Wat is er op tv met Kerst 2017?

8

Kerst draait natuurlijk om familie, lekker eten, cadeautjes, naar de kerk gaan misschien. Maar er is soms niets heerlijkers dan in de aanloop naar Kerst of met de kerstdagen zelf op de bank te ploffen en een lekkere kerstfilm of zo’n heerlijk kerstig tv-programma te kijken! Toch? Wat is er op tv met kerst 2017? Een overzichtje!

Wat is er op tv met kerst: leukste kerstfilms & programma’s

Niet alleen op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag zijn er heerlijke kerstprogramma’s op tv. Ook in de dagen ervoor is er allerlei leuks te zien! Zo zendt SBS6 een heerlijk nieuw kerstprogramma uit en zie je op Net5 de leukste kerstfilms. Helaas is nog niet alle informatie over de kerstprogrammering op dit moment bekend, dat komt pas in de week voor Kerst, dus het overzicht hieronder is nog niet compleet. Maar ik zal deze blog waar mogelijk aanvullen, zodra ik meer weet!

SBS6: Zo Viert Nederland Kerst

Vanaf maandag 18 december zie je iedere werkdag om 20:00 uur op het programma Zo Viert Nederland Kerst op SBS6. In dit feestelijke tv-programma reizen Irene Moors, Kim-Lian van der Meij, Marlayne Sahupala, Winston Gerschtanowitz en Kees Tol kriskras door Nederland. Ze gaan op zoek naar het kerstgevoel in ons land.

wat is er op tv met kerstVan de meest hysterische kersthuizen en overweldigende etalages tot de gezelligste kerstmarkten; alles komt voorbij. In de eerste aflevering bezoekt Irene Moors de SBS6 Kerstparade (waar ik ook ben geweest!). In de daaropvolgende afleveringen gaat Winston Gerschtanowitz langs bij Bertus en Annie, die hun complete huis, inclusief toilet, versierd hebben met duizenden lampjes.

https://www.instagram.com/p/BciEh9Lg01K/?taken-by=christmaholic

Kim-Lian van der Meij bezoekt Sandra, die ieder jaar vanuit haar eigen huis kerstbomen van paspoppen maakt. Marlayne Sahupala en Kees Tol doen tot slot mee aan de Amsterdam Ugly X-mas sweater run. Must see dus! 🙂 In het kerstweekend zendt SBS nog veel meer leuke kerstprogramma’s uit, waaronder Home Alone 3 op kerstavond. More to follow!

RTL4: All You Need is Love kerstspecial

Oh Robert ten Brink… de doos tissues staat alweer klaar hoor! Steevast op 24 december zitten hele gezinnen en verliefde stelletjes op de bank om naar de All You Need is Love kerstspecial te kijken. Dit jaar duurt het programma maar liefst 3,5 uur!!

Oké, wel met maar liefst 7 reclameblokken van 7 minuten per stuk, maar dan nog is het de langste All You Need kerstspecial ever. Vorig jaar keken maar liefst 3 miljoen liefhebbers van romantiek, kerst, kerstbomen, kerstballen en gesnotter naar de kerstspecial. En dit jaar zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. Hoe laat de special precies begint, is nog nergens te vinden. Zodra ik het weet, zet ik het hierbij!

Net 5: Lovely December

Niet alleen met Kerst zie je heerlijke kerstige zwijmelfilms bij Net5, maar ook in de periode ervoor. Bijna iedere dag is er wel een romantische klassieker of echte kerstfilm te zien. Donderdag 14 december zie je bijvoorbeeld The Princess Diaries 2, en maandag 18 december is mijn lievelingskerstfilm op tv: The Holiday!

Op kerstavond zendt Net5 The Sound of Music uit en op eerste Kerstdag zie je Love Actually. Benieuwd naar de complete programmering? Hier vind je een overzicht van alle Lovely December films. Op Kerstavond en met Kerst zelf zendt Net5 nog veel meer leuks uit, zo zag ik voor kerstavond al The Twelve Days of Christmas Eve, November Christmas en A Christmas Carol staan.

Netflix: nieuwe kerstfilm

Natuurlijk is er ook altijd nog de optie Netflix: lekker kijken waar en wanneer je zelf wil. Netflix komt op 15 december met een eigen Netflix Original kerstfilm. Woehoe! De romantische film heet ‘Christmas Inheritance‘ en gaat over een socialite Ellen die het bedrijf van haar vader gaat overnemen.

Maar voor het zover is, moet ze naar een sneeuwrijk stadje om kerstbrieven af te leveren. Ze is verloofd, maar raakt ingesneeuwd, en in Snow Falls lopen ook leuke mannen rond… Ze leert er het belang van hard werken en anderen helpen. Ik ga deze film zeker kijken! Hier vind je de trailer.

Wat is er op tv met kerst: weet jij al wat je gaat kijken?

Zoals ik al aangaf, is nog lang niet alles bekend rondom de kerstprogrammering. Helaas wordt de precieze informatie pas in de laatste dagen voor Kerst vrijgegeven. Zodra ik meer info heb, zal ik deze blog updaten. Kijk jij kerstfilms of programma’s op tv? Ik ben heel benieuwd wat jij gaat kijken met kerst dit jaar! Laat je het weten? Alvast hele fijne feestdagen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Een nadeel van Net5 is dat ze indd vanaf deze week al beginnen met kerstfilms vanaf 22:30/23:30 en dat is toch echt geen tijd voor mij.Meeste duren dan toch zeker tot twaalf uur of zelfs half een, zo jammer.

 2. kerstfilms i love it.
  Net 5 is helaas te laat voor me. Maar goed genoeg andere kerstfilms.
  The Holiday is ook 1 van de mooiste films. Jammer dat ie dan zo laat komt. Maar vind hem vast wel ergens dat ik hem wel kan zien.

 3. Laatst kreeg ik hier de Hallmark op YouTube tip. Heel gevaarlijk. Sinds ik Netflix heb ben ik niet meer geneigd naar commerciële tv te kijken. Tenzij ik het heb opgenomen. Fe films can Vijf tv (ik woon in be en dat is onze net 5) neem ik altijd op. Maar ik hou ook zeker de bbc in de gaten. Die zijn goed voor de kerstfilms die mijn vriend wél wil zien 🙂

 4. Ik vind Hallmark films geweldig. Het is even zoeken op internet, maar dan heb je wel wat. Als er op tv niks leuks (kerstigs) te zien is, zet ik een Hallmark film op. Hadden we die tv zender maar in Nederland, dan hadden we ook de countdown to christmas gehad, met wel 35 films. Maar ook de bekende kerstfilms zoals Elf, Jingle All The Way, Fred Claus, The Santa Clause (trilogie) en de Polar Express blijven leuk om bijna elk jaar weer te zien en staan dan ook pertinent op mijn externe harde schijf.

 5. Wanneer wordt / is dit uitgezonden?
  Marlayne Sahupala en Kees Tol doen tot slot mee aan de Amsterdam Ugly X-mas sweater run. Must see dus! I