Christmas in July: hoe overleef je de hete zomer? [Dagboek van een Christmaholic]

8

Hijgen, puffen, zweten… Terwijl velen genieten van de hoge temperaturen en de vele zonuren, snakt deze Christmaholic naar wat koelte, een zuchtje wind en een wolkje aan de lucht. Herkenbaar? Maar hoewel het buiten al weken hartje zomer is, borrelen in mijn hoofd gelukkig alweer heel wat kerstideetjes. Het is volop Christmas in July! In dit hoofdstuk van mijn Dagboek van een Christmaholic lees je hoe ik de hete zomer door probeer te komen & waar ik tijdens deze warme maanden mee bezig ben op kerstgebied.

Helemaal klaar met die hete zomer

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben al wel weer klaar met de hete zomer. Ik voel me met regelmaat een smeltende sneeuwpop. Ik weet dat het in het Noorden en Westen een stuk beter toeven is dan hier in het warme Zuiden. Zoals iedere zomer vraag ik me weer af waarom ik toch in het heetste deel van het land moet wonen!?! Maar ja, ik ben een verstokte Brabantse. Je krijgt mij hier denk ik nooit meer weg.

Ik troost mezelf maar met de gedachte dat er na een hete zomer vaak een koude, sneeuwrijke winter volgt. En wat kijk ik uit naar de herfst zeg! Naar het verkleuren van de bladeren, warme thee op de bank onder een dekentje en gezellige kaarsjes op tafel. Kaarsjes durf ik nu echt niet aan te steken, want het is in ons appartement al zo warm (gemiddeld 26 graden, maar soms zelfs 28). Heb jij daar ook zo’n last van?

Gelukkig heb ik een lekkere airco op mijn kantoor en kan ik daar al heerlijk bezig zijn met de voorbereidingen voor het nieuwe Christmaholic-seizoen. Kerstmuziekjes uitzoeken, trendvideo’s monteren, blogjes schrijven, foto’s uitzoeken en bewerken en binnenkort ga ik ook alvast wat DIY’s in elkaar knutselen. Christmas in July, I love it! En het helpt me de zomer overleven.

Ik zit er aan te denken om in augustus een Christmaholic-week in te lassen: niets anders doen dan kerst-kerst-kerst. Alleen dan moeten mijn opdrachtgevers voor Writeaholic (mijn eigen bedrijf, waar ik de rest van het jaar mee bezig ben) een weekje wachten, en dat is niet zo handig. Toch denk ik dat ik het ga doen. Want ik kan me er nu al op verheugen! En je verheugen op kerstgerelateerde zaken, is één van de beste manieren om de lange, hete zomer een beetje door te komen. Toch?

Een kerstgevoel krijgen van alledaagse dingen

Ik heb trouwens nog een tip voor medekerstfanaten en zomerhaters zoals ik; ga op zoek naar dat heerlijke nostalgische kerstgevoel in alledaagse dingen. Ja, dat kan ook in de zomer! Door een kerstfilm op te zetten, kerstliedjes te luisteren of kerstthee te drinken (eventueel koud met wat honing). Of gewoon door te genieten als je een aircogekoelde ruimte in komt en je zo’n heerlijke rilling over je rug voelt lopen. “YES, IK HEB HET KOUD!”, denk ik dan, kijkend naar het kippenvel op mijn blote armen. Kan ik écht van genieten.

En je kunt nog veel meer doen om dat kerstgevoel te pakken. Ga alvast kerstkaarten maken! Kook of bak iets waar je een kerstgevoel van krijgt, zoals de tomatentaart met oude geitenkaas en dragon (rood & groen, yes!) die ik laatst maakte, zie de foto hieronder. Of kleed jezelf aan als een kerstboom. Dat deed ik van de week met een groene jurk, sterretjes in mijn oren, rood gelakte teennagels en mijn nieuwe Gabor-slippers met zilveren strikken.

Of ga alvast kerstcadeautjes shoppen in de sale. Of kerstoorbellen. Hoe dan ook; if you go look for it, you will find that wonderful Christmas feeling in the smallest of things. I promise! Oh, en mijn kerstmomentjes in de zomer deel ik meestal via mijn Instagram Stories. Via het hoogtepunt ‘Persoonlijk’ op mijn profiel kun je er nog een paar terugkijken.

