ChristmasWorld 2018: een overdosis kerstinspiratie

12

Het laatste weekend van januari staat voor mij altijd in het teken van een reisje naar Frankfurt. Ieder jaar vindt daar namelijk een gigantisch grote internationale tradefair plaats met alleen maar kerstspulletjes: ChristmasWorld 2018. Hierboven vind je de video-impressie van ons bezoekje en hieronder lees je nog wat meer over de beurs en wat er allemaal te zien en te doen is!

Christmasworld 2018

Christmasworld is een internationale handelsbeurs waar je alles kunt vinden rondom het thema Kerst. Kerstlampjes, grote kerstverlichtingprojecten, decoratie, bomen, papieren sterren, kaarsen, bewegende diertjes, kerstmannen… je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden.

Christmasworld is dan ook ieder jaar de plek voor winkeliers, tuincentra-eigenaren en inkopers uit heel de wereld om inspiratie opdoen voor hun eigen winkels en natuurlijk alvast inkopen te doen. Voor Kerst 2018 ja, lekker op tijd! Ik ben dit jaar, samen met Arvid, Christina en mijn man Robert, die kant op gegaan om inspiratie op te doen voor mijn blog. En om wat te netwerken natuurlijk (voor leuke nieuwe winacties enzo).

christmasworld 2018Op tijd kerstinkopen doen

De spulletjes worden veelal op bestelling gemaakt in landen als China, India en Polen en dan rond augustus/september bezorgd in de winkels. Het opbouwen van die gigantische kerstshows in de tuincentra neemt natuurlijk een flinke tijd in beslag. De meeste tuincentra zijn er vier tot zes weken zoet mee. Vandaar dat ze ook al zo vroeg inkopen moeten doen, anders zijn ze nooit op tijd klaar om ons Christmaholics in oktober of november te verwelkomen…

Christmasworld is opgebouwd uit diverse beurshallen, met ook nog eens verschillende verdiepingen. En al die hallen staan proppievol stands die kerstproducten verkopen. Er staan wat kleinere stands, van opstartende bedrijfjes.

Maar ook enorme presentaties van tientallen vierkante meters groot. Vooral in de hal met kerstverlichting zijn de stands mega. Dat moet ook wel, want sommige items die ze verkopen zijn ook ‘huge’. Zoals de gigantische Bokito op de foto hieronder. Kijk eens hoe klein de mensen zijn eronder. Dat ding was vijftien meter hoog ofzo!

Zoveel te zien, je kunt het je niet voorstellen

De eerste keer dat je Christmasworld bezoekt krijg je echt een sensory overload: je zintuigen raken overprikkeld. Er is zóveel Kerst, ongelofelijk. Ik had Marieke & Geert van What a Wonderful Christmas al even gewaarschuwd hiervoor – zij waren er dit jaar voor het eerst – en ‘they couldn’t agree more’. Na een paar uur op de beurs ben je gewoon helemaal op van alle indrukken. Fantastische indrukken, dat wel.

https://www.instagram.com/p/Bedu_RCgvCU/?taken-by=christmaholic

Op en neer naar Frankfurt

Tot nu toe zijn wij altijd op en neer gereden op één dag naar Frankfurt (vanaf Eindhoven is dat ongeveer 3,5 uur heen en 3,5 uur terug). Dat betekent dat we maar een uurtje of 5 a 6 op de beurs zijn. In die tijd kun je láng niet alles zien. Gelukkig heeft Christmasworld een handige app, zodat ik vooraf kan bepalen welke stands ik wil bezoeken. Ideaal!

Kaemingk

Steevast op mijn lijstje staat de práchtige stand van mijn favoriete kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Veel Nederlandse tuincentra en winkeliers doen bij deze leverancier hun inkopen, dus hun collectie is echt bepalend voor de kersttrends van 2018. In maart ga ik met Arvid ook nog naar hun showroom in Aalten, daar maken we de filmpjes & foto’s voor alle blogjes over de kersttrends die vanaf september hier op Christmaholic verschijnen. Heb er nu al zin in!

christmasworld 2018arvid en christina christmasworld 2018 Vondels

Ook zijn we bij het Amsterdamse merk Vondels geweest. Zij maken de prachtigste en meest bijzondere decoraties, allemaal losse ornamenten voor in je boom. Denk aan hagedissen, exotische vogeltjes, aardbeien, jelly fish, maar ook racewagens en de te gekke typemachine op de foto hieronder. Die ga ik sowieso kopen!

