Ik verklaar het kerstseizoen voor geopend! [vlog]

10

Afgelopen zondag was het eindelijk zover; de kick-off van het kerstseizoen! Een kleinschalig evenement dat ik ieder jaar organiseer voor de gastbloggers en enkele zeer gewaardeerde partners. En dit jaar was het gezelliger en grootster dan ooit! In deze blog én vlog laat ik je zien wat ik allemaal ter voorbereiding heb gedaan en hoe we het event beleefd hebben. Wellicht helpen deze beelden en de muziek jou ook om alvast een klein beetje in de kerststemming te komen…

Christmas season is finally here

Het was zó leuk jongens! Dat zie je ook wel in de video hierboven. De ruimte was super sfeervol versierd, de mensen waren echte kerstfans (dus ik bevond me echt in goed gezelschap). Er was zelfgebakken carrot cake, er waren pepernoten en ander kerstsnoep, er waren kersthapjes. De kerstmuziek stond op en de mensen waren in the spirit. Kortom; alle ingrediënten voor een geweldige start van kerstseizoen 2018. We hebben het op & top gevierd!

Prachtige kerstversiering

Het begon natuurlijk met versieren. Op zaterdag is de ruimte práchtig gedecoreerd door de specialisten van Xmas Events. Zij decoreren echte kerstmarkten en andere grote kerstevents. Zo gaaf dat ze mijn kickoff ook wilden versieren! Er was een houten chalet (koek & zopie), een prachtige houten achtergrond voor de televisie plus en heuse arreslee. De meer dan 10 prachtige kerstbomen met twinkelende lichtjes zorgden voor een geweldige kerstsfeer. We absolutely loved it!

Zondagochtend was het voor mij al vroeg dag. Ik had niet zo goed geslapen, van de spanning in mijn hoofd denk ik. Maar gelukkig zette Robert mijn favoriete kerstnummer op (Driving Home for Christmas) en ik was meteen helemaal zen en happy. We reden rond 8 uur ’s ochtends richting mijn kantoor, waar in de grote open gemeenschappelijke ruimte de kick-off een paar uur later zou beginnen!

Brainstormen in kerstsferen

We hadden nog een paar uurtjes tijd voor wat laatste finishing touches qua versiering, om een paar gekke foto’s te maken en wat beelden te schieten voor de vlog en toen was het al tijd om te beginnen! Om 12 uur ’s middags arriveerden de gasten. We startten de dag met koffie & wat lekkers. Daarna liet ik iedereen de filmpjes & foto’s van alle kersttrends voor 2018 zien. Die beelden verschijnen de komende weken één voor één hier op de blog (1 trend per week)!

Vervolgens hebben we met z’n allen 1,5 uur lang gebrainstormd om zoveel mogelijk gave ideetjes te bedenken voor hier op de blog. Ik heb hier een dik pak papier vol ideeën van iedereen liggen die ik volgende week allemaal ga doorlezen en verwerken. Daar zit ongetwijfeld een hele hoop leuks bij. Nu nog de tijd vinden om ze uit te werken, al die blogideeën.

Workshop flatlayfotografie

Na de presentatie van de nieuwe kersttrends en de brainstorm was het tijd voor de workshop flatlayfotografie in kerststijl. De workshop werd gegeven door Remke Vet van Bold Sourcing & Licensing. Voor wie niet weet wat een flatlay is, check de vlog hierboven even. Remke legt het je daar kort & krachtig uit. De workshop startte met een half uurtje theorie. Remke vertelde over het belang van een compositie en licht en liet ons een heleboel voorbeelden zien van prachtige flatlays.

Daarna volgde het leukste onderdeel van de workshop; de praktijk! Iedereen ging aan de slag met handige ondergrondjes, kerstprops en de prachtige kerstcadeautjes met papier van CollectivWarehouse. Het ging er professioneel aan toe. Er kwamen heuse reflectieschermen en daglichtlampen aan te pas. Iedereen was druk in de weer op de grond en op tafels. Soms waren er wel vier paar handen nodig voor één foto. En enkele mensen gingen er zelfs bij liggen. Je moet wát over hebben voor de perfecte foto!

Prachtige kerstflatlays

Maar het resultaat van al die noeste arbeid mag er dan ook absoluut zijn. Hieronder heb ik een aantal foto’s verzameld die door de deelnemers aan de workshop gemaakt zijn. Gaaf hè? Zoals je kunt zien, had iedereen weer een andere stijl en smaak. Sommige mensen kozen voor ‘veel’ in beeld. Andere mensen hielden het plaatje liever rustig en eerder minimalistisch.

Later dit jaar schrijven Remke en ik trouwens nog een blogje met tips voor kerstflatlayfotografie. Zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen. Want het is echt súperleuk om te doen en dit soort foto’s lenen zich perfect voor Instagram, maar bijvoorbeeld ook voor je kerstkaart! Dat is eens wat anders dan een gezinsfoto. En met een klein beetje oefening, krijg je al prachtige resultaten.

Propvolle goodiebags

We sloten de gezellige dag af met een borrel, wat hapjes en een gezellige babbel over kerst- en niet kerstgerelateerde zaken. En natúúrlijk kregen alle gasten een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Benieuwd wat er allemaal inzit? In de video hierboven laat ik je alle producten zien! Voor de volledigheid zal ik hieronder alles nog even opnoemen. Mocht je iets leuks gezien hebben, dan kun je het meteen checken / kopen op de website van de leverancier! In de geweldige goodiebag zat;

 • een houten kerstboompje van Poetoeter
 • make-up van MUA
 • inpakpapier & cadeauzakjes van CollectivWarehouse
 • kerstlampjes van Lumineo
 • en verder heb ik er zelf nog een kerstbal met kerstthee, een zakje met Sinterklaassnoep en wat kleine kerstversieringen in gedaan.

Ik verklaar het kerstseizoen voor geopend!

Nu de kick-off achter de rug is, kan ik met een gerust hart zeggen; ik verklaar het kerstseizoen van 2018 officieel voor geopend! *Confetti spuit over ons heen* Ik wens jullie onwijs veel plezier de komende maanden. Met het bezoeken van je eerste kerstshow van het jaar, het kopen van de eerste kerstdecoratie en cadeautjes. Met de eerste nachtvorst, de eerste sneeuw, de eerste kopjes warme chocolademelk met slagroom… Geniet van alle mooie kerstmomenten de komende maanden. It is after all the most wonderful time of the year!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Lisette Kleiweg op

  Dat ziet er zeker gezellig en geïnspireerd uit, ik ben heel benieuwd waar je ons dit jaar weer wekelijks mee gaat verblijden 🙂

 2. Marjon romantic living in white op

  Geweldig, wat leuk deze vlog…zo vol enthousiasme dat aansteekt en ik geen zon meer wil zien. Prachtige spulletjes in de goediebag. Wie wilt die nu niet winnen. Verheug me ontzettend op de volgende vlog

 3. Het was meer dan geweldig, ideale start van het aankomende kerstseizoen! Heel veel leuke ideetjes opgedaan! Nogmaals dank voor je goede zorgen!