Sparren met Intratuin

Vorige week had ik een afspraak met Anouk van Intratuin Nederland om te sparren over onze kerstplannen. Ik was weer erg benieuwd wat zij gaan doen op kerstgebied en of we weer kunnen samenwerken, net als voorgaande jaren. Gelukkig gaat dat weer gebeuren!

Uiteraard was ik ook heel nieuwsgierig naar de nieuwe kersttrends, kleuren en stijlen die we in de Intratuin-vestigingen kunnen verwachten dit najaar. Lucky me; ik mocht tijdens onze afspraak door het trendinspiratieboek bladeren (heel cool, want dat is eigenlijk alleen voor medewerkers bedoeld). En ik kan je verklappen; het ziet er weer veelbelovend uit!

In september zal ik een blogje plaatsen vol foto’s en informatie over de Intratuin kersttrends 2018. Maar misschien mag ik daarvoor al een sneak preview laten zien, daarover later meer! Ook gaan we samen weer een winactie op poten zetten. Wat we precies gaan verloten en wanneer dat zal gebeuren, dat blijft nog even geheim! Spannend :).

Winacties voorbereiden

Over winacties gesproken, vanaf eind september ga ik weer elke week een toffe prijs weggeven! En ik heb alweer een paar te gekke prijzen geregeld 🙂 Zo kun je later dit jaar o.a. super toffe kerstlampjes en kerstverlichting winnen van Lumineo. Mocht je zelf een tof kerstgerelateerd product hebben dat je onder de aandacht wil brengen van de Christmaholic-lezers door middel van een winactie, neem dan zeker even contact met me op via saskia@christmaholic.nl.

Gastbloggers gezocht!

Misschien had je het al gezien; Christmaholic is weer op zoek naar gastbloggers! Dit jaar zijn we op zoek naar mensen die gek zijn op Kerstmis, goed kunnen schrijven (en daar al een beetje ervaring in hebben), handig zijn met foto’s maken en vooral willen bloggen over kerst en het gezinsleven. Wil je je nog aanmelden? Dat kan! Hier lees je meer over wat we precies zoeken en kun je je aanmelden.

De Christmaholic Kick-off in 2017

Ik heb inmiddels al een flink aantal aanmeldingen binnengekregen. Heb jij het formulier ingevuld, maar nog niets gehoord? Dat kan kloppen… volgende week ga ik er mee aan de slag! Nog heel even geduld dus. Begin september vindt de jaarlijkse Kick-off plaats speciaal voor alle gastbloggers en de partners van Christmaholic. Daar ben ik nu de eerste voorbereidingen voor aan het treffen (o.a. een supergave workshop aan het organiseren en de decoratie  & goodiebags aan het regelen). In de volgende dagboekblog lees je daar ongetwijfeld meer over!

Hoe overleef jij deze hete zomer?

Ben jij – net als ik – al in de zomer met kerst bezig? En helpt dat jou de warme dagen beter doorkomen? Of geniet je nu juist van de zon en vind je de hoge temperaturen helemaal niet erg? Ik ben heel benieuwd naar hoe jij dit seizoen ervaart! Deel ook zeker jouw tips om een kerstgevoel te krijgen in de zomer hieronder in de reacties. And you know: nog maar anderhalve maand en dan is het alweer september… Hang in there pineapple!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Ik herken het, Ik hou me elke zomer bezig met dingen maken voor mijn Noordpool balkon. Dit jaar sneeuwpop meisjes en een pappa en mamma sneeuwpop. De jongetjes had ik al van voorgaande jaren. Verder een deken voor de kerstman voor als hij in zijn slee zit, daarna komt er nog een soort schapenkleedje waar hij op kan zitten in zijn slee. Als dat allemaal klaar is, is de zomer hopenlijk al een eind voorbij.

