Dagboek van een Christmaholic: ‘Wat doe je de rest van het jaar eigenlijk?’

10

“Wat doet een Christmaholic de rest van het jaar eigenlijk?” Die vraag krijg ik echt zó vaak! Meestal gevolgd door het advies om ‘ook een blog over Pasen te beginnen’ haha. Stiekem… heb ik die blog al. In dit nieuwe hoofdstuk van mijn Dagboek van een Christmaholic vertel ik je graag wat een kerstfanaat als ik eigenlijk allemaal uitvreet als het niet bijna Kerstmis is…

Continu met kerst bezig zijn

Van oktober t/m december ben ik fulltime bezig met Christmaholic. Niets anders dan Kerst, Kerst, Kerst. Christmaholic is dan ook echt mijn baan. En in januari moet ik steevast afkicken. Dit jaar viel ik echt in een zwart kerstloos gat. Ik miste het allemaal zo en wist niet zo goed hoe ik mezelf bij elkaar moest rapen om weer mijn ‘normale werk’ – zoals ik het altijd noem – te gaan doen. De aanloop naar Kerst is mijn lievelingstijd. En Christmaholic is mijn lievelingsbezigheid. Dus het was echt even een paar weken pittig om weer om te schakelen.

Het is altijd een beetje Kerst

Wat me helpt, is om iedere week even met Kerst bezig te zijn. Zo bezochten we eind januari ChristmasWorld 2018 in Frankfurt. En eind deze maand gaan we de kersttrendvideo’s alweer opnemen in een te gekke kerstshowroom. Daar heb ik echt super veel zin in! Na Pasen volgt dan een sneak preview van de kersttrends hier op de blog. Voor wie – net als ik – niet kan wachten, haha.

In principe ben ik iedere vrijdag bezig met het voorbereiden van het nieuwe Christmaholic-seizoen. Ik heb al allerlei toffe nieuwe dingen bedacht, zo wil ik een soort persoonlijk versieradvies gaan geven aan de hand van de kersttrends en een korte quiz. Hoe dat er allemaal uit gaat zien, weet ik nog niet precies. In de zomer krijgen al mijn nieuwe ideeën meestal pas echt vorm! En dan heb ik Arvid hard nodig om het technisch allemaal voor elkaar te krijgen, haha.

Workshops zakelijk Bloggen

De vrijdag is dus mijn vaste Christmaholic-dag, maar wat doe ik dan de andere vier werkdagen van de week? Nou… ik ben tekstschrijver en blogcoach voor bedrijven! Ik geef o.a. workshops zakelijk bloggen aan ondernemers en bij organisaties op locatie. Dat doe ik via mijn bedrijf Writeaholic.

Tijdens die workshops leer ik mensen bijvoorbeeld hoe ze een online autoriteit kunnen worden binnen hun vakgebied, hoe ze goede blogs kunnen schrijven die scoren in Google en hoe ze sterke titels kunnen verzinnen. Half april organiseer ik bijvoorbeeld een workshop Bloggen voor je Bedrijf in Eindhoven waar iedere zzp’er, freelancer en ondernemer aan mee kan doen. Heb jij een eigen bedrijf? Dan is het misschien wel interessant voor je. Hier lees je meer over de workshop Zakelijk Bloggen voor ondernemers.

Daarnaast ga ik regelmatig bij bedrijven langs om medewerkers te trainen hoe ze hun zakelijke kennis kunnen delen in blogartikelen. In februari was ik bijvoorbeeld bij de Rabobank voor zo’n workshopsessie. Dat vind ik echt súper leuk om te doen!

Bloggen over Pasen en andere feestelijke gelegenheden

We hadden het net al kort even over Pasen. Ook al zo’n leuk feest! Zoals sommigen van jullie al weten, heb ik nog een andere blog en die heet… So Celebrate! Het is een blog over feestjes organiseren, feestdecoratie en feestkoken. Zodat ik ook de rest van het jaar – als het geen Kerst is – inspiratie kan delen om van het leven één groot feestje te maken.

Twee jaar lang heb ik niet zoveel met deze blog gedaan, maar laatst begon het toch weer te kriebelen. Dus ik ben weer gaan bloggen. Binnenkort verschijnen er op So Celebrate allerlei blogjes met decoratie-ideetjes voor Pasen en het voorjaar, zoals deze etagère met blauwe druifjes. Vind je dit interessant? Volg So Celebrate dan op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven.

Werken in mijn kantoortje op Strijp-S in Eindhoven

In de Christmaholic-tijd werk ik veel vanuit huis, omdat ik daar lekker los kan met fotograferen en stylen. Maar de rest van het jaar ben ik vooral te vinden in mijn gezellige kantoortje op Strijp-S in Eindhoven. Strijp-S is een oud fabrieksterrein van Philips, dat de laatste jaren helemaal is opgeknapt. Het bruist nu van de activiteit…

Er zitten veel creatievelingen op Strijp-S en het is echt zo’n gave plek om te werken. Op de verdieping in het gebouw waar mijn kantoor gevestigd is, zitten allemaal (startende) ondernemers en kleine bedrijfjes. Super leuk voor het sociale contact. En heel fijn, omdat je elkaar kunt helpen en inspireren. Hierboven en hieronder vind je een paar foto’s van mijn office.

Een ebook schrijven

Naast het geven van workshops over bloggen, ben ik tekstschrijver en ghostwriter voor bedrijven. Ik schrijf bijvoorbeeld blogartikelen, whitepapers en ebooks in opdracht van andere bedrijven. Heel tof om te doen is dat.

