Dit is mijn kersthuisje! Kom je binnenkijken?

32

Vorig jaar liet ik voor het allereerst mijn versierde kersthuisje aan jullie zien. De afgelopen weken kreeg ik alweer regelmatig vragen over de kleur van onze boom en hoe mijn huisje eruit ziet. Daarom, op veler verzoek, een nieuwe Christmas Home Tour! In deze blog zie je mijn groene kersthuisje van dit jaar. Ik vind het weer zó spannend wat jullie ervan vinden!

Elk jaar weer wat anders

Zoals ik vorig jaar al vertelde, denken veel mensen dat ik super over the top en uitbundig versier. Dat is (helaas haha) niet zo. Iedere ruimte in mijn huis krijgt een christmas make-over, maar ik hou van ingetogen en rustige decoratie. Het feit dat ons appartement nogal mini is draagt daar ook aan bij. Anders wordt het zó vol!

Vorig jaar kozen we voor traditionele versiering, met veel kerstrood in de hoofdrol (de foto’s van vorig jaar vind je hier). We hadden toen echt behoefte aan een stukje nostalgie. Een close familielid was ernstig ziek, en we merkten dat tradities en nostalgische decoraties toen zoveel comfort brachten. Maar dit jaar wilde ik – zoals altijd eigenlijk – gewoon weer wat anders.

Ik hou ervan om nieuwe kleuren uit te proberen, en nieuwe kleurcombinaties in mijn boom en interieur te brengen. De basis van onze inrichting is heel rustig; veel grijs, wit en beige. Daardoor kan ik lekker variëren met accessoires. Het zal je niet verrassen dat ik echt een trendgevoelig kersttype ben. Wil je trouwens weten wat voor kersttype jij bent, doe dan zeker even deze test! Anyway, voor 2017 gooiden we het over een totaal andere boeg… en gingen we voor veel groen en natuurlijke materialen.

Botanische kerstversiering

We hebben de botanische kersttrend volledig omarmd. In onze boom en de rest van ons kersthuisje vind je veel groene decoraties, aangevuld met hout, natuurlijke deco, wolwitte ballen en hier en daar een splash of copper. Ik wilde eigenlijk voor goud gaan, maar het was me iets te duur om twee volledig nieuwe kleuren aan te schaffen. Ik had geen goud, en koper had ik nog zoveel liggen. Hier en daar zie je trouwens wel een accentje van goud. Het kan dus best samen, die beide metallics.

Ieder jaar sla ik diverse kerstkussentjes in bij de H&M om mijn bank en bed op te sieren. Het is echt mijn favoriete winkel voor kussens. Was ik even blij toen ze ook veel groene items bleken te hebben dit jaar! Het groene kussentje met ‘It’s the most wonderful time of the year’ is echt mijn favo kerstitem in huis.

Onze kerstboom

De kerstboom krijg ik gewoon niet op een fatsoenlijke manier volledig op de foto haha. Ik woon, zoals ik al zei, heel klein. Onze woonkamer + keuken zijn maar iets meer dan 20 vierkante meter samen. En met de cameralenzen voor de spiegelreflexcamera die ik nu heb, kan ik gewoon niet ‘ver genoeg’ weg gaan staan om de boom er op een mooie manier in z’n geheel op te krijgen! Woops :). Een groothoeklens staat dus absoluut op mijn wishlist voor volgend jaar.

Naja, dan krijgen jullie gewoon maar een stukje te zien. Inclusief een deel van de kerstcadeautjes die ik ook in botanische stijl heb ingepakt. Krijg je toch wel een goed beeld van hoe het eruit ziet. Waarschijnlijk maak ik later nog een foto van de hele boom (in de schemering) met mijn andere cameraatje of telefoon. Die zal ik dan op Instagram zetten! Dus als je nieuwsgierig bent, volg me dan zeker daar even…

De kersttafel dekken

Vorige week kwam een bevriend stel eten voor ons jaarlijkse Pre Christmas Dinner. Dan kan ik altijd lekker uitpakken met het dekken en versieren van de kersttafel en natuurlijk meteen ook wat leuke fotootjes maken. Voor het geval je het nog niet wist; de tafel dekken vind ik echt het állerleukste om te doen qua kerstversieren. Nog leuker dan de boom decoreren, als ik eerlijk ben.