 2. M’n moeder en ik bellen nu al over en weer over kerstkado’s en eten. Iets dat ik voor haar gekocht had in Amersfoort moet ik nu groot in gaan slaan voor alle tantes, dus ik word er op uit gestuurd….! Vind ik helemaal niet erg, want ik mag in die winkel ook voor mezelf iets uitzoeken voor onder de boom. 😉 Dat, en ik vind kerstshoppen sowieso geen straf. De familie komt dit jaar bij mam kerst vieren, dus het eten wordt reeds doorgenomen, ook omdat we moeilijke types hebben: Ben er zelf een met m’n diabetes, maar ik deel de koemelkintolerantie met m’n jongste nichtje. M’n oudste nichtje houdt niet van chocolade (Hoe kan het ooit dat wij familie zijn?!) en iedereen heeft wel een of andere voorkeur. Mam blijkt witte Stilton heerlijk te vinden, maar vind die maar eens: ze hebben overal alleen die blauwe, die ze niet lust, want die vind ze te scherp geloof ik. Kijk, en dan ben je dus echt een heel jaar bezig met puzzelen. 😉 (Ikzelf kom met oude geitenkaas met fenegriek…. Dat kent bij ons niemand, en dat gaat een hit worden, dat weet ik zeker!) Heb maanden geleden al prikkertjes besteld op AliExpress met houten hartjes, voor ketogeen-dieet-verantwoorde hapjes die er dan ook nog gezellig uit zien. De plaatskaartjes heb ik bij zowel Ali als een zaak in Den Haag gekocht (Damen heeft plaatsbordjes, menukaartjes etc, zit aan Noordeinde, vlak bij het paleis. Zijn alleen wel een tijdje dicht in de zomervakantie.). heeft mam iets te kiezen; kan ze gaan voor het simpele maar chique gouden randje van vorige keer, of voor een laser-cut art deco randje. Het zijn allemaal details, maar wel hele leuke details, om mee bezig te zijn. In augustus ga ik weer naar Damen, dan neem ik daar weer venetiaans of brits papier mee voor het jaarlijkse kerstgedichtje. Doe ik altijd bij een 1/5 staatslootje waarmee we geluk wensen voor het komende jaar. Ja… We maken er werk van. 😉

 3. Karen Bloem op

  Ik heb mixed feelings : sinds moederdag ben ik verslaafd aan geurkaarsen in pot ofwel ” a jar ” ( met name Yankee candle) . Er zijn veel fans die echt alle geuren verzamelen. ..Ik wil het graag in toom houden en gebruik ze ook. Als zonliefhebber kan ik heel erg genieten van de geur ” mango peach salsa” ..maar er zijn ook gelukkig al verschillende kerstgeuren bij de verkooppunten verkrijgbaar. De must have voor kerst 2018 … een perfecte kerstgeur,waar ik nu al naar kan uitkijken, om.deze te kopen en aan te steken.

 4. De hitte is nietttt mijn ding maar ik geniet er wel van om met ons zoontje in de tuin te zijn
  En dan lekker fantaseren over herfst en kerst dingetjes, en me verheugen op september hihi!!!

 5. Ik moet eerlijk zeggen dat het hier in het midden van het land best goed uit te houden is met de warmte. Desondanks ben ik geen zomertype en kijk ook ik erg uit naar het najaar, en met name uiteraard kerst! Laatst op een koele zomeravond heerlijk een kerstfilm gekeken op Netflix, was echt genieten 🙂 En op mijn werk kan ik met een fietskaart sparen voor een Primera bon, waarmee ik weer een Intratuinbon wil halen, zodat ik deze kerst daar lekker kan gaan shoppen! Ik ben van plan binnen niet al te lange tijd op mezelf te gaan wonen, dus ik heb al helemaal zin om komende kerst al allerlei kerstspulletjes in te gaan slaan, die, misschien kerst 2019 al, in mijn eigen huisje zullen komen 🙂 Jep, ik ben klaar voor het najaar en alle blogjes hier, om lekker met kerst bezig te gaan zijn!

 6. Zaaaaaalig!
  Je roept het kerstgevoel helemaal op, zelfs in juli.

  Ik keek vorige week – echt waar – The Family Stone. Heerlijke film.

  Slechts 162 dagen. Ik tel af.

 7. Eddy van Wijngaarden op

  Door het hele jaar heen kijk ik rond op rommelmarkten braderie verkoop sites en kringloopwinkels naar kerstspullen

 8. Eddy van Wijngaarden op

  vandaag souvenir uit New Zealend gekregen en in zonnetje gezet. Het gehele jaar altijd toch een kerstgedachte zelfs mijn huisdier vind het interessant