Kersttrends 2018 ~ Stoer blauw & roestbruin

21

Zin in weer een nieuwe kersttrendblog? Ik hoop het maar, want ik heb er weer eentje voor je! Dit keer gaan we de stoere kant op, met roestige bruintinten en diverse kleuren blauw. Een herfstachtige, winterse kerststijl die nú de herfst haar intrede doet eigenlijk al leuk is (als je het mij vraagt). Deze kersttrend is winters, verfrissend anders en zit boordevol stoere kerstversiering!

Warme & koele kleuren in één kersttrend

Sommige kersttrends zijn super klassiek, andere heel zacht en vrouwelijk, maar deze is precies het tegenovergestelde: modern, stoer en een tikkie mannelijk juist. De belangrijkste kleuren in deze kersttrend zijn diep nachtblauw, lichtblauw, chocoladebruin, wolwit en een hele gave oranjeachtige bruintint; roestbruin.

Het speciale is dat deze kersttrend hele warme met super koele kleuren combineert. Het is een warm herfstachtig palet, maar door de toevoeging van die twee blauwtinten heeft het ook iets heel ijzigs. Daardoor zit deze stijl wat mij betreft qua sfeer precies op de overgang van het najaar naar de winter.

Scandinavisch of toch liever wat meer traditioneel?

Hoe je deze trend in je interieur brengt, is helemaal aan jou! Je kunt voor een meer Scandinavische stijl gaan met stoere lampensnoeren en marquee lights in zwart of roestbruin. Als je de rest ingetogen en strak houdt, krijg je een hele moderne en stoere look. Hoe gaaf dat eruit ziet, zie je op de foto’s hieronder.

Je kunt natuurlijk ook een wat meer traditionele kant op gaan door voor typische kerstornamentjes te kiezen, maar dan wel passend binnen het kleurenpalet. Denk aan dennenappels, schattige houten diertjes of andere warme versieringen. Maar ook warmgekleurde kerstballen met een natuurlijke twist of juist blauwe decoraties voor in de boom.

Okergele kerstversiering

Ook ornamenten in de hippe kleur okergeel passen heel goed in deze stoere kersttrend. De geeltint verbindt als het ware de koele, blauwe elementen met het warme bruin en roestige oranje. Okergeel is niet mijn favoriete kleur, maar in deze stijl vond ik de gele ‘accentjes’ juist erg goed passen. Je ziet ze terug o.a. op de foto’s hieronder. Maar ook in de video helemaal bovenaan deze blog komt de kleur regelmatig voorbij.

Stoer metaal & aaibaar textiel

Qua materialen zie je ook die tegenstelling tussen warm enerzijds en koel & stoer anderzijds. Denk aan zachte kleden van oranjebruin nepbont en blauw fleece voor over de bank, plus natuurlijk kussens van dezelfde materialen. Daarnaast zijn versieringen van warm hout en riet. Maar aan de andere kant ook stoere decoraties van metaal voor in de boom en eromheen. Juist dat contrast tussen dat warme en dat koude maakt deze stijl zo bijzonder, vind ik.

Rustiek & natuurlijk

Wat deze kersttrend verder uitstraalt, is iets rustieks en natuurlijks. Het doet me ergens denken aan een warm ingericht vakantiechalet in de Oostenrijkse, besneeuwde bergen. Waar een warm haardvuur brandt, en waar je zelf in het bos een kerstboom mag omhakken. Waar je je met warme chocolademelk voor het behaaglijke vuur nestelt onder een zacht en warm dekentje, terwijl je de sneeuwvlokken naar beneden ziet dwarrelen en de wereld alsmaar witter wordt, *droomt lekker weg*.

Wat vind jij van deze stoere kerstversiering?

Het is geen doorsnee kerststijl, en daarom vraag ik me af of er veel mensen zijn die van deze stoere kerstversiering een kerstgevoel kan krijgen. Herfstig en winters? Ja! Maar of het nou echt kerstig is… dat valt te betwijfelen. Al kun je het natuurlijk zo kerstig maken als je zelf wil! Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe jij erover denkt. Deel je jouw mening over deze stijl in een reactie hieronder? Ik hoor het weer heel graag! Alle andere blogs over de kersttrends 2018 vind je trouwens hier.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Ik vind het mooi!! Het stoere met het hout, prachtig! Lijkt een beetje op mijn stijl die ik het hele jaar door in huis heb.
  Maar niét met kerst… Kerst is bij mij rood en goud, gecombineerd met wit, hout en jute.

