Snel & eenvoudig kerstcadeautjes versieren met spulletjes die je in huis hebt

0

De Kerstgezelligheid is compleet als er sprankelende pakjes onder je mooi versierde kerstboom liggen. Er zijn zo veel leuke manieren om je cadeautje zó in te pakken dat het een feestje is om te zien. We hebben de afgelopen jaren al heel wat ideetjes verzameld, kijk hier maar eens. Stel nou dat je weinig tijd hebt en toch snel je cadeautjes wil versieren. Dan zijn de tips hieronder ideaal! De meeste spulletjes die je nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis.

Eerst wat algemene inpaktips

Effen inpakpapier biedt een blanco canvas voor de mooiste kerstpakjes. Je versiering valt dan nog beter op en komt het mooiste tot z’n recht. Ik heb nu voor de meeste pakjes bruin kraft inpakpapier gebruikt, dit kun je in verschillende winkels kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een andere effen kleur te gebruiken. Wit bijvoorbeeld, of rood. Uiteraard kun je de verschillende ideeën ook gebruiken met een leuk kerstinpakpapiertje.

Het is natuurlijk altijd het makkelijkst om iets in te pakken wat in een doos zit. Heeft je cadeautje een ingewikkelde vorm, verpak hem dan eventueel in een lege doos van een ander product. Zodat je het vervolgens makkelijk kunt versieren. Of maak een cadeauzakje van cadeaupapier, zo gepiept. Hoe je dat doet, lees je hier.

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke decoraties te koop om je cadeau leuk aan te kleden. Je kunt ze vinden in winkels als Xenos, Hema en Action. Vaak kosten deze inpakspulletjes niet veel en je geeft er in no time een feestelijke twist mee aan je kerstcadeau. Alle ideetjes in deze blog zijn trouwens ook leuk om samen met je kinderen te doen!

Creatief met papier en stift

Als je aan kerstmis denkt, denk je natuurlijk ook aan alle leuke kerstfiguren. Denk aan de kerstman, een sneeuwpop of een rendier. Deze kun je op een simpele manier verwerken op je cadeautje. Het enige wat je hier voor nodig hebt is gekleurd papier, een schaar en wat lijm. Mocht je een bepaalde kleur papier niet in huis hebben kun je altijd wit papier nemen en deze inkleuren met een potlood of stift in de gewenste kleur.

Je kunt ook op een simpele manier een strik knippen van papier en je pakje aankleden met wat glitters of leuke sterretjes. Je kunt de naam van de ontvanger eventueel verwerken op je strik. Knip van wit papier rondjes of haal wit papier door de perforator om ‘besneeuwd’ inpakpapier te maken.

Je kunt met papier ook leuke cadeau labels maken met de naam van de ontvanger of een lieve, leuke of grappige kerstboodschap. Schrijf kaartjes met bijvoorbeeld: Merry Christmas, With love, Hugs and kisses, It’s the season to be jolly, Jingle all the way, For you my deer, Baby it’s cold outside, Let’s rock around the Christmas tree, Merry everything and happy Always, Winter hugs of Season’s greetings. Ben je goed in (na)tekenen, dan kun je je cadeaupapier ook opleuken met een leuke tekening. Teken zelf een leuke strik, een kerstboom, kerstman, kerstbal of muzieknoten met een kerstliedje er bij.

Strikken en lintjes

Met strikken & lintjes kun je helemaal los gaan. Via YouTube vind je allerlei tutorials om ‘perfecte’ strikken te maken. Zelfs met papier kun je zelf een mooie strik maken voor op je cadeautjes, en dat nog wel op een simpele manier. Voor het maken van deze strik heb je drie papieren onderdelen nodig. Je kunt ze hier vinden (kies PDF template). Het enige wat je hoeft te doen, is het patroon overtrekken op gekleurd papier. Je kunt de strik simpel gebruiken zonder poespas of leuk aankleden met wat lint.

Creatief met accessoires

Ook met wat simpele kerstaccessoires kun je je cadeautjes erg leuk aankleden. Hieronder zie je wat voorbeelden. Ik gebruikte o.a. candy canes, een kunsttakje met besjes en kerstbelletjes. De spulletjes die ik nu heb gebruikt zijn voor een paar euro te koop bij de Action. Je kunt ze elk jaar opnieuw gebruiken, dus zeker de investering waard.

Naamcadeautjes

Het is natuurlijk altijd leuk om de naam van de persoon voor wie het cadeau is te verwerken op de verpakking. Hieronder zie je daarvoor een paar eenvoudige en leuke tips. Simpel te maken met materialen die je meestal al wel in huis hebt. De letters kun je knippen van kranten of vermelden op een cadeaulabel of strik.

Hoe versier jij je kerstcadeautjes?

Hiermee zijn je cadeautjes ook een feestje om te geven of te krijgen. Is inpakken echt niet jouw ding dan kun je er altijd nog voor kiezen om je cadeautje leuk in te pakken in een cadeautasje of cadeaudoosje, deze zijn kant en klaar te koop. Heb jij ook nog leuke, simpele ideeën voor een sprankelend kerstcadeau? Deel ze dan hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!