Het leek me leuk om ook eens zo’n publicatie voor mezelf te schrijven. Op dit moment ben ik daarom bezig met een gratis ebook over zakelijk bloggen. Daarin komen 25 praktische tips om zelf aan de slag te gaan met het delen van jouw kennis. Voor het einde van de maand, is-ie af! Mocht je het ebook willen ontvangen in je mailbox als-ie klaar is, schrijf je dan even in via deze link. Vind ik echt superleuk.

Meer dagboekblogs op Christmaholic?

Het was één van mijn goede voornemens om ook buiten de Kerstperiode af en toe bloggen op Christmaholic. Daarom schreef ik vorige maand ook het verslag over mijn bezoek aan Christmas World. En om diezelfde reden heb ik dit dagboekblogje geschreven!

Vind je het leuk als ik vaker van dit soort verhalen van achter-de-schermen deel gedurende het niet-kerst seizoen? Laat het me dan even weten in een reactie hieronder. En mocht je nog vragen voor me hebben, stel ze gerust. Dat geeft mij weer inspiratie voor de volgende blog! Oh en ik hoor ook heel erg graag hoe jullie de rest van het jaar met jullie liefde voor Kerst omgaan. Ben jij er ook iedere week wel mee bezig?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Leuk om weer iets van je te lezen, vooral blijven doen, dan zitten we niet zo alleen in het 9maanden durende zwarte kerstgat
  Ik ben altijd met kerst bezig, er liggen kerst tijdschriften om in weg te dromen en ons interieur is altijd erg warm en bijna kerstig te noemen

  • Wat lief van je om te zeggen Wen! En wat een goede tip ook, een warm interieur geeft je altijd een kerstgevoel. Dat brengt me op een idee voor een blogje… eentje met allemaal tips om het hele jaar door een kerstgevoel te krijgen. Zou dat wat zijn?

 2. José Kalsbeek op

  Ik ben gewoon altijd uit aan ’t kijken naar kerstkado’s. Ik begin al ruimschoots op tijd, op lentefairs als de Lentiade. Of stomme kleine frutsels van AliExpress, haha. Opvulling, en echte kado’s door elkaar dus. En de kerstkaartenlijst wordt geregeld bijgewerkt. M’n man struikelt nog over de kerstkaartendoos als hij de logeerkamer binnenloopt… Die voor 2018 liggen er al in klaar om geschreven te worden. In de agenda heb ik de daar-moet-ik-echt-heen fairs al ingevuld. (Royal Christmas Fair in Den Haag, Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar. Anderen zijn nog misschientjes). Het aantal fairs wordt noodgedwongen wat minder, maar die waar we dan wel heen gaan zijn echt top.

  • Heerlijk die voorpret!! En superslim trouwens dat je het hele jaar al bezig bent met de cadeautjes. Dan ben je ook niet in een keer een hoop geld kwijt in december, maar spreid je de kosten een beetje.

 3. Wat gezellig om weer wat van je te horen (lezen) net als Wen vind ik het belangrijk om mijn huis in een bepaalde sfeer te houden. Ben dus ook het hele jaar bezig met kerst. En ben al weer met nieuwe ideeën bezig. Fijn om te weten dat ik hier niet alleen in sta. Dacht vroeger namelijk dat ik wel een beetje extreem was. Hou je site ook het hele jaar in de gaten om te kijken naar kerst nieuwtjes. Fijn dat je ons van alles op de hoogte houdt ga zo door. Groetjes stefanie

 4. Ik ben blij dat ik hier terecht kan om toch bezig te kunnen blijven met de kerstsfeer. Zo kan ik het hele jaar door naar kerstmuziek luisteren of kerstkoekjes maken. Daar word ik zo vrolijk van. Waar vind ik nu kerst tijdschriften? En waar is er een lijst met evenementen voor kerstdecoratie en dergelijke (ik woon in België)? Als er iemand nog tips heeft om in kerstsfeer te blijven hoor ik deze graag. Groetjes, Debbie

 5. Vanavond dacht ik: ik kijk eens op jouw site. Altijd leuk ook om te weten dat ik niet de enige ben die zo fanatiek bezig kan zijn met Kerst. Ik heb zelf ook altijd wel enige kerstsfeer in huis. Wat ik heel leuk en praktisch vind: vroeger gingen de kerstspullen naar de berging tot het jaar daarop. Eigenlijk vond ik dat wel jammer. Nu heb ik een vrij grote overloop boven en daar heb ik alle kerstspullen uitgestald. Mooie kerstlantaarns met sneeuw en kerstballen. Alle kerstballen bij elkaar in een mooi net (ik ben heel trots op mijn vintage kerstballenverzameling), mooie kerstkandelaars enz.
  Daarbij is het super gemakkelijk want ik hoef niet meer te zoeken in de berging naar de kerstspullen. Alleen naar beneden te brengen… Ik ben ook steeds op zoek naar leuke ideetjes voor de Kerst, zeker om zelf te maken.
  Leuk om te weten dat jij er ook wekelijks mee bezig bent!
  Ga zo door met je site; echt geweldig om iedere keer weer te lezen! groet Yvonne

 6. Quirina den heijer op

  Wat leuk om achter een kerstacholic te komen!
  Ik houdt erook van de leukste truien en etentjes!
  Kaarsen en het grappige is ik woon in assen.
  Ik hoop dat ze de Kerstsuite dit jaar weer doen.
  Dan wil ik er wel een nachtje logeren met mijn man dan zijn we 5en half jaar getrouwd.
  Ik spaar ook heel het jaar al kerstkadootjes op.
  Ik ben zelf een kattenholic, dus Hello Kitty kerst en alle grappige katten kerst dingen komen hier ook te voorschijn.
  Eigenlijk vind ik alle leuke feestdagen geweldig maar de kerst het meest!