Tafeldecoratie

Op tafel ligt een loper van jute en gouden randjes (te koop bij What a Wonderful Christmas). Op de loper ligt allerlei versiering, waaronder kleine miniboompjes gemaakt van Conifeer en boomstammetjes (hier vind je de DIY). Verder: groene kerstballetjes en doorzichtige kerstballen gevuld met takjes kerstgroen.

Uiteraard staan er ook veel kaarsen op tafel! De gouden kaarsenstandaards kocht ik bij Sostrene Grene en de gouden onderzetters met doorzichtige votives zijn van de HEMA. En voor het geval je het je afvraagt: nee, mijn tafel ziet er niet de hele tijd zo uit haha! Alleen als ik een kerstetentje geef…

Nog een paar details van de kersttafel die het vermelden waard zijn: op ieder bord ligt een kerstboomservetje (hier lees je hoe je die vouwt) en een schattig kerstkransje met ‘Enjoy’ erop. De naamkaartjes naast het bord heb ik van twijgjes gemaakt. Ook daar heb ik een DIY voor, die vind je hier. Verder heb ik oude koperkleurige ginflessen van Copperhead gebruikt als vaasjes voor kerstgroen. Leuk detail: deze vaasjes stonden ook met onze bruiloft op tafel!

Een kerstgroene slaapkamer

Natuurlijk krijgt ook onze slaapkamer een christmas make-over. Ik heb een guirlande met kerstlampjes boven het bed gehangen en een donkergroene sprei van H&M op het bed gelegd. Op mijn nachtkastje staat nog een ‘kaal’ mini kerstboompje en mooie kaarsen. Het mandje ligt er nu natuurlijk even voor de foto haha, dat ligt niet de hele tijd op bed.

Zoals je kunt zien ben ik lekker los gegaan met decoratie in de slaapkamer. De grote wandkapstok aan de muur heb ik versierd met een kerstkrans van echt groen. Ook heb ik wat zinnetjes uit ‘Silent Night’ op mijn letterbord gezet en dat eraan gehangen. Nog wat koperkleurige ornamenten en ik vond het wel af. Best gezellig toch?

De blikvanger in onze slaapkamer is toch wel de kroonluchter die boven ons bed hangt. Die heb ik gedecoreerd met diverse soorten echt kerstgroen en een paar kerstballen die ik aan dun zilverkleurig draad heb gehangen. De kroonluchter was echt een probeerseltje eigenlijk, maar ik vind het stiekem superleuk geworden!

kersthuisje guirlande kroonluchterMocht je je afvragen hoe ik dat groen erop heb gekregen; ik ben begonnen met het maken van een guirlande van 1,5 keer de ‘omtrek’ van de kroonluchter. Ik heb ijzerdraad gebruikt als basis en met binddraad daar steeds wat takjes kerstgroen op gebonden. Die guirlande heb ik om de kroonluchter gewikkeld. Vervolgens stak ik er hier en daar nog wat takjes in om de kroonluchter wat ‘voller’ te maken. Ziet er super groen en geinig uit toch?

Het kleinste kamertje

We sluiten af met het kleinste kamertje in huis. Want ook die heb ik een beetje versierd. Het wandrek aan de muur heeft wat takjes groen en koperen kerstversieringen gekregen. Op het ‘randje’ boven de plee staan wat mini-boompjes van Conifeer en erboven hangt een home made kerstkrans met balletjes en lichtjes. Het is echt mega lastig om fatsoenlijke foto’s te maken in zo’n klein hokje! Maar met mijn compactcamera is het toch een beetje gelukt ;-).

Wat vind jij van mijn kersthuisje?

Zooo, dat was mijn kersthuisje. Wat vind jij ervan? Laat je het me hieronder of op Facebook/Instagram weten? O, wat ben ik weer reuze nerveus voor jullie reacties haha. Je eigen huis laten zien, dat is toch wel een beetje – zoals de Britten het zeggen – your head on a chopping board. Super spannend!

