Prachtige kerstserviezen & accessoires van GreenGate

12

Vorig jaar schreef ik voor het allereerst over de kerstcollectie van GreenGate. Het was voor mij een nieuw merk, dat ik ergens via Instagram tegen was gekomen. En ik was meteen super enthousiast! En de reacties op de blog van vorig jaar en dit merk waren zo positief, dat ik jullie de GreenGate kerstcollectie 2018 niet kon onthouden. Hieronder flink wat sfeervolle foto’s & handige informatie. Ik kom alweer heerlijk in de christmas spirit…

Een landelijke, Scandinavische kerst

Het Deense woonmerk GreenGate is heel anders dan veel andere merken uit het zelfde land. Het is wat landelijker, veel rijker en misschien ook wel romantischer dan wat we van de meeste Scandinavische merken gewend zijn. Vergelijk het maar eens met de kerstcollectie van House Doctor, een wereld van verschil!

Waar GreenGate het meest bekend om staat, is haar prachtige serviezen. De patronen op het servies komen uit een Frans archief met duizenden antieke en handgeschilderde patronen uit de 19de eeuw. Voor elke collectie gaan de designers van het merk door het archief om de beste designs voor het komende seizoen te selecteren. En het leuke is; het nieuwe serviesgoed wordt altijd zó ontworpen, dat het perfect te combineren is met de eerder gebruikte prints. Zo kun je Greengate eindeloos mixen & matchen. Is dat niet handig?!

GreenGate kerstcollectie 2018GreenGate kerstcollectie 2018: veel kerstrood

GreenGate brengt ieder jaar een speciale kerstcollectie uit. Die collectie bestaat uit mooi servies, textiel met een winters printje en natuurlijk; kerstballen en andere mooie accessoires (zoals sterren, rendierbeeldjes, waxinelichthouders en kandelaars) voor in de kerstboom of op een sfeervol gedekte tafel. Het rood-witte kerstservies past daar natuurlijk perfect bij. Overigens heeft het merk ook mooie vazen, prachtige kussens, plaids en andere woonaccessoires.

Alle foto’s in deze blog komen trouwens uit de wintercatalogus van GreenGate. Mocht je nog meer willen lezen en zien van dit merk, bekijk die catalogus zeker even. Je vindt ‘m hier! Hij bevat voldoende inspiratie om je huis helemaal in kerstsfeer te brengen.

GreenGate kerstcollectie 2018Gate Noir

Vorig jaar lanceerde GreenGate een compleet nieuwe lijn; Gate Noir. Een lijn die volledig geinspireerd is op design Art Deco, de geweldige chique stijl die in de jaren ’20 van de vorige eeuw zo populair is en anno vandaag aan een nieuwe opmars bezig is. Vorig jaar waren de belangrijkste kleuren in deze collectie met name zwart, wit en goud. En die kleurenmix zien we voor 2018 nog steeds.

Maar dit jaar zijn er ook enkele kerstrode items aan toegevoegd! Met de nieuwe designs Florette en Corine, prachtig bijpassend glaswerk en servetten maak je een heel bijzondere feesttafel. Meer foto’s van de Gate Noir-lijn vind je in deze brochure. Ben benieuwd of jullie dit mooi vinden!

Waar koop je de GreenGate kerstcollectie 2018?

Heb je wat leuks gespot op de foto’s in deze blog? Dan wil je vast weten waar je deze spulletjes kunt vinden. Het Deense designmerk GreenGate wordt verkocht via diverse winkels, zoals Kidkat in Voorburg en Koffiehuis de Koets in Winterswijk. En online in webshops als Billiedesign,  Favouritebrands en Damesvandethee. Via deze website vind je een overzicht van de fysieke en online verkooppunten in Nederland en België.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

12 reacties

 1. Prachtig. De Scandinavische merken trekken mij nooit, zo strak en kleurloos.
  Deze voorbeelden zijn echt helemaal super , ga vanavond eens rustig verder kijken!

 2. Elsbeth Hartkoorn op

  Wat een leuk merk! Veel leuke motieven, maar aangezien ik al het kerstservies van onze grootgrutter/huishoudwinkel heb, lijkt me het servies met de rode rand daar heel mooi bij. Jammer dat het op zo weinig plekken in het land in het echt te zien is maar vooral via webshops wordt verkocht

 3. Omdat ik op de foto’s de gingerbreadkoekjes zag, moest ik meteen denken aan de bakvormen die hier straks onder de kerstboom liggen. Die zijn van Nordic Ware. Van Nordic Ware zijn er bijvoorbeeld muffinbakvormen met schattige kersthuisjes, een tulbandvorm dat eruitziet als een bos kerstbomen, een cakevorm met het reliëf van drie gingerbreadmannetjes enzovoorts! Dit soort baksels passen natuurlijk perfect bij zo’n kerstservies.

 4. Meddy Grisel van den Berg op

  Vandaag is het echt weer om na te denken over de kerstversiering! De kaarsjes zijn inmiddels ‘s avonds al weer aan en dan zit je meteen met een gevoel van Kerst!!! Het begint al weer te kriebelen……..jammer dat we niet meer kerstdagen hebben! Fijn om hier wat ideetjes op te doen en te genieten van de voorpret♡

 5. Het servies is geweldig. Ik heb een rood servies met witte rendieren en een aantal items zou daar prima bijpassen. Jammer dat het alleen in webshops te koop is.

 6. Hoi, leuk dit servies. Vroeger had ik nog wel eens dat ik speciaal kerstservies had. Maar tegenwoordig niet meer, dat kan bruintje helaas niet meer trekken. Maar ik geniet er nog steeds wel van.