Dit zijn de winnende kerstbomen van 2017!

5

Ze zijn weer voorbij, die mooie dagen. Kerstmis 2017 ligt alweer achter ons. Maar niet getreurd: nog iets meer dan 360 dagen en dan is het alweer zover! Het nieuwe aftellen kan weer beginnen. Heb jij meegedaan met de Kerstboomverkiezing? Lees dan gauw verder. Want in dit blogje vertellen we je welke 20 kerstbomen genomineerd waren en wie er gewonnen hebben!

Meer dan 350 (!) ingezonden kerstbomen

Dit jaar zijn er meer dan 350 bomen ingezonden via de website en via Facebook. Er zijn twee prijzenpakketten te winnen, eentje voor de mooiste echte boom en eentje voor de mooiste kunstkerstboom. Opvallend was dat het overgrote deel van de deelnemende bomen dit jaar kunstkerstbomen waren. Dat was eerdere jaren wel anders… Zouden we massaal overstappen op de kunstige exemplaren? Of zijn de eigenaars van echte bomen gewoon niet zo trots op hun boompjes?

Afijn, ruim 350 ingezonden foto’s van kerstbomen dus! Aan het Christmaholic-team de schone taak om uit al die ingezonden plaatjes onze favorieten te selecteren. Het jureren begon met het bekijken van al die honderden foto’s, het lezen van de berichtjes en het maken van een voorselectie. Nadat er 20 bomen werden genomineerd (10 kunstbomen en 10 echte kunstkerstbomen) ging de zevenkoppige jury aan de slag met het geven van punten. En dan volgt nu… het juryoordeel!

Dit zijn de 10 genomineerde échte kerstbomen

Hieronder zie je de 10 genomineerde échte kerstbomen, in willekeurige volgorde. Als je met je muis op de foto gaat hangen zie je de naam van de persoon die de prachtige kerstboom versierd heeft.

En dit is de winnaar…

And the winner is… de kerstboom van Karin Groot Kormelink!! Deze kerstboom kreeg van de jury de meeste punten. Eén jurylid zei: “De boom is mooi van vorm. De afwisselende ballen, vlokken en andere dingetjes die in de boom hangen maken hem mooi gevuld, maar niet te druk. De cadeaus passen er ook ontzettend goed onder wat het tot een prachtig geheel maakt.”

En een ander jurylid zei: “Karin heeft zin gehad in kerst, dat is overduidelijk te zien aan de foto’s! Ik hoop dat de cadeaus in de smaak gevallen zijn.” Weer een andere beoordelaar vond Karin’s boom mooi vol. “En de ster bovenop maakt het helemaal af. De verschillende ornamenten complementeren elkaar. De boom straalt een zekere rust uit.” Gefeliciteerd Karin, jij hebt een prachtig prijzenpakket gewonnen!

Dit zijn de genomineerde kunstkerstbomen

Dan over naar de kunstkerstbomen, die ieder jaar populairder lijken te worden. Zoals je kunt zien aan de genomineerde bomen hieronder, zijn er kunstbomen in allerlei soorten, maten en stijlen genomineerd. Zelfs een witte en een heuse neon-kerstboom!

En dit is de winnende kunstkerstboom!

Maar het belangrijkste is natuurlijk… de winnaar! Natuurlijk waren de juryleden het niet met elkaar eens, de nummer twee had niet veel punten minder, maar de meeste stemmen gelden! En de winnende kunstkerstboom van 2017 is geworden: de super kleurrijke boom van Antoinette Sip.

De jury zei over Antoinette’s boom onder andere: “Naast het feit dat dit een kunst kerstboom is, is het ook echt een super kunstige kerstboom! Echt fantastische hoe de kerstboom zo vol gehangen is met mooie ornamenten zonder lege plekken. De gekleurde lampjes er tussen maken het helemaal af.”

Een ander jurylid zei: “Eigenlijk is deze boom veel te druk, maar als geheel ziet het er zo mooi uit! Afwisseling van ballen, figuurtjes, lampjes en tinsel. De toffe piek maakt het af.” Ook een derde jurylid viel de bijzondere piek op: Mooie volle boom, de kleuren komen goed tot zijn recht. De woorden in de boom zorgen ervoor dat de boom nog speelser is. En die piek, die is hilarisch!” Gefeliciteerd Antoinette, ook jij wint het prijzenpakket!

Wat zit er in dat prijzenpakket?

Wat winnen de twee prijswinnaars met hun prachtige kerstbomen? Ze krijgen allebei een geweldig pakket waarmee ze het kerstgevoel hopelijk nog wat langer kunnen vasthouden in het nieuwe jaar. In dat pakket zitten o.a. vier kaartjes voor de Efteling. Maar ook: het Laura’s Bakery Bakboek en feestelijke theetjes van het Britse theemerk Adagio teas. Verder zitten er nog een paar kleinigheidjes van mij in. Geniet ervan dames!

Volgend jaar weer (meer) kans!

Heb je niet gewonnen? Dan vond ik het nog steeds onwijs leuk dat je hebt meegedaan en ik hoop dat je dat volgend jaar gewoon weer doet! Mocht je de bomen hierboven zien en denken ‘ja maar die van mij is echt veeeeel mooier, alleen het kwam gewoon niet goed over op de foto’. Dan kan ik me dat goed voorstellen.

Er zaten heel wat onscherpe en onduidelijke foto’s bij de inzendingen. Het is voor ons helaas haast onmogelijk om deze foto’s te beoordelen, omdat we de kerstbomen simpelweg niet goed kunnen zien. Wil je volgend jaar meer kans maken? Maak dan een goede, duidelijke en scherpe foto van je boom! Dit blogje met fototips helpt je vast en zeker op weg.

Ik wens jullie allemaal een fantastische jaarwisseling en zie jullie heeeel graag weer terug in het nieuwe jaar. Tot in 2018!! 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. Monica van Elst op

    Gefeliciteerd aan de winnaars! Ik vind het al een eer dat ik bij de genomineerden zat bij de echte kerstbomen, bedankt en het was weer super om alle items te lezen en te genieten van deze mooie site!

  2. Will Langenberg op

    Alle winnaars gefeliciteerd met de prijs en ik wens iedereen die dit leest een gelukkig en vooral gezond 2018.