Kersttrends 2018 ~ klassieke & chique Kerst

13

Naast de moderne, traditionele kerststijl, is er ook elk jaar weer ruimte voor een echt klassieke kersttrend. Vorig jaar was het de trend Grand Café die perfect in dat plaatje paste. Voor Kerst 2018 is de klassieke stijl zelfs nog een stukje warmer, een vleugje romantischer én een tikkie feestelijker geworden… Benieuwd? Lees en kijk dan gauw verder!

Klassieke kersttrend: romantisch & chique

Dit jaar vinden we in de klassieke kersttrend meer dan alleen het alom bekende en zo geliefed rood, goud en groen. Hou je van de klassieke Britse en Amerikaanse Kerst en schuilt er tegelijkertijd ook een romanticus of romantica in jou? Dan is dit vast helemaal jouw ding. Je kunt deze stijl namelijk net zo klassiek of net zo romantisch maken als je zelf wil…

Champagne chique met rood, groen, goud én roze

Naast het typische kerstrood en het warmere ossenbloedrood, vind je in deze kersttrend voor 2018 ook ook blush pink (een soort zachtroze tint) terug. Juist dat maakt het zo lief, zacht en romantisch! Licht goud, dennengroen en parelmoer zorgen voor een complete kleurenmix. Zoals je goed kunt zien in de video hierboven en de foto’s in deze blog, is het geheel daardoor een stuk warmer en chiquer dan wat we van de klassieke kerststijl gewend zijn. Ik ben reuze benieuwd wat jullie hier van vinden.

Romantisch of juist klassiek? Het is aan jou!

Wil je een meer romantisch geheel? Dan laat je ossenbloedrood, parelmoer en roze de boventoon voeren. Wil je toch liever de klassieke kant op? Dan zijn het vooral goud, groen, rood en wit die een grote rol mogen spelen. Met de ornamenten kun je ook alle kanten op. Zachte zijden bloemen in warme poedertintjes, fluwelen kussens en zachte kwastjes voor een romantische look? Of juist prachtige met goud afgewerkte groene en rode kerstballen, notenkrakers en een klassieke tartanprint op de bank? Het is aan jou!

Engeltjes & muzikale ornamenten

Erg leuk vind ik dat Kaemingk – de kerstdecoratieleverancier waar ik de video hierboven heb geschoten, en waar de vele foto’s in deze blog zijn gemaakt – heeft gekozen voor het toevoegen van muzikale accentjes aan deze trend! Naast bloemen, chique afgewerkte kerstballen met kanten details en zijden strikken, vind je namelijk ook trompetten en andere goudkleurige blaasinstrumenten, muzieknoten én trompet spelende engeltjes terug in en om de kerstboom.  Ik ben gék op muziek, dus deze details kunnen mij wel bekoren. Jou?

Feestelijk kerstdiner

Tot slot is deze kersttrend 2018 ook prachtig om als inspiratiebron te gebruiken voor het decoreren van een stijlvolle en superfeestelijke kerstdinertafel. Vol chique servies, kristallen glazen en gouden of zilveren bestek. Fluwelen kussens op de stoelen, grote kandelaars met lage dinerkaarsen en een jazzy muziekje op de achtergrond. Champagne en oesters op tafel of een heerlijke overdadige christmas cake… oh, oh, oh, dat wordt genieten!

Wat vind jij van de klassieke kersttrend voor 2018?

Het laatste woord is zoals altijd aan jou: wat vind jij van deze klassieke kersttrend? Vind je het mooi of vreselijk? Zou je het zelf toepassen in je eigen huis en kerstboom of vind je het meer iets voor bij anderen? En waarom dan? Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! Die kun je hieronder achterlaten (even naar beneden scrollen). Maar natuurlijk kun je ook op Instagram of Facebook jouw mening delen! Hier vind je trouwens nog alle andere kersttrends 2018.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

  1. Als ik blauw zie, dan vind ik blauw heel mooi. Als ik pastel zie, vind ik pastel ook mooi. Maar als ik het klassieke rood en groen zie, ja, dan zie een echte, warme kerst.

  2. Mariska Notenboom op

    Wij hebben al jaren de klassieke kerststijl in huis met veel rood en goud en ik vind het bij ons huis passen. Maar eigenlijk vind ik alles mooi, als het maar kerstig is! Ik ben benieuwd hoe het er uit ziet bij de nieuwe Coppelmans in Nuenen, morgen meteen kijken 🙂

  3. Ik vind het erg mooi en warm. Toch blijf ik groot fan van de klassieke kerststijl, rood, groen, goud/wit. Ik vind die ornamentjes wel te gek die heb ik nu ook en daar wil ik wel meer van in mijn boom. Maar roze dat mag iemand anders doen.

  4. Pascale vd Meijden op

    Ik had de kersttrend test gedaan. Ik had romantische en chique. Maar ik hou idd van rood en goud. Natuur groen. Maar zeker niet van roze, blusch of die kleuren. Ik hou van traditioneel, maar wel volgens de modernetrends. En niet amerikaans. Geen grote kerstmannen of gekeurde lampjes…Brits altijd! Hou vreselijk van de Britse plattelands stijl. Zeker met kerst. Warme dekens, kaarsen en heerlijke tuttige kerstdorp decoratie. Maar niet te veel. En zo zie je. Door de test, weet ik precies wat ik dus leuk vind, en mijn kerststijl is! Dank je wel Saskia!!