Herfstcake met peer & amandel

5

Met dit recept maak je een heerlijke herfstcake met gehalveerde peren, die vervolgens wegzakken in een heerlijk, lichtzoet amandelbeslag. Voor de laatste paar minuten in de oven bestrooi je de cake met gesneden amandelen, waardoor de amandelsmaak nog meer wordt verhoogd. Loopt het water je al in de mond? Lees hieronder hoe je de herfstcake maakt!

De herfst is in zicht: tijd om te bakken!

Ik kijk alweer uit naar de donkere avonden, te beginnen met de herfst, waarbij we de kaarsjes weer s’avonds aansteken en we met een kleedje op de bank zitten. Een bakje thee erbij en dan een stukje van deze cake zou de avond helemaal perfect maken. Dat wordt weer genieten!

Deze cake is heerlijk smeuïg door het gebruik van amandelmeel! Dit meel zorgt voor een extra volle smaak in cakes. Wanneer je het toevoegt in taarten, krijg je een knapperige structuur. Amandelmeel is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en in natuurwinkels, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Maal hiervoor blanke amandelen fijn in een foodprocessor, dit heb ik ook gedaan voor dit recept.

Wat heb je nodig om de peer-amandelcake te maken?

Ingrediënten voor een cake van 20cm:

  • 135 gram boter
  • 135 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 rijpe peren
  • 30 gram amandelschaafsel

Hoe maak je de herfstcake met peer en amandelen?

1. Mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel met een handmixer of met een staande mixer.
2. Voeg de eieren één voor één toe, en mix dit nogmaals goed door elkaar.
3. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe, meng het door je beslag met een spatel of houten lepel.
4. Voeg vervolgens ook het amandelmeel toe, en spatel dit door je cakebeslag.


5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
6. Vet de bakvorm in met bakspray, en bedek deze met bakpapier op de bodem.
7. Schep het beslag in de vorm, zorg ervoor dat je dit glad strijkt.
8. Schil en halveer de peren, en leg ze in het beslag met de snijkant naar beneden. Het is hierbij belangrijk dat je ze wat naar beneden drukt, half in het beslag.


9. Bak de cake nu 25 minuten in de oven op 190 graden.
10. Haal de cake uit de oven, bestrooi deze met het amandelschaafsel en zet hem nog eens 10 minuten terug in de oven.
11. Laat de cake volledig afkoelen, daarna verwijder je de bakvorm en bestrooi je hem met poedersuiker.

herfstcake met peer en amandelEn tadaa, je herfstcake met amandel en peren is klaar! Ziet dat er niet heerlijk en herfstig uit? Ik zou zeggen: spring de keuken in en maak deze heerlijke cake! Laat je weten wat je er van vond? Als je vragen hebt over het recept, kun je die uiteraard hier ook stellen. Succes!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Volop genieten van de kerst zit er bij Monique al van jongs af aan in; helpen met de kerstboom opzetten, maar vooral helpen in de keuken, waarbij er altijd grote hoeveelheden kerstkoekjes en taarten werden gemaakt. En nog steeds zorgt ze ervoor dat ze elk jaar weer met kerst de keuken in duikt en daarbij haar familie verrast met allerlei lekkernijen.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties