Intratuin kerstfotoshoot & start kerstseizoen ~ Dagboek van een Christmaholic

15

Nog maar een paar dagen en het is alweer september! De maand waarin de herfst begint, de eerste kerstshows open gaan en ik weer drie a vier per week iets nieuws ga posten hier op de blog. Woohoo! In dit laatste zomerse hoofdstuk van het Dagboek van een Christmaholic vertel ik je wat ik de afgelopen maand allemaal heb meegemaakt op kerstgebied.

Augustus was lekker kerstig!

Wat een maand was Augustus. Ondanks de hitte, was het lekker kerstig voor mij. Ik mocht o.a. een dagje meegluren achter de schermen tijdens een fotoshoot van Intratuin, zo onwijs gaaf. En ik ben natuurlijk heel druk bezig met het voorbereiden van de kick-off voor gastbloggers die a.s. zondag plaatsvindt. Daarnaast heb ik veel tijd besteed aan het regelen van winacties, het monteren van de trendvideo’s en het maken van de eerste DIY-blogjes die later dit jaar online komen.

Kerstshoot van Intratuin

Vorige week maandag was ik in Culemborg op de fotoset van Intratuin. Een team van stylisten, fotograaf, groenspecialist en een art director waren daar de hele dag druk aan de slag met het maken van de foto’s voor de Intratuin Kerstspecial. En ik was uitgenodigd om een dagje achter de schermen te kijken. Zo bijzonder!

De Intratuin Kerstspecial valt in week 44 op je deurmat (tenzij je een Nee-Nee sticker op je brievenbus geplakt hebt, dan moet je ‘m even in je tuincentrum ophalen). Ook worden er foto’s gemaakt voor andere folders en natuurlijk; voor de website van Intratuin. En als het goed is, mag ik je er volgende week al een aantal laten zien in de blog over de nieuwe kersttrends van Intratuin. Woop, woop!

De kerstshoot duurt 3(!) weken

Zo’n kerstshoot duurt trouwens niet maar één dag. Intratuin is 3 weken bezig met foto’s maken, verspreid over 3 sfeervolle locaties in Nederland. Per dag worden er ongeveer 5 a 6 foto’s gemaakt. Ik was aanwezig tijdens de shoot voor de cover van het magazine, en viel dus met mijn neus in de boter.

De covershoot moet natuurlijk helemaal perfect gaan en elk detail moet kloppen. Want de cover is het allerbelangrijkste beeld van een magazine. Op basis daarvan bepaal je immers of je een blad openslaat of niet. Met het stylen en fotograferen van deze set waren ze dan ook een halve dag zoet. Hieronder zie je een deel van de set up. Gaaf hè?

Van de groenspecialist – die officieel de titel ‘meesterbinder’ heeft – heb ik die dag geleerd hoe je een slinger maakt van echt groen. Zij maakte op een lang touw dat ze steeds ronddraaide een prachtige guirlande voor op een trap. Ik mocht zelfs een beetje helpen. Ze leerde me hoe je takjes zó in stukjes knipt, dat ze er allemaal perfect uitzien. Mega leerzaam! Ik heb niet gezien hoe de guirlande uiteindelijk geworden is, want ik moest rond vijf uur toch echt naar huis. Ik ben dus super benieuwd naar het eindresultaat.

Gastblogger voor Intratuin

Mocht je meer willen weten over hoe zo’n fotoshoot in z’n werk gaat; later dit jaar verschijnt er op de blog van Intratuin een uitgebreid verslag van mijn hand. Inclusief wat meer fotootjes van achter de schermen, maar ook van het eindresultaat van de shoots waar ik bij was.

Vergeet ik bijna het leukste nieuws te vertellen; ik ga de komende tijd af en toe als gastblogger mijn kennis & inspiratie over kerst delen op de site van Intratuin, tof hè? Nu al staat er op inspiratie.intratuin.nl trouwens een hele hoop inspiratie over het verzorgen van planten, je tuin en tips voor je interieur. En de komende weken komen er allerlei najaarstrends online. Zeker de moeite waard om eens rond te neuzen!

Kick-off Christmaholic-seizoen voorbereiden

Eind deze week – op zondag 2 september 2018 – vindt de kick-off van het Christmaholic-seizoen plaats. Dan gaan we met een groot deel van de gastbloggers en een aantal zeer gewaardeerde partners het kerstseizoen officieel openen. De gasten krijgen als eerste de nieuwe kersttrends te zien, we gaan samen nieuwe blogideetjes bedenken én een leuke workshop doen.

Workshop kerstfotografie, flatlay-stijl

De workshop van dit jaar wordt gegeven door Remke Vet. Zij gaat ons leren hoe je een flatlayfoto maakt, in kerststijl natuurlijk. Een flatlay is een foto die van bovenaf genomen is, en waar alles plat op ‘de grond’ ligt. De grond kan natuurlijk ook een tafel zijn, of een ondergrondje. De foto hieronder is een voorbeeld van een kerstflatlay.