Ik heb zo’n donkerbruin kerstrood vermoeden dat jullie mijn huisje vorig jaar mooier vonden, met al dat traditionele rood. Het geheel is nu best wel rustig met al dat groen. Qua stijl is het vrij modern en een tikkie Scandinavisch. Voor mij geeft het precies de juiste serene, rustgevende sfeer waar ik dit jaar behoefte aan had. En uiteindelijk draait het daar om: je huis versieren op zo’n manier dat jij er zelf super happy van wordt. Toch!?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

32 reacties

 1. Eerlijk is braaf, het ziet er bij jou uit alsof het regelrecht uit een blad komt. Hou ik zelf meer van rood? Ja. Is dit adembenemend? Ja. Het een sluit het ander niet uit hoor. 😉

 2. Leoni van der linden op

  Wauw wat mooi. En wat wen leuk idee van zo een kersttafel , daar kan ik wel iets mee 🙂 bedankt voor het kijkje in je kersthuis 🙂

  • Nou, ik vind rood niet automatisch het mooiste. Zelf heb ik zilver en blauw en jullie hebben het echt heel mooi. Heel rustig maar genoeg om van te genieten.
   De kersttafeldecoratoe is echt te gek, supermooi!
   Fijne dagen voor jou en je familie Saskia

 3. Leuk! Ik vind deze kerstaankleding ook heel erg leuk hoor, ook al ben ik zelf van het traditionele. In jouw piepkleine omgeving die inderdaad primair wit, lichtgrijs en licht beige is kun je ook veel experimenteren met verschillende stijlen. Ziet er hartstikke gezellig en rustig uit, gaaf!

 4. Nicole van Casteren op

  Wauw zo mooi . Stiekem jaloers op de gezellige rustige uitstraling. Hier is het ook gezellig maar toch altijd chaotisch hihi. Maar ook dat heeft zn charmes.

 5. Wauw, wauw, wauw! Ik hou zelf absoluut niet van de kleur groen, maar dit staat wel echt super bij jullie! En die kersttafel…echt mega gaaf! Ik ga zeker ook proberen de servetten zo te vouwen als kerstboompjes, super leuk! Je krijgt alles ook zo mooi op de foto, alsof het zo uit een blad komt.
  Heb nog even een vraagje: dat rek op de wc, waar heb je die vandaan? Ik ben al een tijdje op zoek naar zoiets voor de kamers van mijn dochters, voor boven hun bureau’s.
  Alvast hele gezellige, sfeervolle dagen en een heel mooi 2018!
  liefs,
  Mariëlle

 6. yvonne brouwers op

  Je hebt het mooi en ingetogen versierd, ziet er heel gezellig uit! Ikzelf versier heel uitbundig met heel mijn verzameling kerstspullen. Het huis staat dan ook vol, behalve de slaapkamer, daar wil ik rust.
  Als groot kerstliefhebber geniet ik ieder jaar van je blog.
  FIJNE FEESTAGEN!

 7. Een leuke winactie waarbij je als hoofdprijs mee komt helpen met decoreren? Wat heb jij dat toch in je vingers. Ik vind het prachtig en sereen.

 8. Ziet er echt super gezellig uit.
  Hier wonen we ook niet groot.
  En houd het elk jaar ook weer rustig. Hoe drukker het huis is hoe drukker ikzelf ook word in mijn hoofd.

  Dus gezellig maar rustig aangekleed.
  Hier koper met wit.
  En voor heb ik zilver gedaan.
  Zo heeft elk gedeelte zijn eigen kleur

 9. Hoewel ik voor rood ben en hier nu zit naast een echte boom met enkel rood erin, word ik gelukkiger als ik jouw foto’s zie.Normaal is het bij mij een soort beach-relaxsfeer en nu schreeuwt het overal en nergens brrr.Dus ik ga proberen om volgend jaar wat relaxer te doen en toch botanisch.Dacht dat het niet helemaal mijn ding zou zijn maar als ik dit zie word ik helemaal happy.
  Wens jouw en je Man hele fijne en warme dagen toe, geniet ervan: want het aftellen gaat nu nog sneller.

