Wanneer gaan de kerstafdelingen in 2018 open?

22

De dagen worden alweer korter (en langzaam aan kouder). De herfst komt steeds dichterbij en het leukste seizoen van het jaar breekt binnenkort aan! Dat betekent ook… dat je niet meer zo heel lang hoeft te wachten tot je de kerstshows van de leukste tuincentra en winkels kunt bezoeken. Yes! Wanneer gaan de kerstafdelingen 2018 open? Je leest het hieronder…

De allerleukste kerstafdelingen 2018

Zoals ieder jaar maak ik een overzichtje van de startdata van de tofste kerstshows en kerstafdelingen. In de tabel hieronder lees je per tuincentrum/winkel wanneer de kerstafdeling open gaat. Mocht er nog ergens een vraagteken staan, dan is de datum nog niet bekend. Zodra ik meer weet, pas ik de tabel aan!

Veel winkels zijn voor deze officiële startdatum natuurlijk al druk aan de slag met het opbouwen. Vaak kun je dus al eerder rondneuzen tussen de kerstballen en kerstbomen. Sommige winkels hebben echter een afgeschermde kerstshow: daar kun je dus pas terecht als de afdeling officieel geopend is.

WinkelPlaatsDatum opening kerstafdeling
Avri Bloem & TuincentrumDongen / Oosteind13 oktober 2018
BijenkorfAlle vestigingenvanaf 15 oktober 2018
BijStoxHeerlen, Roermond & Venlo28 september 2018, vanaf 18:00 uur
EurofleurLeusden15 oktober 2018 helemaal gereed
IKEAAlle vestigingenHalf oktober (precieze datum verschilt per vestiging).
Intratuin DuivenDuiven13 oktober 2018
Intratuin HalsterenHalsteren13 oktober 2018
Intratuin PijnackerPijnacker13 oktober 2018
Intratuin ZoetermeerZoetermeer13 oktober 2018
Intratuin ZuidplasZevenhuizen13 oktober 2018
Kerstwereld Hendriks (Kampeerwereld)Ermelo13 oktober 2018
Tuincentrum CoppelmansAlle vestigingen1 oktober 2018
Tuincentrum DaniëlsVlodrop29 september 2018
Tuincentrum BorghuisDeurningen15 oktober 2018 (mogelijk eerder)
Tuincentrum de BoetHoogwoud (Noord-Holland)eind oktober 2018 (precieze datum nog niet bekend)
Tuincentrum de BosrandAlle vestigingen20 oktober 2018
Tuincentrum DriesprongZoetermeer6 oktober 2018
Tuincentrum LeursVenlo27 september 2018
Tuincentrum OsdorpAmsterdam (Osdorp)26 oktober 2018
Tuinland GroningenGroningen6 oktober 2018

Wanneer gaat de Intratuin kerstafdeling open?

Intratuin heeft in Nederland maar liefst 52 vestigingen. Iedere vestiging bepaalt zelf wanneer de kerstafdeling dit jaar open gaat. Sommige starten al vroeg (begin oktober), andere wat later. In het overzicht hierboven zie je van een aantal bekendere vestigingen – met stuk voor stuk gave kerstshows – wanneer ze hun deuren open.

Staat jouw vestiging er niet bij? Bel dan zeker even naar de winkel om te vragen wanneer je daar terecht kunt voor al je kerstshoppings. Eind november vindt er trouwens in iedere Intratuin-vestiging een kerstinspiratieavond plaats. Daar wil je sowieso bij zijn!

Kerstafdeling bij IKEA

Wanneer de kerstafdelingen van IKEA opengaan, is altijd even afwachten. Van het hoofdkantoor heb ik te horen gekregen dat de kerstspulletjes per half oktober in de winkels zullen liggen. Mijn ervaring is echter dat het precieze moment per vestiging anders is.

kerstafdelingen 2018Sommige vestigingen van de Zweedse woongigant zijn lekker vroeg, andere nemen een paar weken extra de tijd. Kortom; wil je zeker weten dat de kerstafdeling in het magazijn van jouw IKEA-winkel open is als je er heen gaat? Bel dan vooraf even naar de vestiging, just to be sure. In dit blogje vind je trouwens een sneak preview van de IKEA kerstcollectie 2018!

Welke kerstshows 2018 ga jij bezoeken?