Meer weten over flatlays? Google de term maar eens of zoek op Instagram naar de hasthag #flatlay en je ziet de mooiste exemplaren. Ik heb onwijs veel zin om van een expert te leren hoe het maken van zo’n foto in z’n werk gaat. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door CollectivWarehouse, een groothandel in cadeauverpakkingen. Superleuk! Volgende week woensdag komt er een uitgebreid verslag van de kick-off online, inclusief de eerste vlog van dit jaar.

Goodiebags maken

Verder ben ik druk bezig met het maken van de goodiebags voor alle gasten. En sjonge jonge, hij zit dit jaar echt óvervol. Daar kan ik de komende jaren denk ik nooit meer aan tippen. Diverse bedrijven hebben items gesponsord en ik heb zelf natuurlijk ook voor wat kleine items gezorgd.

In de blog & vlog over de kick-off die volgende week online komen, vertel ik je precies wat er allemaal voor leuke hebbedingetjes in de goodiebags zitten. En hou mijn Instagram in de gaten; want mocht er onverhoopt iemand niet kunnen komen, dan houd ik een goodiebag over. En dan ga ik hem op Instagram verloten! Fingers crossed…

Winacties & nog meer leuks

Vanaf oktober kun je trouwens weer iedere week een te gekke prijs winnen. Ik doe bewust maar één winactie per week, omdat ik niet wil dat Christmaholic een soort winactie-platform wordt. Maar de planning zit altijd al snel vol, er zijn superveel bedrijven die mee willen doen! Dit jaar kun je o.a. winacties  verwachten van What a wonderful Christmas (de kerstwebshop), MyVillage (van de kerstdorpjes) Digitransfer en Kaartje2go. Vanaf 3 oktober komt er iedere woensdagochtend een nieuwe giveaway online hier op de blog. Ga jij meedoen met de winacties?

Trendvideo’s monteren

Ik steek ieder jaar heel veel tijd in het schrijven van de trendblogs en het maken van de bijbehorende video’s. Arvid en ik gaan een dag op pad naar de showroom van Kaemingk om daar alle beelden te schieten. En thuis ben ik per video nog wel een uur of 3 bezig met monteren (soms zelfs langer). Ook het ondertitelen van de video’s voor YouTube kost wel even wat tijd. Maar dat is wel belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld slechthorend zijn of die de video’s zonder geluid willen kijken.

Het is niet mijn sterkste kant, maar ik vind video’s maken wel leuk. En ik weet als geen ander dat kerstsfeer gewoon veel beter overkomt op bewegend beeld dan op stilstaande foto’s. Aanstaande zaterdag, 1 september, komt de eerste online en ik ben super benieuwd wat jullie ervan zullen vinden! Tot die tijd kun je hier terecht voor een sneak preview van de kersttrends 2018.

Zin in het kerstseizoen!

De zomer duurt veel te lang, en ik ben maar wat blij dat het kerstseizoen weer in zicht komt. Nog maar anderhalve maand, en dan kan ik me weer fulltime bezig houden met Christmaholic en daar kijk ik zo naar uit! Heb jij ook zo’n zin in het kerstseizoen? Laat het me weten hieronder! En mocht je een prangende vraag voor me hebben, stel hem dan ook gerust. Wie weet beantwoord ik hem in mijn volgende dagboekblog!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

  1. Video’s maken is niet mijn sterkste kant zeg je.. Ik heb ál je video’s gezien en je bent er een kei in hoor! Ik kijk nu al uit naar het kerstseizoen!

  2. Heerlijk weer om dit alles te lezen. Het begint weer op gang te komen, joehooee. Ik kijk met spanning uit naar al je berichten.

  3. Ik zit alweer als addict op jouw site en heb een idee; is het niet leuk om mensen de sfeer te laten proeven door binnenkijkers met foto’s van versierde kersthuizen. Zoals jij die van.jou liet zien?
    Groetjes Marjon van Romantic Living in White

    • Hey Marjon, dat is zeker een goed idee en iets wat ik al jaren wil :-). Maar het is heeeeel moeilijk te realiseren. Heb zelf de tijd niet om langs te gaan om foto’s te maken in december namelijk. En ook geen budget om een fotograaf in te huren. En goede foto’s zijn wel heeeel essentieel. Maar, no worries, er komt wel een vergelijkbare nieuwe rubriek aan in november met kerstinterieurs van anderen! Ben ik nu druk mee bezig :-).

  4. ”De zomer duurt veel te lang”. Absoluut! Ben geen zomerhater, maar het staat zó haaks op Kerst in mijn beleving. Hoe dan ook, heerlijk om september op de kalender te mogen zien staan, heerlijk om pepernoten in de winkels te zien liggen en bovendien; heerlijk om weer op deze site te vertoeven zonder snel weg te klikken als iemand komt kijken. HET MAG WEER!!!!!

  5. Door alle warmte was ik nog niet zo met kerst bezig, maar nu dat het weer eerder donker wordt begin ik stiekem al te denken wat ik wil met de kerstboom (na een jaartje geen kerstboom nu weer wel). En natuurlijk het allerbelangrijkste wat ga ik knutselen met de kinderen en wat gaan we eten met de kerst :). Je eerste trend blog/vlog was weer heel leuk en kijk uit naar de rest!