  Liefs Arja, heb er weer van genoten dit jaar.

 10. Het ziet er wederom erg mooi uit. Ik ben dol op botanisch en groen, dus dit heeft meer mijn voorkeur!
  Ik ben wel nieuwsgierig of je alles bewaard na de kerst. Zelf heb ik boven 7 dozen staan, hoe doe jij dit?

 11. Weer net zo mooi als vorig jaar!
  Zo leuk dat we mee mogen kijken,
  Niks is zo leuk dan kijken hoe iemand zijn huis in zijn smaak versierd voor kerst!

 12. Ziet er heel mooi en evenwichtig uit. Prachtige foto’s ook. Mag ik vragen waar je de zachtgroene kaarsen vandaan hebt? Ben namelijk al een tijdje op zoek

 13. Ik vind het echt supermooi hoor! Vond het vorig jaar ook mooi bij je maar dit nog meer zelfs <3 Ik heb dit jaar alles ook heeeel rustig gehouden met witte en glazen ballen. Heb ook best een kleine woonkamer en vind het al snel te druk.

 14. Carola Sekeris op

  Prachtig Saskia. Ik vind de botanische trend ook heel mooi en ik vind het prachtig wat je hebt gecreëerd in je huis. De kerstboom is ook heel mooi….dat groen met koper.

 15. Nou ik vind het prachtig! Ik ben dit jaar ook gezwicht voor deze mooie, rustige trend. Ik heb witte, zilveren en eucalyptus ballen gebruikt en gecombineerd met dezelfde kleuren dennenappels en diverse soorten takken in de boom gestoken.
  I love it❤

 16. Bedankt voor een kijkje in jouw huisje! Wij hebben ook altijd een gebrek aan ruimte, maar op de één of andere manier lukt het toch altijd om er iets moois van te maken. De botanische trend laat ik aan mij voorbijgaan, omdat ik het nooit zo mooi kan maken als in de winkels en -zie ik nu- bij jou. Bij mij zou het een wilde jungle worden, bij jou is het hip en trendy en zelfs rustgevend. Echt heel mooi!

 17. Jannie Hogeboom op

  Nou ik vind dit jaar je kersthuis heel erg mooi. Helemaal geweldig hoe het kerst thema doorgevoerd is tot in het kleinste kamertje.

 18. Vind het prachtig dat rustige. Heb ik dit jaar toevallig ook, groen en wit, bevalt me zeer.
  Fijne dagen en eh, dat met dat kaarsvet op de takken werd een disaster.

 19. Saskia

  Je laat hiermee zien dat als je zelfs niet heel groot behuisd ben ,dat je toch heel goed de kerstsfeer kan laten zien.
  Verder vind ik de manier waarop jij het gedaan hebt super.
  Een geweldige rustige uitstraling,en alles toch wel strak.
  Zeker dat vol douwen vind ik er ook niet mooier op worden.
  De kleuren vind ik super ,jullie hebben een prachtig kersthuis.

  Groeten John

 20. Hallo Saskia,
  Ik heb weer genoten van al je berichtjes
  . Ik wens jullie ook hele fijne kerstdagen en ’n mooi en gezond 2018.
  Tot volgend jaar. Tiny

 21. Toch nog een prangende vraag

  Waar laat jij al die spullen?!?? Alleen al de bergruimte weerhoudt me ervan om steeds een nieuwe look te kiezen. Is het een kwestie van hergebruiken, of heb jij dozen vol met verschillende stijlen?

  Spookte al een paar dagen door mijn hoofd, dus dacht: kvraag het even

 22. Hi,

  Ik ben een van je grootste fans, ik ben ook stapelgek op kerst. Heb dit jaar heel eerste paasdag besteed om een kerststal te pimpen haha kan je nagaan hoe dat eruit heeft gezien.

  Blijf alsjeblief vooral leuke dingen posten

  xxx