De allerleukste kerstreclames van dit jaar

5

De Sint is het land uit, dus het is eindelijk tijd voor kerstreclames op televisie! Steeds meer merken & bedrijven pakken in deze tijd éxtra uit en maken er heuse mini-films van. Kosten nog moeite worden gespaard, en de resultaten liegen er niet om. Net zoals voorgaande jaren heb ik de mooiste, leukste, meest ontroerende kerstcommercials van het jaar voor je op een rijtje gezet. Vooral uit het buiten-, maar ook een enkeling uit ons binnenland. Kijk je gezellig mee naar de leukste kerstreclames 2017!?

Edeka: Vieren we nog wel Kerst in 2117?

Vieren we over honderd jaar eigenlijk nog wel Kerstmis? In een wereld waar robots de baas zijn en mensen massaal op de vlucht zijn geslagen voor kunstmatige intelligentie lijkt het kerstgevoel ver te zoeken. Maar één robotje weet het tóch te vinden. Tranentrekkert weer hoor deze, net als die uit 2015!

M&M’s: wie redt Kerstmis?

“Ze bestaan echt!” De kerstman schrikt zich kapot als hij twee levende M&M’s ziet en valt flauw van schrik. De gele M&M besluit dat hij Kerst móet redden en gaat als de wiedeweerga het land rond om cadeautjes te bezorgen. Maar hij bezorgt ze allemaal op de verkeerde plek!! Heeft hij Kerstmis nu verpest? Deze commercial is een vervolg op een kerstreclame van M&M’s uit 1996, ruim 20 jaar geleden! Echt heel leuk gedaan.

Aldi UK – Kevin the Carrot

Ken je hem nog, Kevin the Carrot?! He’s back! En dit jaar heeft hij een heel speciaal iemand gevonden… Ik moest vooral HEEL hard lachen bij de tekst ‘I think I have pead myself!’ hahahaha.

Jumbo

Onze eigen Jumbo heeft een superleuke kerstreclame gemaakt! Het hele gezin viert Kerstmis in een huisje in het bos. Papa moet een kerstboom halen in het bos. Maar als hij alle beestjes in het bos ziet, besluit hij dat hij de boom toch maar niet omhakt… En dat blijkt uiteindelijk heel goed uit te pakken!

John Lewis – Moz The Monster

Deze reclame van het Britse warenhuis John Lewis is best lastig te volgen, vond ik. Je moet ‘m echt een keer of twee kijken voordat je hem snapt. Een klein jochie is bang in het donker en ziet een monster onder zijn bed. Het monster snurkt, en laat scheten. Het jochie kan er niet van slapen! Maar… het monster blijkt helemaal niet zo eng.

Heathrow Airport

De ‘bears of heathrow’ komen thuis voor Kerstmis. En dat blijkt een hoop gedoe voor deze twee oude beertjes. Met koffers slepen, een souvenirtje kopen. Maar het is het allemaal waard, in the end!

Myer – an Elf’s Journey

De perfecte kerstversiering vinden, blijkt nog niet zo makkelijk voor dit elfje! Sommige nemen hun taak totaal niet serieus, andere zijn te ingetogen, andere juist veeeeel te druk. Wat nu? Een grappige kerstreclame van de Autralische winkelketen Myer.

H&M – a magical holiday

De kerstreclame van H&M is een heuse minifilm! Echt een klein verhaaltje in een verhaaltje. Niemand minder dan Nicky Minaj & Jesse Williams spelen hoofdrollen in de commercial. Papa Jesse moet een kerstverhaaltje verzinnen voor zijn dochter die niet kan slapen… En dat doet hij! Big time!

Macy’s – Lighthouse

Max, een klein jongetje, ziet een verdrietig meisje dat met haar vader in de vuurtoren woont. Het meisje is haar moeder verloren. Maar met een slim kerstcadeautje weet hij een bijzondere boodschap naar haar te seinen.

Argos – Ready for take off

O nee… er is een robothondje van de band gevallen in Santa’s warehouse. The gates are closing, het Rudolph vliegtuig staat op het punt om te vertrekken. Maar dat ene kerstcadeautje voor dat ene jongetje dan??? Kan dat niet meer op tijd bezorgd worden? No worries, een hele speciale kerstelf komt in actie!

BBC One – The Supporting Act

Een meisje met ontzettende danslust draait, springt, en breakdanst er lustig op los. Maar haar vader lijkt het veel te druk te hebben met werk, en alle klusjes in en om het huis om haar op te merken. Of toch niet…?

Waitrose – Christmas Together

Een groep mensen in een afgelegen pub raken volledig ingesneeuwd. En dan valt ook nog eens de stroom uit, en dat met Kerstmis. Wat nu??

Marks & Spencer – Paddington

Beertje Paddington speelt een glansrijke hoofdrol in de commercial van Marks & Spencer. Hij betrapt een inbreker en denkt dat het de kerstman is! Wat er daarna gebeurt… sja, dat moet je maar even met eigen ogen bekijken!

Leukste kerstreclames 2017: welke is jouw favoriet?

Bij sommige van deze kerstreclames moest ik echt even een traantje wegpinken hoor! Jij ook? Vertel je me welke van de kerstreclames 2017 jouw favoriet is in een reactie hieronder? Oh, en ben ik nog een te gekke nieuwe kerstcommercial vergeten, laat het me dan zeker even weten! Want: hoe meer kerstvoorpret, hoe beter, nietwaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. De eerste deed me denken aan de film wall-e, en voor de rest zijn ze gewoon top om te zien.Jumbo vind ik ook meesterlijk dit jaar, echt een warm kerstgevoel.

  2. John lewis is altijd goed (al haalt geen één het bij Man on the Moon van 2 jaar geleden). Die van Jumbo is ook echt erg goed dit jaar, Marks & Spencer is erg leuk en die van de Edeka is dit jaar ook erg schattig.