35 mooie kerstliedjes die je nog niet kende

6

All I Want for Christmas, Driving Home for Christmas… de alom bekende kerstliedjes blijven natuurlijk voor altijd mooi. Maar we kennen ze onderhand wel! Ik was dit jaar wel toe aan iets nieuws, en daarom ging ik op zoek naar wat minder bekende kerstliedjes. En wat blijkt? Die zijn er genoeg! In deze blog luister je … mooie, maar voor vele nog onbekende kerstliedjes.

Verborgen pareltjes

De kerstnummers hieronder zijn stuk voor stuk verborgen pareltjes. Er staan niet alleen nieuwere nummers op deze lijst, maar ook goude oude van zangers als Bing Cosby en Frank Sinatra. Er is zoveel prachtige muziek gemaakt, dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Wie kent er nu alle kerstliedjes?

Oké, misschien kende je een aantal van de liedjes al wel. Maar allemaal? Dat geloof ik niet! Als jij alle nummers hieronder al mee kunt zingen, dan ben je met recht een grotere Christmaholic dan ik en verklaar ik je bij deze tot Ultieme Kerstmuziekkenner van het jaar ;-).

35 nieuwe en oude onbekende kerstnummers

Tijd voor de lijst met liedjes! Klik op de titel van het liedje om het meteen te beluisteren op Spotify. Ik heb ze voor het gemak ook even allemaal bij elkaar in een Spotify Playlist gezet. Die kun je helemaal onderaan deze blog vinden en direct beluisteren. Veel luisterplezier!

 1. I Would’t Trade Christmas – Frank Sinatra
 2. Cool Yule – Kurt Elling
 3. An Old Fashioned Christmas – Frank Sinatra
 4. A Marshmallow World – Darlene Love
 5. I believe in Father Christmas – The Anthology
 6. Hoping for Snow – The Vamps
 7. Christmas Island – Jimmy Buffet
 8. Back door Santa – B.B. King
 9. I’ve got my love to keep me warm – Dean Martin
 10. Carol of the Bells – Lindsey Stirling
 11. Mary did you know – Pentatonix
 12. Another Christmas – Amanda Jenssen
 13. Christmas in Hollis – Run DMC
 14. One more sleep – Leona Lewis
 15. Holiday Celebrate – Toni Braxton
 16. It’s Christmas Time again – Jessica Simpson
 17. Underneath The Tree – Kelly Clarkson
 18. On Christmas Day – Brian Wilson
 19. Winter Things – Ariane Grande
 20. Goin’ Home for Christmas – Merle Haggard
 21. Mele Kalikimaka – Bing Crosby
 22. Christmas Bride – The Ray Corniff Singers
 23. Caroling, Caroling – Nat King Cole
 24. Must be Santa – Mitch Miller & The Gang
 25. Ole Santa – Dinah Washington
 26. Christmas Alphabet – Dickie Valentine
 27. Up on the Housetop (Ho Ho Ho) – Gene Autry
 28. Wintersong – Sarah McLachlan
 29. You make it feel like Christmas – Gwen Stefani & Blake Shelton
 30. It’s Christmas – Anthony Hamilton
 31. Pretty Paper – Roy Orbison
 32. Sure won’t feel like Christmas – Shakin’ Stevens
 33. Sia – Santa’s Coming For Us 
 34. December – Ariane Grande
 35. Every Christmas – Kelly Clarkson

Playlist vol onbekende kerstliedjes

Nou, als daar niet iets bij zit dat je nog nooit eerder gehoord had, dan weet ik het ook niet. Voor mij was meer dan de helft in ieder geval 100% nieuw. In de Spotify playlist hieronder kun je ze allemaal op je gemakje luisteren. Of klik hier om de playlist direct in Spotify te openen.

Ik hoop dat je een nieuw liedje hebt ontdekt dat je ook echt mooi vindt om naar te luisteren! Laat je het me even weten in een reactie hieronder? Oh, en ken jij nog een verborgen kerstpareltje? Deel de titel & artiest dan ook zeker even in een comment. Voeg ik hem toe aan de playlist! Wil je nog meer kerstmuziek luisteren? Mijn favorieten heb ik verzameld op de afspeellijst ‘Christmaholic Mooiste Kerstliedjes‘.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Leuk! Ik vind de cd Gold and Green van sugarland ook zo’n heerlijk kerst cd.
  Ik heb op spotify ook een openbare kerst play-list… jingle al the way ☺️