Zoals ieder jaar zijn de kerstafdelingen in het Zuiden van Nederland vaak eerder open dan in het Noorden. Dus als je echt niet kunt wachten, dan weet je waar je zijn moet! Staat jouw favoriete tuincentrum of winkel om kerstinkopen te doen in het rijtje hierboven? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Ik ben heel benieuwd waar jij dit jaar naartoe gaat. Bezoek je ieder jaar alleen het tuincentrum in je woonplaats? Of reis je juist heel het land door voor de leukste belevingen? Heb je geen idee welke van de bovenstaande kerstshows nou echt een bezoekje waard zijn? Vorig jaar heb ik mijn top 10 van leukste kerstafdelingen in tuincentra op een rijtje gezet. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd of ze dit jaar weer zo gaaf zullen zijn. We gaan het zien!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Ooh super leuk. vorig jaar heb ik eigenlijk geen kerst geviert en niet 1 kerstmarkt bezocht omdat mijn zo geliefde vader net was overleden.
  Dit jaar wil ik wel graag weer wat markten bezoeken in Nederland en Duitsland en natuurlijk Intratuin Duiven.

 2. Oooooh ik kan niet wachten tot de eerste kerstshow bezoekjesss! Ik mag eigenlijk niet meer zoveel kopen maar elk jaar kom ik toch weer veel te blij thuis met een tas vol nieuwe spulletjes want tjsa… “Zoiets hadden we nog niet!” of “Dit staat leuk op tafel!”, “Deze kan in de gang!” etc.

  De kerstshow van Welkoop in Santpoort is trouwens ook altijd echt super mooi en divers. Niet heel groot maar het assortiment is echt heel nice. Dus… when in Noord-Holland.. zeker een bezoekje waard!!! 🙂

 3. Carola Sekeris op

  we gaan eerst naar Avri en dan Coppelmans denk ik. Daarna Ikea en intratuin Halsteren. Verder zien we wrl hoe het loopt. Zin in!!!!

 4. Jacqueline Pallett op

  Joh, wat zijn ze er dit jaar al vroeg bij! Misschien wat over-the-top, maar ik heb op de PC een heel schema met de verschillende winkels e.d. met openingstijden en mijn eigen ervaringen. Ook vermeld ik of ze wellicht een prijs hebben gewonnen of een speciale vermelding. Pathetic, I know, maar ja … het is wel Kerst, toch?

 5. Ik ga zeker naar Intratuin Blokker en de Boet en meestal ook naar Ikea. En dan bezoeken we meestal ook nog een kerstfair, liefst in de buurt. Heerliijk om zo helemaal in de sfeer te komen.
  Groetjes Sandra

 6. Meestal ga ik in november naar Oosterik in denekamp. Staat er volgens mij nog niet tussen.
  Deze is heel groot en super gaaf.
  Wanneer deze open gaat geen idee eigenlijk. Maar hier wil ik elk jaar gewoon heen. daarnaast natuurlijk ook nog naar tuincentrums hier in het noorden.

 7. Wil al jaren naar tuincentrum Leurs in Venlo. Dus dit jaar ga ik toch echt kijken, neem mijn dochers mee en maken er een fijn dagje uit van.

 8. Mijn favoriet waar ik elk jaar heen ga is de driesprong zoetermeer Intratuin zevenhuizen en die bij Bergen op zoon verder rijs ik wel vrij veel tuincentrum langs want dit is de tijd van het jaar

 9. Ik ben zelf ook ’n Christmaholic… en ik heb zelfs het hele jaar kerstspulletjes in huis die niet opgeruimd worden. Tis 365 dagen per jaar kerst in mijn huisje… 🙂 en ik vind deze video prachtig. Groen is prachtig maar rood is mijn favoriete kleur, niettemin kan ik best leven met groen…. Ik hoop dat jullie nog veel meer leuke kerstvideo’s plaatsen. Ik vind het ’n treat om naar te kijken.

  Prachtig!

 10. Saskia,

  Bij de Eurofleur staat dat ze 15 oktober helemaal gereed zijn.

  Betekent dat, dat ze al wel eerder open zijn maar nog niet alles hebben staan?

 11. De Kerstshow van Ikea Utrecht is vanaf 5 oktober open! Zojuist wel al mooi ruitjescadeaupapier en allerlei lekkers (inclusief het peperkoekhuisje) gescoord.
  Intratuin Duiven, Zevenhuizen en Ter Aar staan zeker op het programma! Zin in!!

 12. Fijn het kerstseizoen komt er weer aan.
  Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar christmasstockings voor aan de haard. Niet die flubberige dingen maar die mooie met applicaties. Ik ben al een tijdje aan het zoeken.

 13. Soest heeft ook vaak een mooie kerstafdelingen.

  Ze hebben ook een kerstactie met leuke houten standjes in een “kerstraat”

  Ik mis tuincentrum overvecht nog trouwens.

 14. Na jou inspirerende lijst zit ik op dit moment (okt 2018) in Euofleur.

  Een aanrader!!!!!
  Heel groot, heel veel, erg inspirerend.