De collectie van dit exclusieve merk ligt in de kerstperiode o.a. bij de Bijenkorf. Maar Vondels heeft ook een handige webshop, waar je het hele jaar door bijzondere decoraties kunt bestellen. Mocht je nog wat meer willen weten over dit merk, in de video hierboven zie je nog veel meer ornamenten.

Konstsmide

Voor het eerst dit jaar brachten we een bezoekje aan een leverancier van kerstverlichting; Konstsmide uit Zweden. We kregen een rondleiding over de stand, zagen diverse prachtige soorten verlichting en leerden heel wat over de trends en ontwikkelingen op het gebied van kerstverlichting. In de video hierboven zie je een paar van de kerstlampjes van dit merk in actie. Dat komt toch wat beter over dan op foto’s, vind ik.

Goodwill

De stand van Goodwill is zó overweldigend. Dit Belgische bedrijf heeft een hele unieke stijl. Het is heel klassiek en ook super romantisch. Ieder jaar gaan we hier wel even een kijkje nemen. Bijna de hele collectie van het merk kun je op de beurs bewonderen. Er zitten zowel hele mooie als absurde spulletjes (zoals vissen met mega grote lippen) tussen. Je komt echt ogen tekort hier!

Kurt S. Adler

Kurt S. Adler is ook ieder jaar weer een must visit. Deze prachtige versieringen zijn onwijs kostbaar, maar echt heel mooi gemaakt. Er zijn diverse thema’s, maar vooral de Coca-Cola collectie en de ‘eetbare’ decoraties zijn mijn persoonlijke favorieten.

Verboden te fotograferen & filmen

In deze blog vind je best wel wat fotootjes van de kerstspulletjes op de beurs. Maar ook een hoop selfies en foto’s van onszelf. Waarom? Het was nog best een uitdaging om te filmen en fotograferen, want op veel plekken mag dat helemaal niet!

De bedrijven zijn namelijk heel erg bang dat de concurrentie (uit China vooral) hun collecties tot in detail gaat namaken. Vandaar dat ze er zo streng op zijn en vandaar dat je geen detailfoto’s mag maken bij de meeste stands. Er kwam zelfs een boze Indiër achter me aan rennen toen ik ergens een foto van had gemaakt… HELP!

Wat vond je van dit verslag?

Toch hebben we denk ik de sfeer best wel goed weten te vangen in dit verslag en de video van ons bezoekje aan de kerstbeurs in Frankfurt. Het is voor het eerst dat ik hier een verslagje van schrijf, normaal gesproken maak ik alleen een filmpje.

En plaats ik helemaal geen blogs van januari t/m juli, met uitzondering van de sneak preview van de kersttrends voor 2018 dan. Ik hoop daarom heel erg dat je het leuk vond om te lezen en bekijken. Laat je hieronder even een reactie achter om me dat te laten weten? Dan weet ik of ik het volgend jaar weer moet doen!

En ehh… mocht je nou denken: hier wil ik volgend jaar ook naartoe… Dat kan wel, maar alleen als je een bedrijf hebt. De beurs is namelijk niet toegankelijk voor particulieren (en je kunt er als particulier ook niets kopen). Maar mocht je een KvK-inschrijving hebben of iemand kennen met een eigen bedrijf; de tickets voor Christmasworld 2019 zijn nu al te koop voor €25 per stuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. José Meesters op

  Super, weer heel veel leuke dingen gezien. Weet je wat me opviel…..de kerstboomverlichting in de vorm van kaarsjes waar geen snoertje aan zit. Ideaal lijkt mij

 2. Wat veel te zien . Hier wordt je hebberig van. Wat een leuke site is dit op fb. gevonden. Waar ik altijd op zoek naar ben wat je in de top van de boom moet doen. Kan er altijd weinig over vinden.

 3. Super leuk had niet verwacht nu al weer iets over kerst te zien. Dus heb lekker zitten genieten.
  En ja krijg er al weer zin in

 4. Beste Saskia

  Ik vond het verslag van de kerstbeurs in Frankfurt hartstikke leuk om te zien
  heb je heel goed gedaan ,volgend jaar weer toch.
  Het ergste van alles is dat ik er ieder jaar kaarten voor krijg van een leverancier waar ik ooit kerst buitenverlichting had besteld.
  Ik ben er nooit heen gegaan.
  Ik geloof dat ik in 2019 er echt naartoe moet ,helemaal te gek om te zien.

 5. Mooi verslag van de kerstbeurs in franfurt, kan er helaas zelf niet binnen. Maar ik geniet van alles wat je laat zien, en kijk uit naar de eerste blog’s in september.
  Groetjes Tiny