DIY naamkaarthouders van twijgjes voor het kerstdiner

2

Twijgjes! Je kunt er zulke leuke kerstdecoraties van maken. Zoals bijvoorbeeld deze mini-kerstboomhangers voor in de boom. Maar dus ook naamkaarthouders voor het kerstdiner! Het is echt mega simpel en het effect hartstikke leuk. Bovendien past het perfect bij de botanische kersttrend van dit jaar. Lees gauw verder!

Wat heb je nodig voor deze naamkaarthouders?

Voor deze DIY heb je niet veel nodig. Zorg dat je in huis hebt:

  • Twijgjes of takken
  • Kaartjes om de naam van je gasten op te zetten
  • Nylon-draad (o.a. te koop bij Søstrene Grene)
  • Wat kerstgroen (bijv. Conifeer)
  • Eventueel: groenschaar

De naamkaarthouders maken

Knip de twijgjes op maat met de groenschaar. Ze hoeven niet precies even groot te zijn, juist een klein verschil in lengte geeft een natuurlijk effect. Ze moeten natuurlijk wel net iets groter of langer zijn dan de kaartjes waar je de naam van je gasten op gaat schrijven.

Bind nu de uiteinden van de twijgjes aan elkaar vast met nylondraad. Ik kocht het bij Søstrene Grene (een hele rol kostte €0,93 en je hebt maar een beetje nodig). Je kunt een knoopje in de uiteindes maken van het nylon draad, maar dat blijft niet zo goed zitten. Ik heb het uiteinde daarom tussen de twijgjes door geklemd en het restje afgeknipt.

naamkaarthouders van takjes makenJe kunt dit natuurlijk ook met lijm doen. Ik heb het echter geprobeerd met twee soorten lijm (ook een lijmpistool) en bij mijn takjes werkte dat voor geen meter. Waarschijnlijk komt dat doordat er nog heel veel hars en vocht in de takken zat. Ik denk dat lijmen wel goed werkt als de takken goed ingedroogd zijn. Dus: wil je geen draadjes zien, laat de twijgjes dan eerst een week of wat drogen (of versnel het proces in een oven op lage temperatuur) en ga dan pas met lijm aan de slag.

De naamkaartjes + wat groen erin doen!

Nu hoef je alleen nog het naamkaartje ertussen te steken en eventueel wat groen om het af te maken. En tadaa, je naamkaarthoudertje is af! Uiteraard kun je dezelfde techniek ook gebruiken voor een menukaart. Dan heb je alleen wat grotere takjes nodig, zo wordt je hele kersttafel botanisch en natuurlijk.

botanische naamkaartjes kerstdinerEn mocht je nou denken ‘komt zij weer met d’r rustig en botanisch’. De twijgjes zijn ook superleuk in meer traditionele setting met kerstrood als hoofdkleur! Voor de foto’s hieronder heb ik een Rudolph naamkaartje van de HEMA gebruikt, te cute toch? Zijn neusje is aaibaar, echt heel zacht ook! Het servet op het bord is van What a Wonderful Christmas.

Naamkaarthouders maken van twijgjes: iets voor jou?

De naamkaarthouders van takjes heb je in no time gemaakt en ze passen perfect op zowel een botanische als een meer klassieke kersttafel. Ga jij ze maken? Deel jouw foto dan hieronder bij je reactie! Vind ik echt heel leuk om te zien. Veel creabea-plezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties