Vlogmas #5: Kerstdiner, SBS Kerstparade & cadeaus versieren

4

De vijfde en op-één-na-laatste Vlogmas alweer! Deze week heb ik een gezellig pre-christmas dinner georganiseerd voor vrienden, een jaarlijkse traditie. Daarnaast zijn Robert en ik natuurlijk uitgebreid genoten van de sneeuw, hebben we de SBS Kerstparade bezocht en tot slot laat ik je in deze video zien hoe ik kerstcadeautjes versier met kerstgroen.

Pre Christmas Dinner met vrienden

Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse pre christmas dinner plaats samen met onze vrienden Charlotte en Kostas. Ik heb een uitgebreid vijfgangendiner gekookt en natuurlijk sloten we feestelijk af met een ijstaart avec vuurwerk! In de vlog zie je een impressie van mijn gedekte tafel (in botanische stijl!) en van het etentje zelf.

We aten o.a. deze heerlijke hartige panna cotta’s met homemade pesto. Meer foto’s van de gedekte tafel en versiering volgen komende week in mijn Home Tour blogje, daarin laat ik je zien hoe ik mijn huisje gedecoreerd heb dit jaar. Keep the blog in the holes!!

Sneeuwpret

Het is jullie vást niet ontgaan dat er dit weekend lekker veel sneeuw lag. Robert en ik trokken er – zoals half Nederland – op uit om de blizzard te trotseren. Het was echt een sneeuwstorm, met keiharde wind en sneeuwvlokken die in je ogen bliezen. Gevolg: mijn mascara zat echt over mijn hele gezicht (check de foto hieronder en de vlog maar haha).

Oh en ik moet nog even oefenen met sneeuwengelen maken, want ik was mijn benen vergeten te bewegen haha. Ik vond het in ieder geval heerlijk, die sneeuw, zo sfeervol! I love it… Toch jammer dat het nu weer allemaal weg is.

SBS Kerstparade 2017

Zondagavond 10 december vond de SBS Kerstparade plaats in mijn stadje Eindhoven. Het was echt ïjskoud buiten, man… de parade begon een half uur te laat dus iedereen stond me een partij te bibberen. De beelden in de vlog zijn ook niet heel stabiel, want we werden af en toe omver geblazen door windstoten van 100km per uur. Maar het was leuk!

Leuker dan de jaarlijkse carnavalsoptocht in Eindhoven. Ik had stiekem wel wat meer lichtjes verwacht in de parade. Kerstlichtjes op mensen en op wagens, dat viel me een beetje tegen. Maar verder was het echt heel leuk om te zien.

Kerstcadeautjes inpakken & versieren

De video sluit af met wat gekneuter in huis. Na het versieren van de kersttafel, is kerstcadeautjes decoreren één van mijn favo dingen om te doen. Niet dat ik er goed in ben haha, ik ben een onwijze kluns en super ongeduldig… Dus ik hou mijn DIY’s ook altijd lekker simpel. Omdat ik dit jaar voor botanisch ben gegaan qua versiering in huis, wilde ik ook de kerstpakjes in botanische sferen hullen.

Dus ging ik aan de slag met kerstgroen! In de video zie je o.a. hoe je een kerstkransje kunt maken van kerstgroen (in deze blog lees je daar nog veel meer over). Ook heb ik een cadeautje ‘dubbel verpakt’. Eén keer met bruin papier en één keer met folie.

Daartussen kun je allerlei spulletjes stoppen, waaronder kerstgroen, maar bijvoorbeeld ook kleine sterretjes, glitters, nepsneeuw etc. In deze blog laat ik je nog meer variatietips zien. Ik heb de afgelopen jaren heel wat blogjes over kerstcadeaus inpakken & decoreren gepubliceerd, hier vind je ze allemaal op een rijtje!

Volgende week in Vlogmas

Volgende week in Vlogmas zie je hoe Robert en ik een kersthotel bezoeken en er een nachtje slapen (ben heel benieuwd of dat wat is!) En verder laat ik je natuurlijk nog wat laatste kerstvoorbereidingen en versieringen in huis zien. Ik zou het heel leuk vinden om wat van jullie vragen te beantwoorden in de vlog van volgende week (als jullie die überhaupt hebben hahaha). Wil je iets van me weten? Stel dan hieronder je vraag!! Wie weet beantwoord ik hem wel in de volgende video. Spread the x-mas love!!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

 1. Hallo Saskia,
  Weer supermooie vlog en zeker in de sneeuw.
  Prachtig kerstdiner en heel lekkker zoals we al vernomen hebben
  Bedankt voor al je inspirerende onderwerpen.
  Kon toch niet laten om te reageren.
  Blijf je volgen.
  Marleen vd Heuvel

 2. Hoi hoi, ik reageer zelden, maar je vlog was zo leuk, en wat een mooie kerstboom en kersttafel heb je gemaakt. 1 vraagje waar heb jij die mooie koperen vazen vandaan.

  gr Ing