 2. Derde foto vanaf onderin mag zo onder de veranda bij mij, zorg ik voor een warme kop choco met slagroom en een knapperend vuurtje. De appeltaart staat uiteraard ook klaar 🙂

 3. Lieve Saskia,, wat fijn dat je weer terug bent! En wat een mooie dingen schotel je ons weer voor. Ik kan nog niet kiezen hoor, hoewel ik dat blauw en bruin wel heel mooi vind.. Dank voor de leuke pompoen. Ik. heb hem gezien van denim. Ga ik proberen. Liefs, Yvonne

 4. Dit wordt de mijne. Erg mooi. Heb al okergeel in mijn interieur en dat blauw erbij is prachtig.
  Kan niet wachten…… Volgende week shoppen. Heerlijk.
  Liefs uit Limburg, Helmie Daniels

 5. Het is nooit te vroeg voor kerst….leuke trends, Het hoekje met de auto’s spreekt me het meeste aan. Zelf ben ik al maanden bezig met een gehaakte kerststal zodat de kleintjes daar naar hartenlust mee kunnen spelen in plaats van alleen maar naar kijken….:-)

 6. Ooo die leuke wereldbollen als kerstbal en die facetballen in kopertinten helemaal geweldig!
  Had vorig jaar al een boom met roest en roodkoper dit is weer een leuke aanvulling daarop!

 7. Die eekhoorntjes (hopelijk van nepbont) in die kerstboom zijn fantastisch! Die zou ik alleen al voor ons dochtertje kopen. Één van haar favoriete dieren.

 8. Sommigen fotos zijn echt mooi gemaakt.. Maar de styl doet niets voor mij helaas. Te kil en koud naar mijn smaak… Maar goed, ik heb mijn kerst collectie voor 12 jaar alweer, voornamelijk traditioneel. Elk jaar weer op zoek naar dat ene ornamentje, om mijn collectie uit te breiden..

 9. Vind het wel wat hebben. Je kunt er zelf je eigen fluffy toets aan geven met genoeg creativiteit.
  ‘Industrieel’ is momenteel in. Iedereen wil een arbeidersdecor met zink, tin, pastel grijze tinten en van die kantoorartikelen in het interieur.
  Is toch leuk ? 🙂

 10. Wow… Dit is echt helemaal mijn stijl. Past super goed bij mijn interieur. Ben bang dat ik nu toch weer nieuwe ballen moet gaan kopen. Heb echt heel veel moois voor bij zien komen…♡

 11. Wat een heerlijke kleuren zijn het toch, dat blauw met dat bruin. Je waant je echt in Scandinavië in jouw video.
  Heerlijk weer hoor.

 12. Jacqueline Pallett op

  Ja, ik vind die stoere, zelfs beetje industriële, sfeer heel mooi; dat knusse bruine met prachtig winters blauw. Maar …. who I am I kidding ….. ik vind alles rondom Kerst mooi, geweldig, prachtig, kortom …. the most wonderful time of the year. En zoals elk jaar geldt bij ons alweer het motto: it’s going to be the best Christmas ever!!

 13. Alle kerst trends hebben allemaal iets. Dat blauw & roestbruin, okergeel, allemaal erg mooi. Is moeilijk om een keuze te maken. Heb zelf de boom vol hangen met spulletjes uit hout. I.v.m de kat.. Gaat nu al drie jaar goed, ze heeft nog niets stuk gemaakt denk ik dit jaar voor de kerstballen ga.. Groetjes

 14. Ik ben helemaal gek van je blog!
  Het moet precies net zo zijn, 2 jaar geleden was mijn kerst Deco in de roestbruine-zilver kleuren. Vorig jaar deed ik het in blauw-wit-zilver. Dus dit jaar ga ik deze kleuren lekker mengelen!
  Ik ben er helemaal gek van. Nog een paar nieuwe spulletjes kopen en ik kan er weer tegenaan (ik kan er toch niet aan weerstaan om elk jaar een paar nieuwe spulletjes te kopen hihi)
  Loving it!!

 15. Deze stijl is helemaal wat wij willen. Heb een paar jaar terug al donkerblauwe kerstballen gehad en 2 jaar terug de roestbruine/bruine ballen en versieringen. Nu alles mixen en de boom past weer bij ons.
  Alleen een vraagje. Waar is dit filmpje opgenomen, heb hele leuke spulletjes gezien die bij ons niet gezien heb.