Cadeautips: woonaccessoires voor op je verlanglijstje

2

Ik ben dól op wooncadeautjes om mijn huisje nog gezelliger te maken. Jij ook? In deze blog deel ik 10 superleuke ideetjes voor wooncadeaus die niet zouden misstaan op je eigen verlanglijstje. Ze zijn overigens minstens zo leuk om kado te doen aan je beste vriendin, je zus of je (schoon)moeder met Kerst of Sinterklaas!

1. Kaarsen & votives

De winter komt eraan! En dat betekent donkere dagen. Een woonaccessoire waar je mij onwijs blij mee maakt, is een mooie kaars of votive om theelichtjes in te doen. O.a. de kaarsproducten van Riverdale zijn echt prachtig. Ook HEMA heeft leuke kaarsenhouders om cadeau te geven of te vragen aan de kerstman.

2. Kussens voor op de bank

Kussens! Met een nieuwe set kussens op de bank kun je je interieur in één klap een nieuwe look geven. Wist jij eigenlijk dat Esprit ook een home-afdeling heeft? Ik had er tot voorkort nog nooit van gehoord. Op de webshop spotte ik o.a. de toffe woonkussens op de foto hieronder. Leuk toch?

Ze hebben overigens ook keileuke kerstkussentjes om je interieur een christmas make-over te geven!

3. Vilten woonmand

Opbergspulletjes, je kunt er niet genoeg van hebben. Een vilten woonmand is daarom echt perfect om te geven en krijgen. Het exemplaar van IKEA op de foto hieronder bijvoorbeeld. Voor €9,99 heb je een superleuk kado! Bij HEMA spotte ik ook een vilten opbergmand voor slechts €5.

4. Accessoires voor de badkamer

De badkamer wordt vaak overgeslagen als het om styling gaat. Zonde! Met de juiste decoratie kun je thuis echt een spa-ervaring creeëren. Accessoires zoals een leuke zeepdispenser, een mooie tandenborstelhouder of een prachtige badmat maken veel verschil.

5. Een etagère

Etagères zijn niet alleen perfect om lekkere kerstkoekjes en bonbons op te presenteren, je kunt ze ook heel leuk decoreren in de stijl van het seizoen. De etagère op de foto hieronder is van Esprit Home en kost €22,95. Ook Fonq verkoopt diverse exemplaren. Een meer budgetvriendelijke etagère vind je bijvoorbeeld bij de Hema (€15).

6. Keukenschort

Ook leuk: een keukenschort! Bijvoorbeeld een leuk kerstschort om het kerstdiner in klaar te maken zoals op de foto hieronder rechts (Esprit). Een simpel schort zoals op de linker foto hieronder (IKEA) misstaat nooit. En wat te denken van een mooi leren schort voor die zomerse bbq’s. Altijd leuk!

7. Bijzonder servies om de tafel mee te dekken

Ik heb een servies-tic. Ik vind het heerlijk om mooie, niet standaard witte borden en kommetjes te scoren om de tafel mee te dekken. Leuk met Kerst, maar ook de rest van het jaar! Bij de Bijenkorf hebben ze bijvoorbeeld prachtige serviezen. Merken als House Doctor, Serax en HK Living zijn mijn persoonlijke favorieten. Altijd goede kwaliteit en prachtige kleuren en texturen.

8. Theedoeken

Naast serviezen heb ik ook een grote voorliefde voor theedoeken. Ik koop er ieder jaar wel een paar bij. Oudere theedoeken verdwijnen dan op de stapel ‘poetsdoeken’. Betaalbare en mooie theedoeken scoor je o.a. bij de HEMA, maar ook Fonq heeft een mooi aanbod. De doeken op de foto hieronder zijn van designmerk Hay en vind je in de webshop van de Bijenkorf.

9. Iets botanisch

De botanische woonstijl is 100% hip dit jaar. Dat geldt ook voor de kerst, trouwens. Botanisch met heel veel groen is een heuse kersttrend dit jaar. Botanische wooncadeaus doen het dan ook perfect in 2017. Wat te denken van een leuk plantje, botanische kerstdecoratie of een groen kleed voor over de bank!?

10. Woonposter

Het laatste wooncadeautje op deze lijst, is de woonposter. Ik heb een prachtige schoolplaat op mijn toilet hangen met allemaal vetplantjes erop van . De posters van HK Living hieronder vind ik minstens zo gaaf. Niet zo’n fan van schoolplaten? Posters met quotes erop zijn ook leuk om te geven en krijgen!


Wooncadeaus voor kerst

Ik hoop dat ik je met deze wooncadeaus voor kerst op ideeën heb gebracht. Mis je nog gave wooncadeaus in dit rijtje? Deel het dan zeker even in een reactie hieronder. Zo inspireren we elkaar. Alvast heel veel plezier met het geven en krijgen van cadeautjes deze decembermaand!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties