De leukste boeken om met Kerst cadeau te doen

0

Sinds de komst van e-readers zijn echte boeken misschien wel een beetje uit de mode. Maar ik vind het nog altijd een geweldig cadeau voor Kerst. Om te krijgen én om te geven. Er worden ieder jaar zulke leuke boeken gemaakt en geschreven. Hieronder vind je een paar supertoffe exemplaren voor op je eigen verlanglijst. En ze zijn natuurlijk ook perfect om cadeau te doen aan iemand die je lief is.

1. Hygge

Hygge is hip! De Deense levensstijl, die alles draait om het geluk vinden in de kleine dingen, verovert ook de rest van Europa. Niet verwonderlijk dat er diverse boeken over geschreven worden. Wij schreven er hier op Christmaholic een paar weken geleden ook een blog over

Dit rijk geïllustreerde boek leert je hygge te vinden, te creëren en te beleven. Het laat je zien hoe belangrijk deze momenten zijn in het leven en waarom in ons drukke moderne bestaan het zo noodzakelijk is om even de uitknop in te drukken en tijd te maken voor hygge.

>> Te koop op Bol.com voor €17,50

2. Het nieuwe boek van Dan Brown

Dan Brown is één van mijn favoriete auteurs. En als ik straks éindelijk een paar daagjes vrij heb na Kerst, dan ga ik zijn nieuwe boek De Oorsprong zeker weten lezen. Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. Een must read als je van deze auteur houdt!

>> Te koop op Bol.com voor €24,99

3. Een boek voor dummies…

Een hele reeks is er met boeken voor dummies. Denk aan Formule 1 voor dummies, maar ook wijn voor dummies. Er zijn ook boeken waarin de basics worden uitgelegd over koken, honden opvoeden, gitaarspelen, social media en ga zo maar door. Heb je zo’n man die maar niet aan al die klusjes in huis toekomt? Dan is ‘klussen voor dummies‘ misschien wel een grappig kerstcadeau. Er zijn zelfs dummie-boeken speciaal voor kinderen over robots bouwen, apps programmeren en andere stoere dingen.

>> Te koop via Bol.com, vanaf €14,99. Tot en met 31 dec. krijg je het 3e boek gratis!

4. Hoe word je alles?

Wat wil je later worden?? Die vraag hebben we allemaal als kind gekregen. Het lijkt een onschuldige vraag, maar het is er een die onbedoelde gevolgen heeft. Je kunt het gevoel krijgen dat je moet kiezen voor die ene baan, die ene passie, dat ene doel.

In Hoe word je alles? helpt Emilie Wapnick je om je passies en talenten in je voordeel te gebruiken. In plaats van het advies om je te specialiseren of een niche op te zoeken, reikt Wapnick een praktisch raamwerk aan waarmee je je leven en broodwinning kunt opbouwen rondom AL je passies.

>> Te koop via Bol.com voor €17,50

5. Elke dag een vraag

In Elke dag een vraag beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk en persoonlijk naslagwerk. Er is ook een ‘Elke dag een vraag’ speciaal voor lovers. Superleuk idee om aan je lief te geven. Het wordt zo een dagboek voor 3 jaar. Leuk om samen in te vullen en jaren later terug te lezen.

>> Te koop via Bol.com voor €12,50

6. Groen in huis

Planten zijn in! Soorten als cactussen, bromelia’s en pannenkoekenplanten zijn ontzettend hip in 2017 (en ook in 2018 nog!). Maar hoe ga je daar nou mee om als je totaal geen groene vingers hebt? In het praktische handboek My Green House legt Gertrude van der Linden je uit hoe jij jouw huis kan omtoveren tot je eigen überhippe, gezonde en stijlvolle Urban Jungle. Dit boek is helaas nu nog niet te koop, maar je kunt ‘m wel pre-orderen. Hij verschijnt op 20 februari 2017 en staat in ieder geval op mijn wishlist!

>> Voorbestellen via Bol.com voor €14,99


7. De logica van geluk

Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer. Wat eruit kwam, lees je in de logica van geluk.

>> Te koop via Bol.com voor €20,-.

8.  Winternacht

Winternacht is een heerlijke winterse thriller van onze eigen Suzanne Vermeer. Perfect om te lezen op een ijskoude dag in de kerstvakantie. Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa.

Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

>> Te koop via Bol.com voor €15,-

9. Een lekker bakboek

Geef jezelf een lekker bakboek cadeau, zodat je in de kerstvakantie en ook in het nieuwe jaar nog heerlijk kunt genieten van heerlijke zoete bakgeuren in huis en blije gezichtjes als je iets lekkers op tafel zet! Aanraders wat mij betreft zijn sowieso het New York Kerstmis bakboek (die foto’s!!) en het superleuke Laura’s Bakery bakboek.

>> Het Laura’s Bakery Bakboek kost €24,99 en bestel je hier op Bol.com
>> New York Kerstmis bakboek kost €19,99 en bestel je hier op Bol.com

10. Het bucketlist boek voor koppels

In dit Bucketlist boek voor koppels vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je geliefde gedaan moet hebben. Dankzij dit boek ga je elkaar nog beter leren kennen, zul je spannende avonturen beleven en met een beetje geluk laat het zelfs al jullie dromen uitkomen. Laat geheime briefjes voor elkaar achter tussen de melkproducten in de supermarkt, herbeleef jullie eerste date, duw elkaar op de schommel en laat matching (plak)tattoo’s zetten. Het zijn maar enkele onderwerpen uit de lijst.


Er is er trouwens ook een bucketlistboek voor jezelf, met 500 dingen die je zelf gedaan moet hebben in je leven. Mocht je als goed voornemen hebben ‘nieuwe dingen ondernemen’, dan is dit een perfect boek om aan de belangrijkste persoon in je leven (jep, dat ben jij) cadeau te doen.

>> Te koop via Bol.com voor €12,50

Nog meer cadeauboeken

Nog meer inspiratie nodig? Vorig jaar schreef Esther een gastblog met nog meer leuke cadeauboeken. En hier op Bol.com vind je een hele hoop boeken die perfect zijn om te geven. Ga jij jezelf of iemand anders een leuk boek geven met Kerst dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!