3x kerstcadeaus versieren met rietjes

2

Cadeaus versieren met rietjes? Ja met rietjes! Als je net als ik gek bent op papieren rietjes, dan heb je er vast wel wat in de kast staan. En eigenlijk drinken ze voor geen meter, dus wat doe je er dan mee? Nou, kadootjes decoreren dus! In deze blog vind je drie originele manieren om rietjes te gebruiken voor het inpakken van je kerstcadeaus.

1. Cadeaulabel decoreren met ‘kerstboom’ van rietjes

Ik heb altijd wel wat simpele kadolabels in de kast liggen. Je kunt ze eenvoudig een xmas upgrade geven met papieren (of kunststof) rietjes! Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • 1 rietje
  • 1 effen cadeaulabel met lint
  • schaar en lijm

Knip het rietje in stukjes. Begin met het ‘grootste’ stammetje, en maak ze vervolgens steeds smaller. Tip: houd bij het knippen beide delen van het rietje vast, anders lanceer je het stukje en vliegt het alle kanten op (I speak from experience haha). Door twee verschillende rietjes te gebruiken kun je de ‘stam’ van je kerstboom wat extra’s geven. Van twee rietjes knip je zeker twee kerstbomen en kun je dus twee labels decoreren!

2. Ster maken van rietjes

Deze tweede DIY is een klein beetje moeilijker en vergt wat meer werk. Je moet een aantal stappen doorlopen en de ster als het ware in elkaar vouwen.

cadeau versieren met rietjesWat heb je nodig om twee sterren te kunnen maken:

  • Vijf rietjes
  • 10 kraaltjes
  • bakkerstouw
  • schaar

Knip alle rietjes door de helft. Je hebt per ster 5 halve rietjes nodig. Om de ster te maken moet je eerst alle rietjes en kralen aan het bakkerstouw rijgen. Begin met een kraaltje, vervolgens een rietje, dan weer een kraaltje, rietje, kraaltje, rietje, kraaltje, rietje, kraaltje en eindig met het laatste halve rietje. Je hebt nu een lange slinger van rietjes en kraaltjes. Bind de uiteinden van het touw strak aan elkaar vast zodat een pentagram ontstaat.

Nu komt het vouwen. Ik heb deze DIY geïnspireerd op dit artikel van Splash of Something. Zij heeft al hele handige foto’s gemaakt voor de vouwstappen, dus dat hoefde ik zelf niet meer te doen! Op de foto hierboven zie je alle stappen die je moet doorlopen. Het is even frutselen, maar dan heb je ook wat!

Gelukt? Nu hoef je de ster alleen nog maar te bevestigen op je pakje. Dat kan met lijm, maar ook door er een touwtje aan vast te maken en deze om het pakje heen te binden. En tadaaa: je xmas present is af! Ik vond de witte bolletjes echt iets toevoegen, maar ook zonder de kraaltjes is deze ster heel leuk! Varieer met diverse rietjes (andere patronen, andere kleuren) voor een bont geheel.

3. Sparkling star maken voor op je kerstcadeau

Cadeaus versieren met rietjes is zoals je ziet echt super simpel en keileuk om te doen. In deze derde en laatste DIY heb ik precies hetzelfde gedaan als hierboven, maar dan met zwarte plastic rietjes met zilveren frutsels eraan. Het resultaat? A sparkling star! Net weer wat anders dan de pakjes hierboven, meer in de Scandinavische stijl eigenlijk. Al komt dat voor een groot deel door de kleuren natuurlijk.

ster van rietjes makenCadeaus versieren met rietjes

Voilà, dat waren 3 ideeën om je cadeaus te versieren met rietjes die je nog in de kast hebt liggen! De sterren zijn hartstikke leuk voor het versieren van je kerstkadootjes, maar je kunt ze wat mij betreft ook prima gebruiken voor het decoreren van verjaardagscadeaus! Daarnaast is de ster ook hartstikke leuk als los ornament in de kerstboom. Weet jij nog andere leuke dingen om te doen met rietjes? Of heb je vragen over deze DIY? Laat het me weten in een reactie helemaal onderaan deze pagina!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties