunt kiezen uit maar liefst 165 speciaal ontworpen kerst emoji’s,. Zo kun je kiezen uit o.a. de Kerstman, een kerstboom, een kerstcadeautje en nog vele andere icoontjes gerelateerd aan kerst of de winter. Een leuk extraatje om je kerstkaarten of je uitnodiging voor een kerstdiner mee te versieren. De emoji’s kun je kosteloos en onbeperkt toevoegen op alle kerstkaarten van Greetz; zowel op de voorkant als op de achterkant. Handig, want beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

1 reactie