Tip: koop je kerstboom op tijd met vroegboekkorting!

0

Samenwerking – Hoe eerder je een kerstboom online reserveert, hoe lager de prijs. Dat is het nieuwe format van Gadero, de tuinhout webwinkel die in de winter al jaren kerstbomen verkoopt via internet. Hoe handig is dat?

Je kerstboom met korting kopen

Half Nederland wil graag de dag na Sinterklaas de kerstboom in huis hebben. Deze enorme piek in bezorgingen bleek afgelopen jaar nagenoeg onmogelijk. Het transport van de kerstbomen barstte uit zijn voegen op deze dagen. Gadero bedacht daarop kerstboom verkoop volgens het vliegticket-systeem met flexibele dagprijzen. Daarbij vertonen populaire dagen en lastminute boekingen een hogere prijs en pakken vroegboekers juist voordeel.

Voordelige kerstbomen dankzij slimme logistiek

Ik sprak met Henk Jan Bijmolt, de bedenker van dit ‘boeken van een kerstboom’. Henk Jan: “Met enkele honderden orders gaat het ‘vandaag bestellen morgen in huis’ nog wel, maar met enkele duizenden kerstbomen van 2 tot 5 meter wordt dit een ander verhaal. We hebben dagelijks een beperkt aantal meters laadruimte, vergelijkbaar met het aantal stoelen in een vliegtuig. Dat bracht ons op het idee te denken als een lowcost airline, waarbij vroegboekers op minder populaire dagen het meest worden beloond.

Daarnaast willen we de bezorgkosten voor de klant laag houden door zo min mogelijk kilometers te rijden met zo veel mogelijk stops. Zo kwamen we op het idee van vaste leverdagen per regio. Dit kan je vergelijken met airlines die bijvoorbeeld alleen op dinsdag en donderdag naar een bepaalde bestemming vliegen. Op basis van data van afgelopen jaar pluisden we uit waar onze klanten zitten. Zo gaan wij twee keer per week naar het populaire randstad gebied. Naar Limburg en Zeeland bieden we slechts één verkoopdag de gehele verkoopperiode.”

Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je kerstboom!

Qua prijzen hanteert Gardero ook het model van lowcost vliegtuigmaatschappijen. Wie in november boekt krijgt een fikse korting. “Daarna gaan de kerstboomprijzen steeds verder omhoog, afhankelijk van hoe vol de deadlines zijn en de nog beschikbare voorraad bomen. Op het laatst nog online een kerstboom kopen betekent dus een hogere prijs of reeds volgeboekte busjes,” voegt Henk-Jan toe. Dit jaar zet Gadero eigen mensen en busjes in. Zo weten ze zeker dat de kerstbomen in goede orde bij de klant aankomen.

Wat voor kerstbomen kun je allemaal kopen bij Gadero?

In 2013 begon tuinhouthandel Gadero met de online verkoop van trendy houten bomen en echte kerstbomen. Heel populair zijn de gezaagde Nordmann kerstbomen zonder kluit met een zogenaamd easyfix-boorgat in de stam. Met dit kegelvormige boorgat plaats je zonder gereedschap een kerstboom rechtop, met behulp van een bijbehorende Easyfix kerstboomvoet. Handig! Wie echt iets bijzonders wil gaat voor de prachtige zilverspar. Neem een kijkje op de website voor het volledige overzicht.

Wil jij ook profiteren van vroegboekkorting op je kerstboom? Reserveer je kerstboom dan nu!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

wp-puzzle.com logo