Wat betekent Kerst voor Yolanthe, Carlo Boszhard & andere BN’ers?

0

Eind september was ik in Amsterdam voor de perspresentatie van The Christmas Show van RTL, die dit weekend plaatsvindt. De cast werd gepresenteerd en er werd wat verteld over het ontstaan van de show. Daarna was er tijd om de verschillende BN’ers te interviewen. En dat deed ik! Ik vroeg Yolanthe, Danny de Munk, Glennis Grace, Carlo Boszhard, Martijn Fischer en Buddy Vedder wat Kerst voor hen betekent. Echt leuk om te horen hoe verschillend iedereen is. Hun antwoorden lees je hieronder!

Samenzijn, liefde, gezelligheid en… het jaar evolueren!

Als ik de cast vraag wat Kerst voor ze betekent, zijn de antwoorden opvallend verschillend. Voor Yolanthe – in de show de personal assistent van popster Justin – is Kerst vooral warmte, liefde en gezelligheid. “Met de mensen zijn waar ik het meest van hou, dat is waar Kerst voor mij voor staat,” vertelt ze. Ook Carlo Boszhard is gek op de gezelligheid: “Kerst is samenzijn, plezier hebben met je familie en vrienden. Maar ook alle cliche’s uit de kast trekken, met Kerst mag dat! Samen naar Scrooge kijken, prachtige kerstmuziek luisteren. Ik hou ervan!”

Buddy Vedder, die in The Christmas Show de verwende popster Justin Scrooge speelt, kijkt er op een andere manier naar. “Kerst betekent voor mij vooral een moment om het jaar te evolueren,” vertelt de jonge sterspeler. “Evolueren wat ik gedaan heb het afgelopen jaar, en of ik blij ben met wat ik heb gedaan en meegemaakt.” Maar het is voor Buddy ook een moment om met vrienden en familie te zijn en het gezellig te hebben. “Ik speel heel graag spelletjes met Kerst. Welk spel? Dat maakt me niet uit. Monopoly, Risk, Hotel, ik vind het allemaal leuk!”

Kerstliefhebbers

Danny de Munk vindt zichzelf een echte kerstliefhebber. “Kerst is voor mij de saamhorigheid, de haard aan, de kaarsjes aan. Het mag van mij heel erg koud zijn met Kerst”, vertelt de Amsterdammer. “Ik ben een echte bourgondiër, dus ik mag natuurlijk ook graag lekker eten en drinken tijdens de feestdagen!”

Ook Martijn Fischer (die de geest van van Nu speelt in de show) houdt van de Kerst. “Ik ben dol op de gezelligheid tijdens die mooie tijd van het jaar. En dat alles een beetje verstilt, dat vind ik ook speciaal. Het is zo stil op straat met Kerst. Waar ik in het bijzonder gek op ben, zijn die mooie ouderwetse kerstliedjes van Bing Crosby enzo. Prachtig!”

Een kerstgevoel van kou en sneeuw

Glennis Grace hoeft niet lang na te denken als ik haar vraag waar ze een kerstgevoel van krijgt: “Als ik door Amsterdam loop en al die lichtjes zie buiten, dat is voor mij Kerst. En moet het goed koud zijn, het liefst met sneeuw.” Buddy Vedder is het daar helemaal mee eens. “Zodra het gaat sneeuwen denk ik ‘Joehoe, Kerst komt eraan!'”

Sneeuw blijkt voor veel castleden een nostalgische factor. Ook Carlo krijgt er een kerstgevoel van, maar dan wel van het nepspul. “Ja echt,” lacht hij. “Vroeger hadden we dat thuis altijd. Die geur van de nepsneeuw, dat is doet het hem echt voor mij.” Ook Danny de Munk ziet een grote rol voor geur: “Als je de haard ruikt en die kaarsjes met speciale kerstgeuren, heerlijk. Ik vind geur zo belangrijk!”

Kerstmuziek & samen delen

Martijn Fischer krijgt de kerstkriebels juist van muziek. “In de weken voorafgaand aan de Kerst hoor je al die kersthits al op de radio,” vertelt hij enthousiast. “Die bijzondere muziek met Kerstmis, dat heeft echt een enorme positieve invloed op mij.” Voor Yolanthe draait Kerst vooral om delen. “En dan specifiek eten delen,” licht ze toe. “Met elkaar aan tafel, iedereen neemt wat mee. Mensen lachen, mensen zijn blij om samen te komen. Samen het leven vieren! Daar krijg ik een kerstgevoel van.”

Tot slot dragen ook tradities bij aan het kerstgevoel. Zo heeft Buddy een leuke persoonlijke kersttraditie samen met zijn moeder: “Ieder jaar versier ik samen met mijn moeder de kerstboom. En al sinds ik klein ben kopen we ieder jaar een kerstbal, zij eentje en ik eentje. En nu hebben we dus een kerstboom vol herinneringen.”

The Christmas Show vertelt een moderne uitvoering van het traditionele kerstverhaal ‘A Christmas Carol’. De show vindt plaats in de Ziggo Dome op 23 en 24 december. Er zijn nog een aantal kaarten te koop! 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!