Najaarscollectie Riviera Maison: romantisch én industrieel

4

Nog maar een paar weken en de blaadjes aan de bomen gaan verkleuren. Het najaar komt eraan! Hoog tijd dus om je de eerste herfstcollecties van mijn favoriete woonmerken te laten zien. Eén van die merken, is nog altijd het Nederlandse Rivièra Maison. Ben je benieuwd naar de herfstspulletjes van RM? Lees dan gauw verder!

Twee verschillende stijlen: romantisch & stoer

Erg tof vind ik dat de twee stijlen van Rivièra Maison voor herfst 2018 bijna lijnrecht tegenover elkaar staan. De ene is lieflijk, zacht. Heel romantisch en super vrouwelijk. En de andere juist wat stoerder, ruig, industrieel en mannelijk. Een verrassende combinatie dus!

The Powder Parlour: zacht & stijlvol

Het eerste thema heet ‘The Powder Parlour’. En als je naar de foto’s hieronder kijkt, dan snap je meteen waarom. Deze romantische collectie woonaccessoires lijkt lijnrecht uit een poederdoosje te komen. De verschillende  nudekleuren en poedertinten spelen prachtig op elkaar in en versterken een gevoel van luxe, romantiek en vrouwelijkheid. I love it!

Accentjes van goud, lieflijke getekende strikjes, zacht fluweel, faux fur en een chique zijdelook maken dit een op en top vrouwelijke stijl. Liefjes, maar ook classy dus. En een heel hoog aaibaarheidsgehalte. Ik vind het echt super mooi en stijlvol. Jij?

Williamsburg: stoer & industrieel

Lijnrecht tegenover al die zachtroze poedertintjes, staat de stoere Williamsburg-collectie. De items in deze stijl zijn geïnspireerd op de wereldberoemde kunstzinnige wijk WIlliamsburg in het Noorden van Brooklyn (New York). Het is de thuisbasis van vele kunstenaars en creatieve geesten. Maar ook ambachtslieden, innovators en gemeenschappen met diverse culturele achtergronden.

Hoe zie je dat terug in de collectie? De woonaccessoires zijn stoer, ruig, en mannelijk. Ze zijn gemaakt van stevige materialen, zoals wol en katoen. Deze herfstlijn van Rivièra Maison straalt casual coolness uit. Gaaf toch? Qua kleuren zie je veel diepblauwe tinten, zacht grijs en zuiver wit katoen. Kleine details zoals leren labels en zwart-witte linten maken deze items helemaal af.

Prachtig servies

Voor het geval je het nog niet wist; ik heb een onwijze serviestic. Het is maar goed dat ik niet superrijk ben en dat ik geen ruimte meer heb in mijn servieskast, anders zou ik de goud-witte borden op de foto’s hieronder direct aanschaffen. Zou het perfect doen op de kersttafel, denk je ook niet? En hoe gaaf zijn de borden met de kaart van Amsterdam erop? Als ze een lijn hadden met Eindhoven, dan zou ik geen seconde twijfelen en aan het shoppen slaan!

Wanneer is de Rivièra Maison najaarscollectie 2018 te koop?

Benieuwd vanaf wanneer de Rivièra Maison najaarscollectie 2018 in de winkels te vinden is? Ik heb het ze even gevraagd voor je. Je kunt de spulletjes vanaf 20 augustus scoren in de webshop en de diverse Rivièra Maison winkels. Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig welk van deze twee stijlen jou het meest aanspreekt. Is het het lieve, zachte, roze en vrouwelijke thema? Of toch eerder het stoere thema? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties

  1. Mmm…eerlijk gezegd beide niet zo mijn ding maar als ik moest kiezen toch de industriële kant.
    Gezellig om weer je blogs te lezen!!

  2. Ik hou van romantisch maar de kleuren van de industriele versiering vind ik mooier dus ik zou dit keer ws voor de stoere look gaan.

  3. Heerlijk zeg, de vakantie periode is weer (bijna) voorbij en de najaarskriebels slaan in alle hevigheid toe! En dan is het zo fijn om op jouw site alweer een beetje in de kerst stemming te kunnen komen 🙂
    Als ik naar de lange termijn weersvoorspelling kijk lijkt de herfst al heel voorzichtig een beetje om de hoek te komen kijken… nou, het kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan! Kom maar door met die donkere avonden en regen regen de ruiten, Dekentjes, open haard aan, pot (winter) thee, goed boek.. zaaalig! Voor mij de mooiste tijd van het jaar!!

    PS. Ik ben toevallig dit jaar een paar keer bij Kaemingk geweest voor mijn werk. Ook ik heb daar als Christmaholic mijn ogen uitgekeken natuurlijk! Grappig om wat herkenbare plaatjes terug te zien 🙂